Wat te doen als een mobiele telefoon problemen heeft met opladen of opstarten?

Het kan erg frustrerend zijn wanneer je telefoon niet goed wordt opgeladen of problemen heeft met het inschakelen. Soms na het installeren van een update, als je telefoon herhaaldelijk opnieuw opstart maar nooit echt opstart, zit hij vast in een opstartlus. Apps van derden kunnen willekeurige of constante reboots op je telefoon veroorzaken. Volg in dergelijke gevallen de onderstaande stappen om de problemen op te lossen.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je controleren of de software van je telefoon en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt tot de laatste versie. Volg deze stappen om de software van je mobiele telefoon bij te werken:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik op Download en installeer.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Wat te doen als je telefoon niet oplaadt

De meest voorkomende redenen waarom een apparaat niet kan worden opgeladen, zijn:

• Defecte kabel, lader, stopcontact of adapter
  • Vuil of stof in de oplaadpoort
  • Apps van derden die het opladen onderbreken
  • Software-update is vereist

De eerste stap is om na te gaan of het probleem te maken heeft met je oplader of oplaadkabel.

Stap 1. Gebruik een oplader die bij de telefoon is geleverd.

Stap 2. Controleer op schade.

Stap 3. Probeer een nieuwe kabel.

Stap 4. Probeer een andere stroombron.

Een van de meest voorkomende oorzaken van oplaadproblemen is als de oplaadpoort verstopt zit met vuil of stof. Vuil of stof kunnen zich ophopen in de oplaadpoort en verhinderen dat de oplaadkabel goed contact maakt met de oplaadcontacten in de poort. Hierdoor kan je telefoon niet meer goed opladen of helemaal niet meer opladen.

Stap 1. Zet je telefoon uit.

Stap 2. Schijn met een zaklamp in de laadpoort en kijk erin. Als je stof of vuil ziet, moet de oplaadpoort worden gereinigd.

Stap 3. Probeer voorzichtig in de oplaadpoort te blazen om stof en vuil te verwijderen.

Stap 4. Als de laadpoort verstopt blijft, breng hem dan naar een vakman om hem te laten reinigen.

Let op:

• Steek geen voorwerpen in de oplaadpoort. Dit kan leiden tot beschadiging van de oplaadpoort.

Je telefoon wordt niet opgeladen als het water of vocht in de oplaadpoort detecteert. Dit is een veiligheidsmaatregel om de telefoon te beschermen tegen beschadiging en corrosie. Als je telefoon water in de oplaadpoort heeft gedetecteerd, geeft het soms een waterdruppelpictogram weer op het scherm boven de oplaadpoort of op het notificatiepaneel. Als je het waterdruppelpictogram ziet, moet je ervoor zorgen dat je telefoon is uitgeschakeld terwijl hij droogt.

Het meeste vocht verdampt vanzelf binnen een paar uur, maar je kunt ook proberen zachtjes op de poort te blazen of hem bloot te stellen aan koele, droge lucht. Als het waterdruppelpictogram nog steeds niet is verdwenen, maar je zeker weet dat de oplaadpoort droog is, probeer dan je telefoon uit en weer aan te zetten.

Als het pictogram hierna blijft staan, verwijder dan de cache voor USB:

Stap 1. Ga naarInstellingen > tik op Apps.

Stap 2. Tik op het pictogram Meer opties (drie verticale stippen) > tik op Toon systeem apps.

Stap 3. Schuif naar beneden, tik dan op USB-instellingen.

Stap 4. Tik op Opslag > tik op Data wissen en Cache wissen.

Om te controleren of het een softwarematig probleem is, kun je de telefoon opnieuw opstarten als hij nog is opgeladen.

Stap 1. Zet de telefoon uit en wacht 10 seconden.

Stap 2. Sluit de lader aan die bij de telefoon is geleverd.

