WW6800M Машина за перење со технологија QuickDrive, 7kg

WW6800M Машина за перење со технологија QuickDrive, 7kg

WW70M644OPW/LE

Одбери боја

Боја :

Одбери капацитет

 • Преполови ја должината на перењето*
  QuickDrive™
 • Рецепт за перење алишта
  Q-rator
 • Супер брзо перење
  Супер брзо перење

За половина пократко перење, двојно подобар животен стил

* Тестирано на WW8800M во споредба со моделот WW8500K на компанијата Samsung. Заштеди 50% време на циклусот за перење памук (40℃, половина барабан) и циклусот е Памук со перформанси на перење во границите на ±2%. Заштеди 20% енергија на циклусот за перење памук (40℃, половина барабан) и Супер брзиот циклус (40℃, 5kg облека), врз основа на податоците на Intertek. ** Скратување на должината на циклусот за 50% без компромис во поглед на негата на ткаенините, како што потврди Hohenstein’ *** Долготрајноста ја потврди Rostest **** 10 години времетраење потврди SLG

Преполови ја должината на перењето*

За половина пократко перење, двојно повеќе време за тебе*

QuickDrive™ го скратува времето за перење до 50% и потрошувачката на енергија за 20%, без загрозување на резултатите од перењето. Неговиот единствен Q-Drum™ има „главен барабан“ и „задна плоча“ што се вртат независно, со што се обезбедува динамично вртење на облеката и брзо, ефикасно и нежно перење.*

* Тестирано на WW6800M во споредба со моделот WW6500K на компанијата Samsung. Заштеди 50% време на циклусот за перење памук (40℃, половина барабан) и циклусот е Памук (40℃) со перформанси на перење во границите на ±3% и до 20% енергија на циклусот за перење памук (40℃, половина барабан), врз основа на тестот што го изврши Intertek.

Додади уште нешто* во кој било момент

Едноставно додади уште нешто* за време на перењето.

Си заборавил маичка? Вратата Add Wash™ ти овозможува едноставно и брзо да ја додадеш заборавената облека* по започнувањето на циклусот.** Исто така, може едноставно да ставиш рачно испрана облека што сакаш само да ја исплакнеш или центрифугираш.

* Може да се додадат само парчиња ткаенина, облека, детергент и омекнувач. ** Вратата Add Wash се отвора само кога температурата во барабанот е помала од 50°C.

Samsung Q-rator*

Рецепт за перење алишта

„Рецепт за перење алишта“ е твојот личен експерт за алишта што ти препорачува оптимален циклус на перење за секое перење**.

Samsung Q-rator

Планирање на перење алишта

„Планирање на перење алишта“ ти овозможува да управуваш со времето кога ќе заврши перењето на алишта за да го искористиш оптимално своето време во текот на денот.***

Samsung Q-rator

Планирање на перење алишта

„Магионичарот за управување со домаќинството“ ја одржува твојата машина за перење во оптимална состојба благодарејќи на далечинското детектирање на проблеми и обезбедувањето брзи услуги за нивно решавање.

 • * Достапно за апарати iPhone и Android. Потребна е безжична конекција. ** Не прифаќаме никаква одговорност за каква било штета предизвикана од погрешни информации обезбедени од корисникот. *** Препораките за циклусот на перење се даваат исклучително во поглед на траењето на перењето, така што можеби не се адекватни за сите видови материјали или за сите нивоа на нечистотија.

Супер брзо перење

Моќно чистење за само 39 минути*

Супер брзината го скратува траењето на дневното перење за 34%‡ на само 39 минути.* QuickDrive™ ти заштедува време со динамичното вртење на облеката, а Eco Bubble™ обезбедува моќно чистење. Траењето на плакнењето, исто така, е скратено благодарејќи на Брзите прскалки и Swirl+ барабанот**, како и забрзувањето на центрифугата.

* Тестирано на WW6800M во споредба со моделот Samsung WW6500K Супер брзина (40℃, 5 kg облека). * Тестирано на †Swirl+ барабанот† во споредба со образецот Samsung Swirl за вртење на барабанот врз основа на интерно тестирање.

Моќни меурчиња

Моќни меурчиња, ненадминато чистење

Технологијата Eco Bubble™ ти донесува моќно чистење, дури и при ниски температури.* Детергентот се претвора во меурчиња, така што брзо навлегува во ткаенината и лесно ја отстранува нечистотијата, при што истовремено ги штити бојата и ткаенината и штеди енергија.**

*Испитано во согласност со стандардот IEC 60456-2010/4 kg алишта за перење / Super Eco перење во студена вода (WF80F5E5U4W) наспроти перење на памучни алишта на 40°C без технологијата Eco Bubble (WF0702WKU). Поединечните резултати може да се разликуваат. ** Врз основа на извештајот за лабораториско испитување на перформансите што е изработен од Springboard Engineering на ленти EMPA, користејќи вообичаен раствор на детергент и технологија на меурчиња без механичка активност.

