6 functies van de Galaxy S6-serie toegelicht

Door Samsung België 11.05.2015

6 functies van de Galaxy S6-serie toegelicht

De ervaringen van een product manager.

Vol trots presenteerden we begin maart de Galaxy S6 en Galaxy S6 edge en in augustus de Galaxy S6 edge + als nieuwste vlaggenschip van onze smartphones en we zijn er heel erg trots op. Het toestel werd wereldwijd lovend ontvangen en ook de Belgische reviews zijn laaiend enthousiast. Sinds 17 april liggen ze in de winkels en mocht je de S6 of S6 edge overwegen, dan hebben we nog een paar tips om keuzestress te voorkomen.


Volgens TecMark kijken we gemiddeld 221 keer per dag op onze smartphone, en we hebben hem 24 / 7 in de buurt. Een smartphone gebruik je dus veel en de mogelijkheden en toepassingen zijn enorm uitgebreid.

Tip 1: Quick launch Camera

Dubbelklik op de homebutton van je S6 en de camera start in 0,7 seconden op. Zelfs wanneer hij vergrendeld is of zich in slaapstand bevindt. Je mist dus nooit meer een fotomoment en legt alles haarscherp vast. Kristof Vanhuffel  (product manager Mobile bij Samsung België) "Het is wel even wennen dat het zo snel gaat … " De camera is onder andere uitgerust met OIS (Optical Image Stabilizer). "Zelfs tijdens het bewegen maak je superscherpe foto's. Maar niet alleen tijdens het bewegen, ook in situaties met weinig licht vind ik de camera absoluut top."

Tip 2: Fast charging

Een lege batterij kan de wereld echt even doen stoppen met draaien. Vanhuffel: "Wat we nu met fast charging hebben gedaan op het gebied van opladen, vind ik echt baanbrekend. In 80 minuten is mijn Galaxy S6 edge volledig opgeladen. Beter nog, na amper 10 minuten opladen kan je al meteen 4 uur verder. Dat is precies de tijd van een koffiepauze … "

"Wat we nu met fast charging hebben gedaan op het gebied van opladen, vind ik echt baanbrekend."

Tip 3: Laad de Galaxy S6 draadloos op

De Galaxy S6, de Galaxy S6 edge en de Galaxy S6 edge + zijn voorzien van draadloze oplaadtechnologie waardoor je je telefoon niet meer in een stekker moet steken. We hebben onze eigen draadloze opladers en we werken samen met IKEA, dat nu draadloze opladers in meubels verwerkt. Vanhuffel: "Dat is puur gemak en ik heb al gemerkt dat het heel veel verschil maakt. Het is echt een andere beleving dan opladen via een USB-stekker, opladen is veel gemakkelijker en natuurlijk geworden."


Tip 4: Smart Manager

De Smart Manager is nieuw en staat automatisch geïnstalleerd op je S6. Deze app toont je alle belangrijke systeemfuncties van je Galaxy S6, S6 edge of S6 edge + in één oogopslag. Denk aan werkgeheugen, opslaggeheugen, batterijgebruik, maar ook de veiligheidsstatus van je apparaat. "Naast het continu beveiligen van je smartphone, kun je met de Smart Manager met één druk op de knop je interne werkgeheugen maximaliseren."

Screens6

Tip 5: People edge*

De rand van de Galaxy S6 edge en de Galaxy S6 edge + tonen je wie er belt, door kleuren toe te kennen aan je contacten. Op die manier kun je selectief opnemen als je bijvoorbeeld in een afspraak zit. Vanhuffel: "Ik zit veel in vergaderingen en als het dringend is loop ik er soms wel eens uit. Met de People edge kun je vijf belangrijke contactpersonen een kleur geven. Zelfs als je telefoon omgekeerd op tafel ligt zie je nog wie er belt door de gekleurde gloed aan de rand."


*Deze functie is alleen mogelijk op de Galaxy S6 edge en op de Galaxy S6 edge + .

peoplesedge image

Tip 6: De edge - *Klok / Wekker

De slimme rand van de Galaxy S6 edge en de Galaxy S6 edge + zijn dus niet alleen mooi, maar ook functioneel. Vanhuffel: "Ik vind de klok op de edge heel erg handig. Terwijl mijn telefoon op mijn nachtkasje draadloos oplaad, zie ik de klok aan de zijkant, in mooi wit dimlicht. Mijn telefoon heeft mijn wekker nu écht definitief vervangen."


* Deze functie is alleen mogelijk op de Galaxy S6 edge en de Galaxy S6 edge + .

Overstappen naar een nieuwe telefoon hebben we trouwens extra gemakkelijk gemaakt met de Samsung Smart Switch  . Je bent dan verzekerd van een supersnelle overdracht van al je contacten, foto's, muziek, video's, berichten en agenda's.

GERELATEERDE PRODUCTEN

Samsung Galaxy S6 edge

Samsung Galaxy S6 edge

INTERESSANT VOOR JOU

Je gsm checken tijdens een gesprek is onbeleefd.

Je gsm checken tijdens een gesprek is onbeleefd.