Najjasnija slika
u stvarnim uslovima

A Key Visual for Q Picture page. An Image shows flowers of various colors such as red and green in Samsung’s New QLED TV look vivid and alive.

Milijardu boja i sakrivenih detalja. Sve pokrenuto našom neverovatnom Quantum dot tehnologijom. Sada svi vidimo isto, i ovde sve počinje.

᠎

Bez ,,Burn-in”
efekta

10 godina garancije

Izvor izdržljivosti QLED televizora leži u upotrebi Samsung neorganskih kvantnih tačaka (Quantum dot tehnologija). Za razliku od tehnologija displeja zasnovanih na organskim materijalima, Quantum dot vremenom ne propadaju. To omogućava QLED televizorima da pruže sliku izuzetnog kvaliteta koja ne samo da traje mnogo duže nego kod drugih ekrana, već uz to kod nje garantovano ne dolazi do Burn-in efekta.

qled burn in

Više od milijardu nijansi boja

Q Color

Od jednostavanog procesa pretvaranja svetlosti u boju stvorili smo nešto zaista posebno zahvaljujući našoj revolucionarnoj Quantum dot tehnologiji. Dodali smo svetlost u jednačinu i omogućili prikaz milijardu boja sa stopostotnim volumenom.

᠎
A animated image of natural scenery to explain Q Color. As the color volume goes up from 70% to 100%, various colors look more vibrant and clear.

Dakle, šta je tačno
volumen boje?

Prema definiciji, to je indeks koji označava koliko su dobro boje reprodukovane u pogledu punoće i preciznosti. To je kao povećavanje jačine na tvom stereo-uređaju i dobijanje punog okružujućeg zvuka. Sa većim volumenom boje, dobijaš širu, raznovrsniju paletu boja. Samsung QLED TV ti donosi sve: 100%-tni volumen boje.

A background image shows day to night in one image from left to right and shows color volume 100% graphics, representing Samsung QLED TV shows color volume 100% in day and night.

A zašto je to važno?

Zbog različitog osvetljenja i uređenja prostorije, kao i zbog promenljive količine sunčeve svetlosti. Ili možda zbog toga što je mrak. Ljudi obično gledaju televiziju u najrazličitijim okruženjima. Ali šta ako možeš da vidiš boje kao da su u stvarnom životu, bez obzira na sve? Tu na scenu stupa 100%-tni volumen boje. Savršen prikaz detalja pri svakom osvetljenju. To je Samsung QLED TV.

Sve počinje sa
Quantum dot tehnologijom

Razvijene ekskluzivno od strane kompanije Samsung, prve kvantne tačke na svetu, koje ne sadrže kadmijum, jesu nanočestice koje pretvaraju svetlost u milijardu sjajnih boja koje vidiš na QLED televizoru. Kao dijamanti, kvantne tačke su neorganske. To znači da će boje ostati svetle i jarke još mnogo, mnogo godina.

The Samsung QLED TV is seen from the side. And  Quantum dots of various color flows out from TV screen. And the text “Quantum Dot” is overlaid on the dots.
᠎
As the time changes from day to night, the view of the Earth from space in the Samsung QLED TV remains crisp and clear.

U svako doba,
pri bilo kom osvetljenju

Q Contrast

Seti se samo svih onih trenutaka kada nisi mogao da vidiš sliku na ekranu svog televizora. Ponekad je bilo previše sunčeve svetlosti u prostoriji. Ponekad je nije bilo dovoljno. Novi QLED televizori za 2018. čine da takve situacije postanu stvar prošlosti, sa dubljim i tamnijim crnim bojama koje naglašavaju svaki pojedinačni detalj. Više nije važno koliko je prostorija osvetljena.

Infographics of key Q contrast technology : Ultra Black Elite and Direct Full Array Elite.

Vidi dalje
od senki

Q HDR 2000/1500/1000

Ponekad prosto ne možeš da vidiš šta je na tvom sopstvenom televizoru. Posebno kada se prikazuje neka tamna scena sa senkama. Q HDR je napravljen zahvaljujući našoj kombinaciji stručnosti i HDR10+ tehnologije kako bi ti doneo širi spektar osvetljenosti i kontrasta za oživljavanje svih nijansi slike.