Интензивно отстранување дамки

Специјално натопување со меурчиња за отстранување на тврдокорни дамки.

Со допирот на копчето функцијата Bubble Soak помага при отстранувањето на најразлични тврдокорни дамки. Облеката темелно се потопува во активни меурчиња, што ги омекнува дамките што потоа ефикасно се отстрануваат.*

* Испитано во согласност со стандардот IEC 60456 5. издание / 8 kg алишта за перење / Bubble Soak перење (WF80F5E5U4) наспроти перење на памучни алишта на 40°/60°, синтетика на 60° и тексас на 40°С без Bubble Soak (WF0702WKU).

Ја чува свежината на машината за перење

За да биде свежа твојата машина за перење - дури и кај затката*

Чистењето Есо на барабанот + ја чисти внатрешноста на твојата машина за перење и елиминира 99,9% од бактериите што предизвикуваат непријатни мириси* без употреба на силни хемикалии. Силата на триење на моќниот млаз вода и брзото вртење, исто така, отстрануваат 99% од нечистотиите од гумената затка на вратата. Може дури и да те извести кога е потребно чистење.**

*Тестирано на WW6800M Eco циклусот за чистење на барабанот+ елиминира 99,9% од бактериите што предизвикуваат непријатни миризби од внатрешноста на машината за перење и отстрануваат 99% од нечистотиите во гумената затка врз основа на тестирањето што го изврши Intertek. ** Те известува по секои 40 циклуси.

*Тестирано на WW6800M Eco циклусот за чистење на барабанот+ елиминира 99,9% од бактериите што предизвикуваат непријатни миризби од внатрешноста на машината за перење и отстрануваат 99% од нечистотиите во гумената затка врз основа на тестирањето што го изврши Intertek. ** Те известува по секои 40 циклуси.

Тивки, моќни и долготрајни перформанси

Технологијата на дигитален инвертор користи силни магнети за потивко и помоќно работење, но троши и помалку енергија од универзалниот мотор. Со елиминација на употребата на четки, обезбедува извонреден век на траење* - потврдено со 10-годишна гаранција.

* Сертификатот за долготрајност од 20 години е доделен од Здружението за електрични, електронски и информациски технологии во Германија (Verband Deutscher Elektrotechniker – VDE).

* Сертификатот за долготрајност од 20 години е доделен од Здружението за електрични, електронски и информациски технологии во Германија (Verband Deutscher Elektrotechniker – VDE).

Трајни перформанси

Перформанси на греење што траат подолго

Керамичкиот грејач + има нов вид премачкување против адхезија што го намалува натрупувањето на талог во споредба со конвенционалните керамички грејачи.* Неговиот патентиран дизајн** обезбедува помалку натрупување на талог што спречува топлотна спроводливост, со што грејачот подолго ги задржува своите перформанси и има подолг век на траење.

* Тестирано на Керамичкиот грејач + во споредба со конвенционалниот грејач Samsung на моделот WF60F4E0N0W/ET, врз основа на независното тестирање за отстапување во тежината во тврда вода. * Број на пријава на патентот: 10-2012-0029920 во Кореја, Кина, Европа, САД.

Спецификации

 • Капацитет на перење (kg) 7 kg
 • Класа на енергетска ефикасност A+++(-30%)
 • Нето димензии (ШxВxД) 600x850x550 mm
 • Нето тежина 76 kg

Поддршка

Пронајди одговори на прашањето што го имаш за производот

Прирачник за корисниците и содржина за преземање
 • Упатство за корисниците
  АНГЛИСКИ, АЛБАНСКИ, БУГАРСКИ, ХРВАТСКИ, ЧЕШКИ, ХОЛАНДСКИ, ЕСТОНСКИ, УНГАРСКИ, ЛЕТОНСКИ, ЛИТВАНСКИ, МАКЕДОНСКИ, РОМАНСКИ, СРПСКИ, СЛОВАЧКИ, СЛОВЕНЕЧКИ
 • Брз водич
  АНГЛИСКИ
 • Брз водич
  АНГЛИСКИ
Погледни ги дополнителните содржини

{{family.currentModel.displayName}}

{{family.currentModel.modelCode}}

Боја : {{chip.displayName}}
{{model.prices.currentPriceDisplay}}
Од {{model.prices.monthlyPrice}} / месечно за {{model.prices.months}} мин
или {{model.prices.currentPriceDisplay}}
Price without VAT: {{model.prices.vatFreePriceFormatted}}

Price with discount: {{model.prices.currentPriceDisplay}}

Price before: {{model.prices.priceDisplay}}

{{model.prices.priceDisplay}} {{model.prices.savePrice}}
 • {{summary.title}}

  {{summary.value}}{{summary.unit}}

 • {{summary.title}}

Спореди ги моделите

Спореди со слични предмети

НЕОДАМНА ПРЕГЛЕДАНО

Карактеристиките, спецификациите и визуелните елементи на производот се предмет на промена.