Како да користите повеќе прозорци со Galaxy Z Fold3

Galaxy Z Fold3 5G е веќе добро познат по својата функција за повеќе задачи, со прилагодливи можности за поделен екран за да можете да изберете на што ќе се фокусирате кога правите многу работи одеднаш. За целосно искористување на големите главни екрани на Galaxy Z Fold3 5G, пристапувајте до омилените апликации и распоред, брзо и лесно, со закачување на Програмската лентата. Во продолжение, дознајте за сосема новото ниво на мултитаскинг на Galaxy Z Fold3 5G.

Пред да ги испробате наведените препораки, проверете дали софтверот на уредот и поврзаните апликации се ажурирани со најновата верзија. За да го ажурирате софтверот на вашиот мобилен уред, следете ги овие чекори: 

Чекор 1 Одете во Поставки> Ажурирање на софтвер.

Чекор 2 Допрете Преземи и инсталирај.

Чекор 3 Следете ги упатствата на екранот.

Интуитивен Повеќекратен прозорец со прикачување на Рабниот панел

Повеќекратниот прозорец ви овозможува да активирате до три апликации истовремено во приказот на поделен екран. Можете исто така да активирате повеќе апликации истовремено во скокачки приказ.

Функцијата Рабен панел (Edge panel) ви овозможува брзо префрлување помеѓу често користените апликации додека користите апликации на големиот екран. Со нејзино закачување, можете да ја задржите Програмската лента на екранот, за да можете брзо и лесно да пристапите до вашите омилени апликации и распоред.

Galaxy Z Fold3 5G Повеќекратен прозорец со рабен панел.

① Разделник

② Програмска лента

ⓐ Ротирање во насока на стрелките на часовникот

ⓑ Променете го прозорецот

ⓒ Додадете комбинација на апликации на Рабниот панел 

Можете да ја закачите Програмската лента лево или десно од екранот и на неа да ги додадете често користени апликации за да ги стартувате заедно во приказот на поделен екран, со едно допирање.

За да ги закачите вашите омилени апликации на Рабниот панел, следете ги чекорите подолу.

Чекор 1 Отворете Поставки и потоа изберете Напредни функции.

Чекор 2 Изберете Labs.

Galaxy Z Fold3 5G закачување на повеќекратен прозорец, чекор 1 и чекор 2.

Чекор 3 Допрете го прекинувачот за да активирате Закачи ги омилените апликации.

Чекор 4 Повлечете ја рачката на Рабниот панел кон центарот на екранот, а потоа допрете ја иконата Повеќе опции.

Galaxy Z Fold3 5G закачување на повеќекратен прозорец, чекор 3 и чекор 4.

Чекор 5 Изберете ја иконата Закачи.

Чекор 6 Ќе ги видите закачените омилени апликации на вашата Програмска лента.

Galaxy Z Fold3 5G закачување на повеќекратен прозорец, чекор 5 и чекор 6.

Забелешка:

 • Иста апликација може да се отвори во 2 ~ 3 различни прозорци.
 • Некои апликации може да не ја поддржуваат оваа функција.

Додавање парови на апликации

Можете да додавате често користени апликации на Рабниот панел за да ги стартувате заедно во приказот на поделен екран со едно допирање.

Чекор 1 Во приказот на поделен екран, допрете ги круговите помеѓу прозорците на апликациите.

Чекор 2 Допрете ја иконата Додадете комбинација на апликации на Рабниот панел, потоа апликациите што ги користите во приказот на поделен екран ќе се зачуваат на Рабниот панел како пар на апликации.

Galaxy Z Fold3 5G Додавање парови на апликации.

Разновидно искуство со повеќекратниот прозорец

Во споредба со претходниот преклопен уред Galaxy, направени се подобрувања за да се овозможи поголема слобода и полесни транзиции.

 • Повлечете и поделете: Содржината можете брзо да ја отворите во друг прозорец и да создавате поделби директно од содржината.
Galaxy Z Fold3 5G Повлечете и поделете повеќекратен прозорец.
 • Прозорци со променлива големина: Можете да ја промените големината на прозорецот со еден допир.
Galaxy Z Fold3 5G Променлив повеќекратен прозорец.
 • Лесни премини меѓу прозорците: Можете да ги промените позициите на прозорците со еден допир.
Galaxy Z Fold3 5G Премин на повеќекратен прозорец.
 • Влечи и пушти датотека: Можете да споделувате содржина помеѓу различни апликации.
Galaxy Z Fold3 5G Повлекување датотека низ повеќекратниот прозорец.

Забелешка:

 • Некои апликации може да не ја поддржуваат оваа функција.
 • Некои функции може да не се достапни на преклопниот екран.

Забелешка: Сликите на екранот и менијата на уредот може да варираат во зависност од моделот на уредот и верзијата на софтверот.

Дознајте повеќе за тоа како да се грижите за преклопните уреди Galaxy на ‘Мерки на претпазливост при користење на преклопни уреди Galaxy, со поддршка на Samsung.

Како да ја користите апликацијата Samsung Members

Ако се соочувате со тешкотии со вашиот мобилен телефон, таблет или уреди за носење Samsung, можете да ни испратите прашање во апликацијата Samsung Members. Дознајте повеќе за испраќање извештај за грешка.

Благодариме за повратните информации