᠎
Bleda slika astronauta u svemirskom brodu sa belom pozadinom postaje sve jasnija i živopisnija na Samsung QLED TV-u.

Pogled izbliza na HDR 10+

Sa HDR 10+, slike se pojedinačno obrađuju scenu po scenu kako bi se dobio optimizovani izgled sa dinamičkim mapiranjem tonova. To znači da dobijaš bogatije boje, dublje kontraste i jednostavno spektakularan kvalitet svake scene, omogućavajući ti da primetiš sve detalje koji su producenti želeli da prikažu.

A Thumbnail image for A HDR 10+ demo video, showing a car racer on the TV screen.

Duži radni vek

Burn-in je fenomen kod kojeg statične slike (npr. logotipi TV-kanala ili health bar u igrama na konzolama za igru), prikazivane duže vreme, ostavljaju trajan otisak na ekranu. Kod nekih tehnologija displeja, efekti memorisanja će se javiti već nakon jednog minuta rada televizora, ako se statični elementi slike prikazuju na ekranu velikim intenzitetom. Samsung QLED televizori izrađeni od neorganskih materijala godinama zadržavaju dosledno jasan, živopisan kvalitet slike.

Šta je efekat dvostruke slike (Burn-in efekat)?
Efekat dvostruke slike je trajni nedostatak u delovima TV ekrana koji može da bude izazvan dejstvom nastalim usled prikazivanja iste slike ili scene tokom dužeg perioda, često i tokom samo sat vremena. QLED televizori nemaju ovaj problem i imaju 10 godina garancije da neće doći do efekta dvostruke slike.*

Na levoj strani je OLED TV, a na desnoj QLED TV, oba prikazuju istu sliku svemirskog broda. HD logo na OLED TV-u sa leve strane deluje zamućeno zbog efekta dvostruke slike.

Iza svake spektakularne
slike krije se motor

Q Engine

Da li znaš da novi QLED televizor za 2018. ima motor? To je moćna inovacija koja te vodi u uzbudljivu avanturu sa milijardu nijansi boja. Otkrij
Q engine, koji ti donosi 100% boja koje vidiš u stvarnom životu.

Slika Q Engine, integrisanog u Samsung QLED TV, kako se pali dok počinje da radi.

Udubi se
u svoju igru

Uđi u sjajan svet virtuelnih igara koji ti donosi QLED televizor. Uroni u brze i dinamične igre sa malim vremenom kašnjenja i boljim doživljajem igranja.

A scene from a FPS game. A solider is about to shooting gun to target. It looks real and dynamic.

Super VELIKI TV,
Pogledaj VEĆU sliku

QLED televizor sa velikim ekranom podižu zabavu na potpuno novi nivo zahvaljujući uranjanju u kinematografsko iskustvo koje ostavlja bez daha. Gledaj kako svaka scena oživljava pred tvojim očima sa još živopisnijim bojama i besprekornim detaljima.

᠎
A motion that explains Samsung QLED’s big screen benefit. A scene is firstly shown in a small screen as a soccer player strikes a crucial goal during the game, barely see the crucial scene. TV screen expands to show a truly immersive viewing experience in a bigger screen.

QLED televizori dobili su potvrdu vodeće asocijacije za ispitivanje i sertifikaciju Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE) za sposobnost da proizvedu 100% volumena boje.
* QLED TV : Samsung QLED je televizor koji se zasniva na Quantum dot tehnologiji.
*Najveća osvetljenost može da se razlikuje u zavisnosti od modela i veličine televizora.
* Šta je efekat dvostruke slike (burn-in)?
Efekat dvostruke slike jeste trajni nedostatak u delovima TV ekrana koji može da bude izazvan zbirnim dejstvom nastalim usled prikazivanja iste slike ili scene tokom dužed perioda, često i tokom samo sat vremena.
*Slika služi isključivo kao ilustracija. Specifikacije izgleda i dizajna koje ne utiču na performanse proizvoda podležu izmenama bez prethodne najave.
* Pogledajte stranicu sa detaljima o proizvodu za svaki model.