QN85A Neo QLED 4K Smart TV (2021)

QN85A Neo QLED 4K Smart TV (2021)

QE55QN85AATXXH

 • Интелигентен процесор усовршен со технологија на длабинско учење
 • Динамичен контраст за впечатливи живописни бои
 • Минимален отсјај за да не го одзема вниманието

Одбери Големина

Новата генерација на технологија на дисплеј

Интелигентен процесор усовршен со технологија на длабинско учење (анг. deep learning)

Процесор Neo Quantum 4K

Моќниот квантен процесор на Samsung со длабинско учење го создава најпрецизното и најадаптивно искуство што може да го замислиш. Сцена по сцена, процесорот се оптимизира според твоите услови на гледање и ја подобрува содржината. Моќното скалирање 4K AI се грижи секогаш да имаш 4K резолуција.

* Доживувањето при гледање може да се разликува во зависност од видот на содржината и форматот. Скалирањето може да не важи за поврзување со персонален компјутер и режим на игри.

Динамичен контраст за впечатливи живописни бои

Quantum HDR 24x

Богатите прецизни бои и подлабокиот контраст ти овозможуваат да забележуваш поизострени детали и нијанси. Динамичното мапирање тонови на HDR10+ овозможува боите и контрастот да се менуваат и адаптираат на секоја сцена.

* Опсегот на Quantum HDR осветленост се заснова врз внатрешни стандарди на тестирање и подлежи на промена согласно условите на гледање или спецификациите.

Милијардa нијанси на една боја со Quantum Dot

100 % видливост на бои со Quantum Dot

Технологијата Quantum Dot ја овозможува најсовршената слика досега. Со 100 % видливост на бои, Quantum Dot ја претвора светлината во спектакуларна боја која останува совршена на секое ниво на светлина.

* 100 % видливост на бои, измерена во режим на филм и во DCI-P3 простор на бои, сертифициран од VDE.

* 100 % видливост на бои, измерена во режим на филм и во DCI-P3 простор на бои, сертифициран од VDE.

Минимален отсјај за да не го одзема вниманието

Антирефлексија

Не дозволувај сончевата светлина да го прекине попладневниот натпревар или пак, отсјајот од ламбите да го уништи вечерниот филм, со нашата можност за антирефлексија, одобрена од корисниците. Изгуби се во најновиот блокбастер од кое било место во домот, со помалку пречки од отсјајот на светлината.

Неверојатни бои од секој агол

Широк агол на гледање

Широкиот агол на гледање ти овозможува да гледаш извонредни бои од сите агли, со помало нарушување на квалитетот на боите. Дури и кога гледаш од страна, ја гледаш целосната слика цело време.

Опкружувањето се менува, сликата останува совршена

Адаптивна слика

Добиј совршена слика без да правиш приспособувања на поставките, бидејќи сликата автоматски ја менува осветленоста и контрастот на екранот, во зависност од условите на гледање и содржината што ја гледаш.

ТВ и soundbar-звучник во совршена хармонија

Q-Symphony

Опкружи со се звук од ТВ и soundbar-звучник, споени во совршена хармонија. Q-Symphony им овозможува на ТВ и soundbar-звучниците да работат истовремено за да постигнат подобар сараунд ефект, без да мора да се исклучат звучниците на ТВ.

* Q-Symphony е достапна само со компатибилен soundbar-звучник. Компатибилноста за Q-Symphony може да се провери во спецификациите за soundbar-звучникот.

* Q-Symphony е достапна само со компатибилен soundbar-звучник. Компатибилноста за Q-Symphony може да се провери во спецификациите за soundbar-звучникот.

Звук со автоматска оптимизација за да се вклопи во твојот простор

SpaceFit Sound

Уживај во оптимизиран звук усогласен со средината каде што се монтира, независно дали е на ѕидот или на масата, со што добиваш оптимално уживање.

Фати го секој збор, без никакви пречки

Активен засилувач на звук (AVA)

Новододадена интелигентна функција за бучава во реално време. Кога настанува бучава во средината, може да им пречи на гледачите. Меѓутоа, AVA помага да се засили гласот од сцената и ТВ овозможува најчисти дијалози за гледачите.

