Уживајте во камерата Galaxy Z Fold3 5G со уникатно преклопно искуство

Камерата Galaxy Z Fold3 5G нуди подобрени перформанси, како и неколку нови функции за експериментирање. Во продолжение, дознајте за интелигентните карактеристики на Galaxy Z Fold3 5G. 

Пред да ги испробате наведените препораки, проверете дали софтверот на уредот и поврзаните апликации се ажурирани со најновата верзија. За да го ажурирате софтверот на вашиот мобилен уред, следете ги овие чекори: 

Чекор 1 Одете во Поставки> Ажурирање на софтвер.

Чекор 2 Допрете Преземи и инсталирај.

Чекор 3 Следете ги упатствата на екранот.

Камери на Galaxy Z Fold3 5G

Galaxy Z Fold3 5G доаѓа со 5 камери: една на преклопниот екран, една на главниот екран и три на задната страна. Задните камери се направени со супер проѕирно стакло, за да обезбедат појасни слики и заштита од гребнатини. Посебно е што главниот екран на Galaxy Z Fold3 5G користи камера под екранот (UDC) за да постигне искуство на цел екран, кое е посеопфатно отколку порано. За детални спецификации на камерата, погледнете го прегледот подолу. 

Преглед на камерата Galaxy Z Fold3 5G.

Камера на преклопниот екран

10 MP F2.2 FF

Камера на главниот екран

4 MP F1.8 FF

Задна ултра широка камера

12 MP F2.2

Задна широка камера

12 MP F1.8 OIS Dual Pixel AF

Задна теле камера

12 MP F2.4 OIS PDAF 2x Zoom

Непрекинат главен екран со камера под екранот

Galaxy Z Fold3 5G е првиот телефон на преклопување во светот со дисплеј за непрекинато гледање благодарение на технологијата на камера под екранот (Under Display Camera). Кога се отвора, камерата под дисплејот ви овозможува да имате искуство на цел екран, што е многу поимпресивно кога гледате филм. Исто така, е потенок и полесен од порано, па е поудобен за употреба со една рака. 

Galaxy Z Fold3 5G камера под екранот.

Забелешка:

  • Некои карактеристики на камера, не се достапни за камерата под екранот.
  • Квалитетот на сликата на камерата под екранот може да биде помал од на другите камери.
  • За појасни селфи фотографии, се препорачува да ја користите камерата на преклопниот екран или задната камера.

Режимот Приказ на снимката (Capture View) ви овозможува да избегнете одење напред и назад помеѓу Камерата и Галеријата. Сега можете да ги прегледате, споделите, избришете или обележите вашите неодамнешни фотографии и видеа на вториот екран додека правите нова фотографија или видео на првиот екран.

За активирање на Приказ на снимката на апликацијата Камера:

Чекор 1 Допрете ја иконата Приказ на снимката во горниот лев агол на екранот.

Чекор 2 Екранот за преглед на слики или видеа што ги правите се прикажува истовремено. 

Galaxy Z Fold3 5G Режим Приказ на снимката.

Забелешка: Можете веднаш да ги видите вашите снимки. Сите слики или видеа што ќе ги направите ќе бидат прикажани овде додека не ја затворите апликацијата Камера. Движете се нагоре и надолу, можете да видите до 100 резултати.

Функцијата за двоен преглед е исто така подобрена, така што можете да ја прегледате сцената што се снима и на главниот и на преклопниот екран за да видите како изгледа. Оние што се на фотографијата можат да го проверат прегледот во реално време на преклопниот екран, а корисникот може лесно да комуницира со лицето што се снима додека на неговото лице ги нанесува Филтрите, Лицата, AR Doodles и AR Emojis. Значи, нема потреба да ја играте улогата на режисер, менувајќи ги луѓето лево и десно. 

Galaxy Z Fold3 5G  Двоен преглед.

Можете, исто така, да го видите прегледот на преклопниот екран додека правите автопортрети со задната камера со висока резолуција. Кога фотографирате автопортрети со задната камера, функцијата за обновување на лицето може да ви помогне да направите уште поприродни и попривлечни фотографии. Со прикажување на двојниот преглед истовремено и на преклопниот екран, лицето што се снима може да го види прегледот во реално време.

За да ја активирате функцијата за двоен преглед, и на главниот, и на преклопниот екран, допрете ја иконата за Преглед на преклопниот екран во горниот десен агол.

Galaxy Z Fold3 5G  Преглед на преклопниот екран.

Забелешка:

  • Не користете блиц блиску до вашите очи. Користењето блиц близу до очите може да предизвика привремено губење на видот или оштетување на очите.
  • Оваа функција е достапна само во некои режими на снимање.

За да имате поголема слобода при користење без раце, Автоматското кадрирање (Auto Framing) поддржува подолг опсег и може автоматски да следи до 4 лица одеднаш со рачна поддршка. Функцијата Автоматско кадрирање овозможува аголот и зумот на снимање автоматски да се прилагодат врз основа на препознавањето на лицето и телото на субјектот што се снима со видео со предната или задната камера.

Ако овозможите Автоматското кадрирање, движењата на луѓето се следат и можете да ги држите субјектите центрирани во кадарот на видеото со непречено зумирање.

Galaxy Z Fold3 5G  Автоматско кадрирање.

За да активирате Автоматското кадрирање, допрете ја иконата за Автоматско кадрирање долу лево додека сте во ВИДЕО режим.

Galaxy Z Fold3 5G  Икона за автоматско кадрирање.

Забелешка: Сликите на екранот и менијата на уредот може да варираат во зависност од моделот на уредот и верзијата на софтверот.

Дознајте повеќе за тоа како да се грижите за преклопните уреди Galaxy на ‘Мерки на претпазливост при користење на преклопни уреди Galaxy, со поддршка на Samsung

Како да ја користите апликацијата Samsung Members

Ако се соочувате со тешкотии со вашиот мобилен телефон, таблет или уреди за носење Samsung, можете да ни испратите прашање во апликацијата Samsung Members. Дознајте повеќе за испраќање извештај за грешка.

Благодариме за повратните информации