Мерки на претпазливост при користење на преклопни уреди Galaxy

Преклопните уреди Galaxy се опремени со бесконечно флексибилен дисплеј базиран на ултра тенко стакло. Бидејќи овие уреди се произведуваат со употреба на стаклени супстанции што се преклопуваат, им треба дополнителна грижа и одржување за да функционираат најдобро. Следете ги важните совети наведени подолу и вашиот преклопен уред ќе продолжи да изгледа и да функционира одлично.

Пред да ги испробате наведените препораки, проверете дали софтверот на уредот и поврзаните апликации се ажурирани со најновата верзија. За да го ажурирате софтверот на вашиот мобилен уред, следете ги овие чекори:

Чекор 1 Одете во Поставки> Ажурирање на софтвер.

Чекор 2 Допрете Преземи и инсталирај.

Чекор 3 Следете ги упатствата на екранот.

Мерка на претпазливост 1 Не притискајте го екранот со остар предмет

Не притискајте го екранот или објективот на предната камера со остар предмет, како пенкало или нокт. Не вршете прекумерен притисок врз него. Ве молиме имајте предвид дека користењето на прекумерната сила или притисок со алатката врз главниот екран може да резултира со гребнатини или оштетувања.

мерка на претпазливост за преклопен уред.

Мерка на претпазливост 2 Отстранете ги сите странски објекти од главниот екран

Кога го преклопувате уредот, не ставајте предмети, како што се картички, монети или клучеви, помеѓу екраните, бидејќи тоа може да предизвика оштетување на главниот екран. Преклопете го уредот пред да го оставите или складирате. Внимавајте уредот да не го оставате не преклопен бидејќи постои можност друг објект да го изгреба или да го пробие екранот. Не се препорачува отворање на екранот со ставање на прст помеѓу екраните.

мерка на претпазливост за преклопен уред 2.

Мерка на претпазливост 3 Внимавајте течности и прашина да не влезат во уредот

Galaxy Z Fold3 5G и Z Flip3 5G ја подржуваат IPX8 оценета за отпорност на вода. Мора да се внимава да се одржи водоотпорноста на уредот и да се спречи негово оштетување.

  • Не потопувајте го уредот во слатка вода подлабоко од 1,5 m повеќе од 30 минути. Ако го потопите уредот во која било друга течност освен слатка вода, како што е солена вода, јонизирана вода или алкохолен пијалак, течноста ќе влезе побрзо во уредот и може да го оштети.
  • Ако уредот бил изложен на слатка вода, исушете го темелно со чиста, мека крпа. Ако уредот е изложен на други течности, како што се солена вода, вода од базен, вода со сапуница, масло, парфем, крема за сончање, средства за чистење раце или хемиски производи како козметика, исплакнете го со слатка вода и исушете го темелно со чиста, мека крпа. Ако не ги следите овие упатства, може да го оштетите уредот и да влијаете врз перформансите и изгледот, а тоа може да не биде покриено со гаранцијата.
  • Не го изложувајте уредот на вода што се движи со сила.

Покрај тоа, овие уреди не се отпорни на прашина. Изложувањето на уредот на мали честички, како песок, може да предизвика оштетување, како што се гребнатини или вдлабнатини на екранот.

водоотпорен.

Забелешка: IPX8 се базира на услови на тестирање за потопување до 1,5 метри во слатка вода до 30 минути. Не се препорачува употреба на плажа или базен.

Мерка на претпазливост 4 Не отстранувајте го заштитниот филм од екранот

Се препорачува да не го отстраните заштитниот филм од екранот и да не инсталирате други филмови или фолии, бидејќи тоа може да го оштети уредот. Заштитници за екранот кои не се одобрени може да предизвикаат дефект на сензорите.

Мерка на претпазливост 5 Одржувајте безбедно растојание од магнетни објекти

Вашиот уред содржи магнети. Ве молиме, држете безбедно растојание помеѓу уредот и предмети на кои што влијаат магнети, како што се кредитни картички и медицински помагала што се вградуваат, бидејќи може да бидат оштетени или оневозможени од магнетите во уредот. Ако имате вграден медицински уред, консултирајте се со вашиот лекар пред употребата.

Мерка на претпазливост 6 Внимавајте уредот да е преклопен и правилно поставен кога се полни безжично

Кога се полни безжично, преклопете го уредот и поставете го со грбот во центарот на безжичниот полнач. Бидејќи производот има вграден магнет, а местото на намотката за безжично полнење е различно во зависност од уредот, прилагодете ја положбата на уредот како што е прикажано подолу.

Во спротивно, уредот може да не се полни правилно или да се прегрее. Ако го поставите во различна положба или ориентација од онаа на сликата, може да се лизне поради наклонот на уредот и магнетната сила.

Совет за полнење на преклопен  уред.

Galaxy Z Fold3 5G

Совет за полнење на преклопен  уред.

Galaxy Z Flip3 5G

Забелешка:

  • Ако користите метален заштитен капак или налепница, или капак со метален прстен на уредот, отстранете го пред безжичното полнење, па наполнете го уредот. Исто така, не го ставајте уредот на безжичниот полнач кога меѓу уредот и безжичниот полнач се поставени спроводливи материјали, како што се метални предмети и магнети.
  • Локацијата на намотката за безжично полнење може да се разликува во зависност од уредот.

Мерка на претпазливост 7 Кога користите Samsung Pay, користете ги Galaxy Z Fold и Galaxy Z Flip3 5G затворени

За вашиот Galaxy Z Fold, ви препорачуваме да го користите уредот затворен за Samsung Pay. За Galaxy Z Flip, уредот го чита Samsung Pay на дното, затоа ставете ја задната страна на уредот со долната половина на картичката или NFC читачот.

Samsung плаќање со преклопен уред.
  • За да плаќате со Samsung Pay, уредот може да бара поврзување со Wi-Fi или мобилна мрежа во зависност од регионот.
  • Оваа функција може да не е достапна во зависност од давателот на услугата или земјата.

Забелешка: Сликите на екранот и менијата на уредот може да варираат во зависност од моделот на уредот и верзијата на софтверот.

Како да ја користите апликацијата Samsung Members

Ако се соочувате со тешкотии со вашиот мобилен телефон, таблет или уреди за носење Samsung, можете да ни испратите прашање во апликацијата Samsung Members. Дознајте повеќе за испраќање извештај за грешка.

Благодариме за повратните информации