Q75A QLED 4K Smart TV (2021)

QE75Q75AATXXH

Одбери големина

 • The QLED TV processor chip is shown. The Samsung logo as well as the AI Quantum Processor 4K logo can be seen on top.
  Процесор Quantum 4K
 • Двоен ЛЕД
  Двоен ЛЕД
 • 100 % видливост на бои со Quantum Dot
  100 % видливост на бои со Quantum Dot
 • A racing car on the TV screen looks clearer and more visible on the QLED TV than on conventional TV due to motion xcelerator turbo+ technology up to 4K 120Hz.
  Motion Xcelerator Turbo+

Подобри ја сликата при играњето

(Провери го точниот дизајн за твојот регион)

Подобри ја сликата при играњето Подобри ја сликата при играњето

Оптимизиран тон на заднинската боја за подобрен контраст

Двоен ЛЕД

Иновативнате технологија за заднинско осветлување овозможува посмел и поточен контраст преку оптимизација на тонот на заднинската боја за тој да одговара со видот содржина што ја гледаш.

Оптимизиран тон на заднинската боја за подобрен контраст Оптимизиран тон на заднинската боја за подобрен контраст

* Не е достапно на Q60A 32"

Милијардa нијанси на една боја со Quantum Dot

100 % видливост на бои со Quantum Dot

Технологијата Quantum Dot ја овозможува најсовршената слика досега. Со Color Volume 100 %, Quantum Dot ја претвора светлината во спектакуларна боја која останува совршена на секое ниво на светлина.

Милијардa нијанси на една боја со Quantum Dot Милијардa нијанси на една боја со Quantum Dot

* 100 % видливост на бои, измерена во режим на филм и во DCI-P3 простор на бои, сертифициран од VDE.

Поширок спектар на контраст во визуелен размер

Quantum HDR

Quantum HDR ги истакнува деталите и контрастите за да може да ја искусиш целосната моќ на секоја слика. Надминувајќи ги водечките стандарди, динамичното мапирање тонови на HDR10+ создава подлабоки темни бои, поживи слики и детали кои секогаш се истакнуваат.

* Опсегот на Quantum HDR осветленост се заснова врз внатрешни стандарди на тестирање и подлежи на промена согласно условите на гледање или спецификациите.

Поширок спектар на контраст во визуелен размер Поширок спектар на контраст во визуелен размер

* Опсегот на Quantum HDR осветленост се заснова врз внатрешни стандарди на тестирање и подлежи на промена согласно условите на гледање или спецификациите.

Неверојатни бои од секој агол

Широк агол на гледање

Широкиот агол на гледање ти овозможува да гледаш извонредни бои од сите агли, со помало нарушување на квалитетот на боите. Дури и кога гледаш од страна, ја гледаш целосната слика цело време.

Неверојатни бои од секој агол Неверојатни бои од секој агол

Опкружувањето се менува, сликата останува совршена

Адаптивна слика

Добиј совршена слика без да правиш приспособувања на поставките, бидејќи сликата автоматски ја менува осветленоста и контрастот на екранот, во зависност од условите на гледање и содржината што ја гледаш.

Опкружувањето се менува, сликата останува совршена Опкружувањето се менува, сликата останува совршена

ТВ и soundbar-звучник во совршена хармонија

Q-Symphony

Опкружи со се звук од ТВ и soundbar-звучник, споени во совршена хармонија. Q-Symphony им овозможува на ТВ и soundbar-звучниците да работат истовремено за да постигнат подобар сараунд ефект, без да мора да се исклучат звучниците на ТВ.

* Q-Symphony е достапна само со компатибилен soundbar-звучник. Компатибилноста за Q-Symphony може да се провери во спецификациите за soundbar-звучникот.
ТВ и soundbar-звучник во совршена хармонија ТВ и soundbar-звучник во совршена хармонија

Звук со автоматска оптимизација за да се вклопи во твојот простор

SpaceFit Sound

Уживај во оптимизиран звук усогласен со средината каде што се монтира, независно дали е на ѕидот или на масата, со што добиваш оптимално уживање.

