Samsung TV met WiFi verbinden

Instructievideo

De instructievideo om je tv draadloos te verbinden met internet vind je hier.

Aan de slag

Om de tv draadloos te verbinden met internet heb je het volgende nodig:

een internetverbinding;

een draadloze router;

een wachtwoord van het draadloze netwerk. Dit hoeft alleen als het netwerk met een wachtwoord is beveiligd.

Stappenplan

1 Toets de MENU-knop in op je afstandsbediening. Kies 'Netwerk' door te navigeren met de pijltjes op de afstandsbediening. Je selecteert 'Netwerk' door de OK-knop in te toetsen. Dit is de knop tussen de vier pijlen.
2 Ga naar 'Netwerk instellingen' en druk op de OK-knop.
3 Kies de optie 'draadloos' en druk op de OK-knop.
4 De tv maakt nu verbinding met de router en internet.

Het lukt niet. Wat nu?

Het is mogelijk dat de draadloze verbinding niet stabiel is en dat daardoor de verbinding regelmatig verbreekt. Wij raden aan om dan de router te resetten en de verbinding opnieuw in te stellen.

De afstand tussen de tv en de router kan te groot zijn. Neem dan contact op met de fabrikant van de router om te informeren hoever het bereik van uw router is.

Er kunnen ook te veel apparaten zijn die gebruik maken van het draadloze netwerk. De internetprovider of de fabrikant van de router kan hier meer informatie over geven.

Wellicht heeft de tv geen vast IP-adres. Wij raden aan om de draadloze verbinding te verbreken en de verbinding handmatig tot stand te brengen.

Hoe controleer ik mijn netwerk en stel ik het handmatig in?

Kies de MENU-knop op de afstandsbediening en ga naar ‘Systeemvoorkeuren’ - ‘Netwerk’ - ‘Geavanceerd’. Hier vind je alle benodigde informatie, zoals de IP-code, het Subnetmasker, de Gateway en DNS server codes om het netwerk handmatig in te stellen.

Mijn tv vindt geen enkel draadloos netwerk?

In dat geval raden wij eerst aan om de tv bekabeld te verbinden met internet. Neem vervolgens contact op met onze Nederlandse of Belgische Service- en Informatielijn zodat we je verder kunnen ondersteunen.