Je kunt een soft reboot uitvoeren met de knoppen. Als je telefoon geen Home-knop of een aparte aan/uit-knop heeft, zoals de Note10, Fold, Z Flip of hoger, druk je tegelijkertijd op de knoppen Volume omhoog en Zijkant. Wanneer je telefoon trilt en het Samsung-logo verschijnt, laat je de knoppen los om de telefoon opnieuw op te starten.

Wat te doen als je telefoon niet aangaat

Probeer de volgende stappen uit te voeren als je telefoon niet aangaat of inschakelt:

Stap 1. Controleer of je telefoon voldoende is opgeladen.

Als de batterij volledig leeg is, zal de telefoon niet meer aan gaan. Laad de batterij volledig op met een lader die bij de telefoon is geleverd voordat je de telefoon inschakelt.

Stap 2. Controleer of de oplaadpoort van je telefoon niet beschadigd is.

Controleer je telefoon zorgvuldig om er zeker van te zijn dat hij niet oververhit, opgezwollen of beschadigd is. Controleer ook de oplaadpoort van je telefoon en verwijder eventueel vuil.

Stap 3. Controleer of je een lader gebruikt die bij de telefoon is geleverd of een compatibele lader.

Je riskeert ernstige schade aan je telefoon als de lader niet hetzelfde voltage, dezelfde stroomsterkte en hetzelfde type stekker heeft als de lader die bij de telefoon is geleverd.

Problemen oplossen wanneer je telefoon herhaaldelijk opnieuw opstart

Je kunt een software-update uitvoeren, de fabrieksinstellingen herstellen of de veilige modus inschakelen om te bepalen of een app het probleem veroorzaakt.

Optie 1. Download software-updates handmatig.

Navigeer naar Instellingen > tik op Software-update > tik op Controleer updates.

Optie 2. Gebruik de Veilige Modus-functie om de app te identificeren die het probleem kan veroorzaken.

Je kunt de telefoon volledig uitschakelen en weer inschakelen, de knop Volume omlaag ingedrukt houden om in de veilige modus te komen.

Optie 3. Je kunt een fabrieksreset uitvoeren in geval van een abnormale opstartlus.

Stap 1. Start op in Android-herstel.

• Als de telefoon een aparte Bixby-knop heeft: Druk tegelijkertijd op de Bixby, Volume omhoog, en Aan/uit .
  • Als de telefoon geen Home-knop of een aparte aan/uit-knop heeft: Druk tegelijkertijd op Volume omhoog en de kop aan de Zijkant en houd deze ingedrukt.

Stap 2. Gebruik de Volume omhoog- en Volume omlaag-knoppen om Alle gebruikersgegevens wissen of Gegevens wissen/Fabrieksreset te selecteren, druk vervolgens op de Aan/uit-knop.

Stap 3. Gebruik de Volume omhoog- en Volume omlaag-knoppen om je keuze te bevestigen, en druk dan op de Aan/uit knop.

Stap 4. Wanneer het fabrieksresetproces is voltooid, druk je op de Aan/uit-knop om Reboot apparaat te selecteren.

Stap 5. Zodra je telefoon opnieuw is opgestart, voer je je accountgegevens in om toegang te krijgen tot je telefoon.

Als deze stappen niet werken en je telefoon of tablet nog steeds problemen ondervindt, neem je contact op met het Support Center voor service.

Let op:

• Fabrieksreset zal alle gebruikersgegevens wissen. Eerder gesynchroniseerde Google-accountgegevens zijn nodig om de telefoon of tablet te ontgrendelen.
  • Een hardware fabrieksreset zal alle informatie op de telefoon wissen. Alle informatie waarvan geen online back-up of back-up op de SD-kaart is gemaakt, gaat permanent verloren.

Opmerking: Schermafbeeldingen en menu's van de telefoon kunnen verschillen, afhankelijk van de draadloze serviceprovider, de telefoonmodel en de softwareversie.

De Samsung Members-app gebruiken

Als je problemen ondervindt met je Samsung-mobiel, -tablet of -wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.