Звук со автоматска оптимизација за да се вклопи во твојот простор Звук со автоматска оптимизација за да се вклопи во твојот простор

Фати го секој збор, без никакви пречки

Активен засилувач на звук (AVA)

Новододадена интелигентна функција за бучава во реално време. Кога настанува бучава во средината, може да им пречи на гледачите. Меѓутоа, AVA помага да се засили гласот од сцената и ТВ овозможува најчисти дијалози за гледачите.

Фати го секој збор, без никакви пречки Фати го секој збор, без никакви пречки

Поелегантен и потенок од кога било досега

AirSlim (Провери го точниот дизајн за твојот регион)

Воодушевувачки тенок дизајн кој е досега невиден во оваа категорија и кој прави телевизорот беспрекорно да се вклопи со ѕидот.

Поелегантен и потенок од кога било досега Поелегантен и потенок од кога било досега

Сцени кои целосно ги менуваат правилата на играта

Super Ultrawide GameView и Game Bar

Соодносот на екран од 21:9 и 32:9 ти го овозможуваат дополнителниот простор за гледање што ти треба за силна игра—и за победа. Оптимизирај ја играта со Game Bar—мени на екранот преку кое можеш да правиш приспособувања на соодносот на екран, проверка на доцнењето на влезниот извор, FPS, HDR, поставките на безжичните слушалки и многу повеќе, и тоа во реално време.

* Super UltraWide GameView е достапно само за поддржани игри за ултраширок екран и игри за PC.* Некои наслови на игри може да не ја поддржуваат или да имаат ограничена употреба на оваа функција.* Можеби ќе биде потребна промена на резолуцијата на екранот на надворешниот уред.*Не е достапно во Q60A 32'

Сцени кои целосно ги менуваат правилата на играта Сцени кои целосно ги менуваат правилата на играта

* Super UltraWide GameView е достапно само за поддржани игри за ултраширок екран и игри за PC.* Некои наслови на игри може да не ја поддржуваат или да имаат ограничена употреба на оваа функција.* Можеби ќе биде потребна промена на резолуцијата на екранот на надворешниот уред.*Не е достапно во Q60A 32'

Само допри за да се поврзеш

Tap View

Само со еден допир можеш да ги префрлиш филмовите или музиката од твојот мобилен на телевизорот. Кога ќе се поврзе телевизорот со твојот мобилен телефон, тој автоматски го „чувствува“ допирот од телефонот и ја прикажува истата содржина. Па, така лесно и брзо можеш да ја префрлиш омилената содржина на телевизорот и да продолжиш да уживаш во неа.

* Tap View е достапно на уреди Samsung Galaxy со Android OS 8.1 и понови верзии.* Не е достапно на Q60A 32"

Само допри за да се поврзеш Само допри за да се поврзеш

* Tap View е достапно на уреди Samsung Galaxy со Android OS 8.1 и понови верзии.* Не е достапно на Q60A 32"

Избери го оној гласовен асистент на кој си навикнат

Повеќе гласовни асистенти

Избери го омилениот гласовен асистент; Bixby, Amazon Alexa или Google Assistant. За прв пат, сите се вградени во твојот Samsung телевизор со цел да овозможат оптимално доживување на забавата и подобрена контрола врз твојот поврзан дом.

* Samsung може во кое било време и по сопствено убедување, без претходно предупредување или известување, да ја смени услугата за гласовна команда или да го одложи и/или прекине давањето на услугата за гласовна команда или кој било дел од услугата. Наведените содржини, ТВ услуги и можности може да не се достапни во сите региони и територии.* Bixby гласовната команда препознава англиски (US/UK), француски, шпански, германски, италијански, кинески и корејски јазик. Не се препознаени сите акценти, дијалекти и изрази.* Amazon, Alexa и сите поврзани логоа се трговски марки на Amazon.com, Inc. или неговите подружници.* Google е трговска марка на Google LLC.

Избери го оној гласовен асистент на кој си навикнат Избери го оној гласовен асистент на кој си навикнат

* Samsung може во кое било време и по сопствено убедување, без претходно предупредување или известување, да ја смени услугата за гласовна команда или да го одложи и/или прекине давањето на услугата за гласовна команда или кој било дел од услугата. Наведените содржини, ТВ услуги и можности може да не се достапни во сите региони и територии.* Bixby гласовната команда препознава англиски (US/UK), француски, шпански, германски, италијански, кинески и корејски јазик. Не се препознаени сите акценти, дијалекти и изрази.* Amazon, Alexa и сите поврзани логоа се трговски марки на Amazon.com, Inc. или неговите подружници.* Google е трговска марка на Google LLC.

