Како да го додадете вашиот телевизор во апликацијата SmartThings

Регистрирајте го вашиот паметен телевизор во апликацијата SmartThings и уживајте во неговите практични и корисни функции.

Што е SmartThings?

SmartThings е центар на Samsung за контрола на паметни домашни уреди и може да се преземе на уреди со Android и iOS.

  • Управувајте со поставките за домот без да станете од каучот. SmartThings е моќен далечински управувач за вашиот дом.
  • Специјално за Samsung Smart TV, апликацијата SmartThings може да направи вашиот мобилен уред да работи како далечински управувач за паметен телевизор. Исто така, нуди функција за Пресликување на екранот што овозможува пренос на екранот на мобилниот уред на ТВ екранот.

1. Автоматска регистрација

Кога ќе ја активирате апликацијата SmartThings на вашиот мобилен уред, таа автоматски ќе открие паметен телевизор во близина и ќе прикаже скокачки прозорец за регистрација.

Чекор 1 Вклучете го телевизорот и стартувајте ја апликацијата SmartThings.

Чекор 2 Кога ќе го видите скокачкиот прозорец со барање да го додадете телевизорот, допрете Додај сега.

Автоматски додавање на тв на smartthings1.

Чекор 3 Допрете Старт и потоа изберете локација и соба за телевизорот.

Автоматски додавање на тв на smartthings2.

Чекор 4 Почекајте додека не заврши процесот на поврзување и регистрација.

2. Рачна регистрација

Ако апликацијата SmartThings на вашиот мобилен уред не може автоматски да го открие вашиот телевизор, можете рачно да го регистрирате телевизорот во апликацијата.

Чекор 1 Вклучете го телевизорот и стартувајте ја апликацијата SmartThings.

Чекор 2 Допрете Додај (иконата плус) и потоа изберете Уред.

Рачно додавање на тв на smartthings1.

Чекор 3 Изберете ТВ и потоа изберете Samsung.

Рачно додавање на тв на smartthings 2.

Чекор 4 Изберете ТВ, а потоа копчето Старт.

Рачно додавање на тв на smartthings 3.

Чекор 5 Внесете го PIN-от прикажан на ТВ екранот.

Рачно додавање на тв на smartthings 4.

Чекор 6 Почекајте додека не заврши процесот на регистрација.

Забелешка: Сликите од екранот и менито на уредот се само примерок на англиски јазик. Тие се достапни и на јазикот на вашата земја.

Благодариме за повратните информации