Како да ги отстраните рекламите на заклучен екран

Samsung не објавува реклами на вашиот почетен или заклучен екран. Рекламите најчесто се од претходно преземени апликации. Понекогаш гледате реклами на заклучен екран дури и кога не користите мобилен телефон. Постојат неколку начини да се ослободите од нив, па пробајте ги следниве методи.


Пред да ги испробате следниве препораки за да го решите овој проблем, проверете дали софтверот на вашиот уред е ажуриран. Проверете како да го ажурирате софтверот на мобилниот уред според следните чекори.

Чекор 1. Одете во Поставки > Ажурирање на софтвер.

Чекор 2. Допрете Преземање и инсталација.

Чекор 3. Следете ги упатствата на екранот.

Рекламите може да се појават поради апликациите што неодамна сте ги презеле


Ако од неодамна сте почнале да гледате реклами на заклучен екран на вашиот Андроид, веројатно за тоа е одговорна неодамна преземената апликација. Можете лесно да проверите кои апликации се неодамна активирани и да ги деинсталирате во апликацијата Play Store. 


Чекор 1. Одете во Google Play Store.

Чекор 2. Допрете Мени > Мои апликации и игри.

Како да стигнете до екранот Мои апликации и игри

Чекор 3. Допрете Инсталирано > сортирај според критериумот Последно користено.

Сортирање според критериумот последен пат користено

Чекор 4. Меѓу последните користени апликации, изберете ја апликацијата и допрете Деинсталирај за да се ослободите од апликацијата.

Забелешка: светилката, оптимизацијата на батеријата или апликациите за временска прогноза можат да објавуваат реклами на заклучен екран. Прво, обидете се да го избришете овој вид апликација и проверете дали проблемот се повторува.

Опција 1. за да избегнете потенцијално несакани реклами

Андроид вирусите не се невообичаени, особено ако безгрижно инсталирате програми од непознати извори. За да избегнете несакани апликации и софтвер штетни за Android, проверете дали преземате апликации од доверливи извори. Други стручни совети:

 

  • Проверете ги дозволите што ги бара апликацијата: никогаш не дозволувајте апликацијата да има права на администратор.
  • Прочитајте ги коментарите на интернет: не оние на официјалните извори затоа што хакерите можат да објавуваат лажни коментари.
  • Проверете дали вашиот Андроид е ажуриран со најновите безбедносни закрпи.
  • Избегнувајте апликации од непознати издавачи.
Опција 2. Пријавете несоодветни реклами на Googlе

Politika aplikacije Trgovina Google Play содржи јасно предупредување дека апликациите не смеат да содржат лажни реклами или реклами што предизвикуваат непријатност. Рекламите можат да се појавуваат само во рамките на апликацијата. Општо, рекламите што се појавуваат во некоја апликација се сметаат за дел од апликацијата. Затоа, рекламите што се појавуваат во апликацијата мора да бидат во согласност со сите политики на Google.

Ако сте откриле апликација со несоодветни реклами, можете да ја пријавите во Play Store ако сметате дека тие не се во согласност со условите на Play Store. 

Чекор 1. Одете на страницата за инсталација на апликацијата Google Play Store.

Чекор 2. Допрете Повеќе опции (три вертикални точки) > допрете Обележи како несоодветно.

Како да го најдете копчето за означување како несоодветно

Забелешка: Снимките на екранот на уредот и менито може да се разликуваат во зависност од моделот на уредот и верзијата на софтверот.

Ве молиме притиснете на копчето „Прати“ за да се применат Вашите повратни информации. Ви благодариме што учествувавте.

Благодариме за повратните информации