Hoe stel je het audioformaat naar je tv in

Om meerdere apparaten op je tv aan te sluiten, kunnen twee beschikbare types, Input en Output worden gebruikt. Invoerapparaten zenden audio uit naar je tv. Dit zijn bijvoorbeeld Blu-ray-spelers, spelcomputers en Set-top boxes. De uitvoerapparaten ontvangen geluid van een tv. Hieronder vallen surround sound-luidsprekers, soundbars en koptelefoons. Afhankelijk van het type apparaat moet het juiste audioformaat worden gekozen. Controleer voor het instellen je apparaten, hun functies en de wijze van aansluiten om het juiste formaat te kiezen.

Digitale uitgang audioformaat-instelling

De Digitale format voor geluid Setting is het uitgangsformaat dat geluid ontvangt van de tv, een soundbar, thuisbioscoopsysteem of een koptelefoon. Als je een van deze niet gebruikt, hoeft je deze instelling niet te wijzigen.

Stap 1. Navigeer naar Instellingen

Stap 2. Selecteer Geluid

Stap 3. Selecteer Expertinstellingen

Stap 4. Selecteer Digitale format voor geluid

Digitale format voor geluid

Selecteer het digital audio output format. Als je de optie Auto selecteert, wordt het audioapparaat automatisch uitgevoerd in een ondersteund formaat.

Als je de optie Pass-Through selecteert, worden de audiogegevens zonder verwerking uitgevoerd.

Let op: De Pass-Through optie wordt alleen geactiveerd als er een extern apparaat is aangesloten. (STB/OTT, enz.)

Instelling van de HDMI e-ARC-modus

Voor de apparaten die eARC ondersteunen, kun je de HDMI eARC-modus overwegen. Tijdens het aansluiten van het apparaat vindt er tijdelijk demping plaats.

Voor het instellen van het ingangsgeluid van de tv,

Stap 1. Navigeer naar Instellingen

Stap 2. Selecteer Geluid

Stap 3. Selecteer Expertinstellingen

Stap 4. Selecteer HDMI e-ARC Mode

HDMI eARC-modus

Let op: Als je externe apparaten worden ondersteund voor eARC, kies dan voor AUTO. Zo niet, dan moet dit menu uitstaan.

Audio-instelling om het geluid te verbeteren

Als je moeite hebt met het horen van gefluisterde of luide gesprekken, kun je die problemen oplossen in de audio-instellingen.

• Open de Quick Settings voor audiovoorinstellingen. Navigeer naar Instellingen, selecteer Geluid en selecteer Enter. Je kunt verschillende geluidsmodi vinden, met vooraf ingestelde audioprofielen voor Standard, Geoptimaliseerd en Versterken.
  • Pas specifieke instellingen aan. In de Expertinstellingen kun je de balans en de frequenties in de equalizer aanpassen en het voorkeursformaat van HDMI audio wijzigen. Selecteer het digitale audioformaat en wijzig de vertraging tussen audio- en videotracks, en zet de automatische volumenivellering aan en uit.

Met geluid dat is afgestemd op jouw huis en je oren, hoor je films en muziek beter dan ooit.

Let op: De schermafbeeldingen en het menu van het apparaat zijn slechts voorbeelden in het Engels - ze zijn ook beschikbaar in de taal van jouw land.