Сцени кои целосно ги менуваат правилата на играта

Super Ultrawide GameView & Game Bar

Соодносот на екран од 21:9 и 32:9 ти го овозможуваат дополнителниот простор за гледање што ти треба за силна игра—и за победа. Оптимизирај ја играта со Game Bar—мени на екранот преку кое можеш да правиш приспособувања на соодносот на екран, проверка на доцнењето на влезниот извор, FPS, HDR, поставките на безжичните слушалки и многу повеќе, и тоа во реално време.

* Super UltraWide GameView е достапно само за поддржани игри за ултраширок екран и игри за PC.* Некои наслови на игри може да не ја поддржуваат или да имаат ограничена употреба на оваа функција.* Можеби ќе биде потребна промена на резолуцијата на екранот на надворешниот уред.*Не е достапно во Q60A 32'

* Super UltraWide GameView е достапно само за поддржани игри за ултраширок екран и игри за PC.* Некои наслови на игри може да не ја поддржуваат или да имаат ограничена употреба на оваа функција.* Можеби ќе биде потребна промена на резолуцијата на екранот на надворешниот уред.*Не е достапно во Q60A 32'

Без кинење, сецкање и ниска латентност на HDR гејминг

FreeSync Premium Pro

Со сертифицираната технологија AMD FreeSync Premium Pro™, добивате намалено сецкање и кинење на екранот, како и супериорна комбинација од непречена игра и врвни перформанси, исклучителна визуелизација со висок динамички опсег и мала латентност за перформанси кои водат само до победа.

Само допри за да се поврзеш

Tap View

Само со еден допир можеш да ги префрлиш филмовите или музиката од твојот мобилен на телевизорот. Кога ќе се поврзе телевизорот со твојот мобилен телефон, тој автоматски го „чувствува“ допирот од телефонот и ја прикажува истата содржина. Па, така лесно и брзо можеш да ја префрлиш омилената содржина на телевизорот и да продолжиш да уживаш во неа.

* Tap View е достапно на уреди Samsung Galaxy со Android OS 8.1 и понови верзии.* Не е достапно на Q60A 32"

* Tap View е достапно на уреди Samsung Galaxy со Android OS 8.1 и понови верзии.* Не е достапно на Q60A 32"

Бесплатна ТВ, без обврски

Samsung TV Plus

Уживај во бесплатен стриминг на ТВ содржина во живо, со нашите виртуелни канали Samsung TV Plus. Избери од многуте различни канали кои нудат содржина за секакви интереси кои моментално се во тренд. Нема потреба да го прашуваш другар ти која содржина е популарна деновиве. Само вклучи се на Samsung TV Plus и дознај сам.

* Услугите за содржина може да се разликуваат во зависност од регионот и подлежат на промени без претходно известување.

* Услугите за содржина може да се разликуваат во зависност од регионот и подлежат на промени без претходно известување.

Поминувај го времето гледајќи, а не пребарувајќи

Универзален водич (Провери ја точната слика за твојот регион)

Запознај се со опцијата за пребарување содржина која го забрзува барањето за она што сакаш да го гледаш на ТВ во живо и OTT. Сега е лесно да ги најдеш омилените филмови и ТВ серии на едно место.

* Услугите за содржина може да се разликуваат во зависност од регионот и подлежат на промени без претходно известување.

* Услугите за содржина може да се разликуваат во зависност од регионот и подлежат на промени без претходно известување.

Поминувај го времето гледајќи, а не пребарувајќи

Универзален водич (Провери ја точната слика за твојот регион)

Запознај се со опцијата за пребарување содржина која го забрзува барањето за она што сакаш да го гледаш на ТВ во живо и OTT. Сега е лесно да ги најдеш омилените филмови и ТВ серии на едно место.

* Услугите за содржина може да се разликуваат во зависност од регионот и подлежат на промени без претходно известување.

* Услугите за содржина може да се разликуваат во зависност од регионот и подлежат на промени без претходно известување.

Поминувај го времето гледајќи, а не пребарувајќи

Универзален водич (Провери ја точната слика за твојот регион)

Запознај се со опцијата за пребарување содржина која го забрзува барањето за она што сакаш да го гледаш на ТВ во живо и OTT. Сега е лесно да ги најдеш омилените филмови и ТВ серии на едно место.

