Performance check
Подлога Duo за безжично полнење во бела боја со графичко лого S10

Дополнителна опрема

Серијата Galaxy S10 е само почеток

Преносливи апарати

Апарати што лесно се усогласуваат со твојот активен стил на живеење

*Дополнителната опрема се продава посебно. Достапноста на моделите и на боите зависи од земјата или од провајдерот.

Фотографија на апаратот Galaxy Watch Active во четири бои: Galaxy Watch Active црн, Galaxy Watch Active светлосив, Galaxy Watch Active драп розов и Galaxy Watch Active тиркизно зелен

Galaxy Buds се поврзува лесно со Galaxy S10e, S10 или S10+ со што може да користиш Bixby за да пуштиш музика и да се јавиш без раце.1

Galaxy Watch Active ти помага да бидеш поздрав секој ден следејќи ги активностите и лесно се поврзува со Galaxy S10e, S10 и S10+, а сето тоа со преубав дизајн.

Футроли

Заштита со стил што се истакнува

*Дополнителната опрема се продава посебно. Достапноста на моделите и на боите зависи од земјата или од провајдерот.

Слика на три телефони Galaxy S10 plus во различни футроли: Galaxy S10 plus во призма бела боја во хоризонтална положба со екранот надолу во силиконска футрола, Galaxy S10 plus во призма бела боја во заштитна стоечка футрола со сребрена боја, со извадена ногалка за да се види под најдобар агол и Galaxy S10 plus во призма бела боја во хоризонтална положба со екранот надолу во LED-футрола со црна боја.

LED-футрола за креирање светлосни ефекти со задушена светлина и приспособливи икони на заднината на телефонот.2

Кожна футрола за заштита на бојата на телефонот од оштетувања, направена од телешка кожа и со алуминиумски копчиња.2

Силиконска футрола со убави и мазни рабови направена совршено да легне во раката и истовремено да го заштити телефонот.2

Напојување

Полнење без поврзување

*Дополнителната опрема се продава посебно. Достапноста на моделите и на боите зависи од земјата или од провајдерот.

Подлога Duo за безжично полнење во бела боја и Galaxy S10+ Призма бел и Galaxy Watch Active светлосива боја
Безжична екстерна батерија со розова боја што ја полни Galaxy S10+

Безжична подлога за полнење за брзо полнење на апаратот Galaxy S10e, S10 или S10+ со брзо безжично полнење 2.0 и истовремено полнење на Galaxy Watch Active.4, 5, 6

Безжичната екстерна батерија обезбедува слобода и можност за брзо безжично полнење преку екстерната батерија со капацитет на полнење од 10.000 mAh, но остава можност за полнење и преку кабел, по потреба.7

Galaxy S10e
Galaxy S10
Galaxy S10+

Бои

Galaxy S10e
 • Призма бела
 • Призма црна
 • Призма зелена
 • Интензивна жолта
Galaxy S10
 • Призма бела
 • Призма црна
 • Призма зелена
Galaxy S10+
 • Призма бела
 • Призма црна
 • Призма зелена
 • Порцеланска бела*
 • Порцеланска црна*

Големина на екранот

Galaxy S10e 5.8”
Galaxy S10 6.1”
Galaxy S10+ 6.4”

Вид на дисплејот

Galaxy S10e Рамен
Galaxy S10 Закривен
Galaxy S10+ Закривен

Сензор за отпечатоци на прсти

Galaxy S10e Капацитивен скенер на отпечаток на прст
(Странично)
Galaxy S10 Ултразвучно детектирање на отпечаток на прст
(На екранот)
Galaxy S10+ Ултразвучно детектирање на отпечаток на прст
(На екранот)

Предна камера

Galaxy S10e Селфи камера
Galaxy S10 Селфи камера
Galaxy S10+ Селфи камера RGB длабинска камера

Задна камера

Galaxy S10e Широкоаголна камера Ултраширока камера
Galaxy S10 Телефото камера Широкоаголна камера Ултраширока камера
Galaxy S10+ Телефото камера Широкоаголна камера Ултраширока камера

Капацитет на батеријата*

Galaxy S10e 3100 mAh (типично)
Galaxy S10 3400 mAh (типично)
Galaxy S10+ 4100 mAh (типично)
 • Достапноста на моделите и на боите зависи од државата или од провајдерот.
 • Керамичка верзија е достапна само за моделите Galaxy S10+ со 8 GB RAM и 512 GB интерна меморија и со 12 GB RAM и 1 TB интерна меморија.
 • Мерено дијагонално, големината на екранот на моделот Galaxy S10e изнесува 5,8 инчи како целосен правоаголник, односно 5,6 инчи кога се сметаат заоблените агли; големината на екранот на моделот Galaxy S10 изнесува 6,1 инчи како целосен правоаголник, односно 6,0 инчи кога се сметаат заоблените агли, а големината на екранот на моделот Galaxy S10+ изнесува 6,4 инчи како целосен правоаголник, односно 6,3 инчи кога се сметаат заоблените агли; реалната видлива површина е помала поради заоблените агли и отворите за камерите.
 • 3100 mAh, 3400 mAh и 4100 mAh (типично) се однесува на типичната вредност на капацитетот на батеријата што е тестирана во независна лабораторија. Оценетиот (минимален) капацитет е помал. Типичната вредност е тестирана во независна лабораторија. За типична вредност е проценета средната вредност, земајќи ги предвид отстапките во капацитетот на батериите меѓу примероците на батерии тестирани според стандардот IEC 61960. Номиналниот (минимален) капацитет изнесува 3000 mAh за Galaxy S10e, 3300 mAh за Galaxy S10 и 4000 mAh за Galaxy S10+. Вистинското времетраење на батеријата зависи од мрежното опкружување, образецот на употреба и од други фактори.

Прошири за да ги видиш разликите меѓу Galaxy S10 моделите.