Бесплатна ТВ, без обврски

Samsung TV Plus

Уживај во бесплатен стриминг на ТВ содржина во живо, со нашите виртуелни канали Samsung TV Plus. Избери од многуте различни канали кои нудат содржина за секакви интереси кои моментално се во тренд. Нема потреба да го прашуваш другар ти која содржина е популарна деновиве. Само вклучи се на Samsung TV Plus и дознај сам.

* Услугите за содржина може да се разликуваат во зависност од регионот и подлежат на промени без претходно известување.

Бесплатна ТВ, без обврски Бесплатна ТВ, без обврски

* Услугите за содржина може да се разликуваат во зависност од регионот и подлежат на промени без претходно известување.

Поминувај го времето гледајќи, а не пребарувајќи

Универзален водич (Провери ја точната слика за твојот регион)

Запознај се со опцијата за пребарување содржина која го забрзува барањето за она што сакаш да го гледаш на ТВ во живо и OTT. Сега е лесно да ги најдеш омилените филмови и ТВ серии на едно место.

* Услугите за содржина може да се разликуваат во зависност од регионот и подлежат на промени без претходно известување.

Поминувај го времето гледајќи, а не пребарувајќи Поминувај го времето гледајќи, а не пребарувајќи

* Услугите за содржина може да се разликуваат во зависност од регионот и подлежат на промени без претходно известување.

Поминувај го времето гледајќи, а не пребарувајќи

Универзален водич (Провери ја точната слика за твојот регион)

Запознај се со опцијата за пребарување содржина која го забрзува барањето за она што сакаш да го гледаш на ТВ во живо и OTT. Сега е лесно да ги најдеш омилените филмови и ТВ серии на едно место.

* Услугите за содржина може да се разликуваат во зависност од регионот и подлежат на промени без претходно известување.

Поминувај го времето гледајќи, а не пребарувајќи Поминувај го времето гледајќи, а не пребарувајќи

* Услугите за содржина може да се разликуваат во зависност од регионот и подлежат на промени без претходно известување.

Домот е таму каде што е здравјето

Samsung Health

Новиот ТВ екосистем збогатен со опција за поздрав живот. Усоврши го тренингот со помош на камера, води си евиденција на дневните резултати кои се синхронизираат од апликацијата Samsung Health и пристапувај до содржина од водечки фитнес и јога партнери во индустријата, на едно место.

Домот е таму каде што е здравјето Домот е таму каде што е здравјето

* За најдобри резултати, за Smart Trainer е потребна компатибилна веб-камера. Веб-камерата се продава одделно. * Достапноста на даватели на содржина и фитнес содржина може да се разликува во зависност од земјата и регионот.* За користење на содржината на Samsung Health може да биде потребно дополнително плаќање* Достапноста на услугите подлежи на промена без претходно известување. * Потребно е корисникот да биде најавен на истата корисничка сметка на Samsung, и на ТВ и на мобилниот уред. * За синхронизација на податоци за здравјето потребно е компатибилен мобилен уред, носиви електронски уреди кои ја поддржуваат Samsung Health.

Спецификации

{{family.currentModel.displayName}}

{{family.currentModel.modelCode}}

{{model.prices.currentPriceDisplay}}
Од {{model.prices.monthlyPrice}} / месечно за {{model.prices.months}} мин
или {{model.prices.currentPriceDisplay}}
{{model.prices.priceDisplay}} {{model.prices.savePrice}}
 • {{summary.title}}

  {{summary.value}}{{summary.unit}}

 • {{summary.title}}

Спореди ги моделите

Спореди со слични предмети

НЕОДАМНА ПРЕГЛЕДАНО

From $159.00/mo or $125,900.500
$1,000.00 Save $1,000.00

Карактеристиките, спецификациите и визуелните елементи од производот се предмет на промена.