* Услугите за содржина може да се разликуваат во зависност од регионот и подлежат на промени без претходно известување.

* Услугите за содржина може да се разликуваат во зависност од регионот и подлежат на промени без претходно известување.

Поминувај го времето гледајќи, а не пребарувајќи

Универзален водич (Провери ја точната слика за твојот регион)

Запознај се со опцијата за пребарување содржина која го забрзува барањето за она што сакаш да го гледаш на ТВ во живо и OTT. Сега е лесно да ги најдеш омилените филмови и ТВ серии на едно место.

* Услугите за содржина може да се разликуваат во зависност од регионот и подлежат на промени без претходно известување.

* Услугите за содржина може да се разликуваат во зависност од регионот и подлежат на промени без претходно известување.

Домот е таму каде што е здравјето

Samsung Health

Новиот ТВ екосистем збогатен со опција за поздрав живот. Усоврши го тренингот со помош на камера, води си евиденција на дневните резултати кои се синхронизираат од апликацијата Samsung Health и пристапувај до содржина од водечки фитнес и јога партнери во индустријата, на едно место.

* За најдобри резултати, за Smart Trainer е потребна компатибилна веб-камера. Веб-камерата се продава одделно. * Достапноста на даватели на содржина и фитнес содржина може да се разликува во зависност од земјата и регионот.* За користење на содржината на Samsung Health може да биде потребно дополнително плаќање* Достапноста на услугите подлежи на промена без претходно известување. * Потребно е корисникот да биде најавен на истата корисничка сметка на Samsung, и на ТВ и на мобилниот уред. * За синхронизација на податоци за здравјето потребно е компатибилен мобилен уред, носиви електронски уреди кои ја поддржуваат Samsung Health.

Објавено видео позитивно на голем екран

Google Duo

Беспријекорно повечете ја апликацијата за видео позитива за телевизиски и докажување на гласовите на вашиот екран.

* Потребна е компатибилна веб-камера на Logitech и се продава одделно. * Ве молиме проверете ја табелата со спецификации на секој модел за да ја видите достапноста на функциите. * Бројот на распореди на екранот може да се разликува во зависност од моделот.

Спецификации

 • HDR 10+ Сертифицирано (HDR10+)
 • Видео Процесор Neo Quantum 4K
 • Резолуција 3,840 x 2,160

Поддршка

Пронајди одговори на прашањето што го имаш за производот

Прирачник за корисниците и содржина за преземање
 • Remote control
  АНГЛИСКИ, УНГАРСКИ, ПОЛСКИ, ГРЧКИ, БУГАРСКИ, корзикански, ЧЕШКИ, СЛОВАЧКИ, РОМАНСКИ, СРПСКИ, АЛБАНСКИ, МАКЕДОНСКИ, СЛОВЕНЕЧКИ, ЛЕТОНСКИ, ЛИТВАНСКИ, ЕСТОНСКИ
 • e-Manual
  АЛБАНСКИ
 • e-Manual
  ХРВАТСКИ
 • e-Manual
  АНГЛИСКИ
Погледни ги дополнителните содржини

{{family.currentModel.displayName}}

{{family.currentModel.modelCode}}

Боја : {{chip.displayName}}
{{model.prices.currentPriceDisplay}}
Од {{model.prices.monthlyPrice}} / месечно за {{model.prices.months}} мин
или {{model.prices.currentPriceDisplay}}
Price without VAT: {{model.prices.vatFreePriceFormatted}}

Price with discount: {{model.prices.currentPriceDisplay}}

Price before: {{model.prices.priceDisplay}}

{{model.prices.priceDisplay}} {{model.prices.savePrice}}
 • {{summary.title}}

  {{summary.value}}{{summary.unit}}

 • {{summary.title}}

Спореди ги моделите

Спореди со слични предмети

НЕОДАМНА ПРЕГЛЕДАНО

From $159.00/mo or $125,900.500
$1,000.00 Save $1,000.00

Карактеристиките, спецификациите и визуелните елементи од производот се предмет на промена.