Kako da snimite i sačuvate snimak ekrana Note10

Sjajne stvari će se dešavati na vašem novom telefonu Note10/Note10+. A uz nove funkcije za Snimanje sadržaja ekrana i opcija za snimak ekrana, deljenje iskustva biće jednostavnije nego ikada pre. Zabeležite smešni mim, snimite svoje igranje igre, napravite video-snimak reakcija ili pokažite voljenoj osobi kako da nešto uradi na svom telefonu.

Napomena: Snimanje i slikanje ekrana nije moguće na svim ekranima.

Snimite svoj ekran

Napomena: Funkcija za Snimanje sadržaja ekrana ne snima telefonske, VOIP ili video-pozive. Pored toga, neke aplikacije mogu da blokiraju funkciju za snimanje sadržaja ekrana zbog ograničenja autorskih prava.

Umesto korišćenja aplikacije treće strane, snimite ekran na Galaxy telefonima uz pomoć funkcije za Snimanje sadržaja ekrana. Uz pomoć telefona Note10/Note10+, možete da snimite skoro sve što se nalazi na vašem ekranu! Čak možete da upotrebite prednju kameru da snimite sebe tokom izrade video-snimka.
 

Da biste otvorili panel Brza podešavanja, prevucite nadole sa vrha ekrana korišćenjem dva prsta. Prevucite ulevo, a zatim dodirnite funkciju za snimanje sadržaja ekrana. Kada tajmer završi odbrojavanje, vaš telefon će početi da snima sve što se nalazi na ekranu.

Meni za prikaz slike brzog panela za biranje funkcije za snimanje sadržaja ekrana

Da biste sebe ubacili u video-snimak korišćenjem kamere koja je usmerena ka prednjoj strani, samo dodirnite ikonicu Prednja kamera – izgleda kao ikonica u obliku čoveka. Mali prozor se pojavljuje u gornjem levom uglu i snima sve što radite.
 

Kada završite sa snimanjem, dodirnite ikonicu Zaustavljanje. Video-snimak se automatski čuva u Galeriji.

Slika sa snimkom ekrana uređaja Note10 koja prikazuje ikonicu Zaustavi u desnom gornjem uglu tokom snimanja ekrana

Za dodatnu zabavu možete takođe da pišete na ekranu tokom snimanja. Dodirnite ikonicu Olovka, izaberite željenu boju, a zatim upotrebite prst ili S Pen za pisanje na ekranu. Međutim, ne možete da komunicirate sa igrama, video-snimcima ili opcijama za upravljanje dok pišete na ekranu. Kada isključite opciju Olovka, ekran se vraća na normalno stanje.

Pristup podešavanjima funkcije za snimanje sadržaja ekrana

Da li želite da video-snimak zabeleži samo medijume na telefonu ili i spoljašnje zvuke, kao što je vaš glas? Jednostavno možete da podešavate ovu opciju i druge opcije da vaš video-snimak može da bude savršen.
 

Otvorite panel Brza podešavanja prevlačenjem nadole sa vrha ekrana korišćenjem dva prsta. Prevucite ulevo, a zatim dodirnite i zadržite funkciju za snimanje sadržaja ekrana. Ovde ćete videti dostupne opcije:
 

  • Zvuk: Izaberite zvuke koje će video-snimak da zabeleži. Možete da birate između opcija Bez zvuka, Zvuci medijuma ili Mikrofon za medijske zvuke.
  • Kvalitet video-snimka: Izaberite željeni kvalitet za video-snimke. Dostupne opcije su 1080p, 720p i 480p.
  • Dimenzija video-snimka za selfije: Podesite veličinu iskačućeg prozora kada se snimate korišćenjem prednje kamere.
Napravite snimak ekrana

Izrada snimka ekrana nije promenjena, ali tasteri jesu. Na telefonu Note10/Note10+, taster za napajanje i taster Bixby spojeni su u jedan taster; naziva se bočni taster. Možda je potrebno malo vremena da se naviknete, ali prednost je što sada možete da napravite snimak ekrana jednom rukom.

Slika za uređivanje ekrana nakon izrade snimka ekrana

Za snimak ekrana kratko pritisnite bočni taster i taster za smanjivanje jačine zvuka istovremeno. Ekran će zasvetleti, a meni će se pojaviti na dnu ekrana. Dostupne su sledeće opcije:
 

  • Listanje i snimanje: Napravite dugačak snimak ekrana da sve može da stane u kadar. Ovo podešavanje je moguće samo kada je moguće listanje.
  • Crtanje: Uredite snimke ekrana pre nego što ih podelite ili sačuvate.
  • Dodavanje oznake: Dodajte i sačuvajte oznake na snimcima ekrana.
  • Deljenje: Podelite snimak ekrana sa drugom aplikacijom ili kontaktom.

Kliknite na dugme "POŠALJI" da biste poslali povratnu informaciju. Hvala Vam na učešću.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama