Wat te doen als je tv zichzelf aan en uit zet?

Als je tv blijft herstarten of zichzelf blijft aan- en uitzetten, kan je de onderstaande stappen proberen.

GIF TV

Let op: Als je alle onderstaande oplossingen hebt geprobeerd, maar nog steeds hetzelfde probleem ondervindt, kan het zijn dat je tv een hardwareprobleem heeft of een software-update nodig heeft. Neem contact met ons op voor verdere hulp.

Het is mogelijk dat je tv wordt bestuurd door andere apparaten die op de tv zijn aangesloten.

1 Haal de stekker van je tv uit het stopcontact.
2 Verbreek de verbinding tussen de tv en alle wifi-netwerken.
3 Ontkoppel alle HDMI-apparaten, inclusief spelconsoles en pc's.
4 Wacht enkele minuten en sluit dan de tv weer aan op het lichtnet.

Let op: Steek de stekker direct in het stopcontact, zonder gebruik te maken van verlengkabels.

5 Zet de tv aan en sluit uw apparaten geleidelijk aan, één voor één.

Sommige tv's worden geleverd met een One Connect box waarmee je je externe apparaten zoals spelconsoles en DVD-spelers kunt aansluiten op de box in plaats van op de achterkant van je TV. Het kan zijn dat je de verbindingen moet controleren:

1 Zorg ervoor dat de One Connect-kabel is aangesloten op de One Connect-poort aan de achterkant van je tv.
2 Controleer of het andere uiteinde van de kabel is aangesloten op je One Connect box.
3 Zorg ervoor dat de voedingskabel is aangesloten op de One Connect box en dat het andere uiteinde is aangesloten op een stopcontact.
4 Controleer of alle externe apparaten goed zijn aangesloten op de One Connect box.

Controleer of er software-updates beschikbaar zijn voor je tv. Vaak bevatten deze fixes die de problemen die u ondervindt verhelpen.

Als je tv is aangesloten op het internet, kan je hem het gemakkelijkst updaten via het instellingenmenu. Je kan de software echter ook via USB updaten.

De Eco Solution functie zal de tv uitschakelen na periodes van inactiviteit. Als je tv zichzelf zonder aankondiging uitschakelt, kan je de instellingen van deze functie wijzigen.

1 Ga naar het instellingenmenu van je tv.
2 Selecteer "Algemeen".
3 Selecteer "Eco Solution".
4 Verleng de toegestane tijdspanne voordat de televisie zichzelf uitschakelt door de instellingen in het hoofdstuk "Automatisch uitschakelen" te wijzigen.

Een fabrieksreset zal de tv herstellen naar de originele set-up, wat betekent dat je opgeslagen kanalen, ingestelde klokken, timers en andere gepersonaliseerde instellingen verliest. Je zult deze na de reset opnieuw moeten instellen.

1 Ga naar het instellingenmenu van je TV.
2 Selecteer "Ondersteuning".
3 Selecteer "Zelfdiagnose".
4 Selecteer "Reset".

Heb je nog meer tips of oplossingen? Neem deel aan de discussie op de Samsung Community.