Soundbar aansluiten

Home > Samsung Audio > Soundbar aansluiten

Soundbar aansluiten

Een soundbar aansluiten, hoe doe je dat? Over dit onderwerp krijgen we veel vragen. Daarom hebben we dit artikel voor je geschreven, waarbij we je op weg helpen met het aansluiten van jouw Samsung soundbar.


Soundbar aansluiten op je tv


Hoewel je een soundbar ook prima kunt gebruiken om alleen muziek mee te beluisteren, zul je deze in de meeste gevallen in combinatie met je televisie willen gebruiken. De voordelen van een soundbar boven een home cinema set zijn helder: minder speakers en kabels in je kamer en toch een krachtig klinkend (surround) geluid. Samsung soundbars staan daarnaast bekend om hun slanke en chique design, dat in elk interieur past.


Manieren soundbar aansluiten


Er zijn verschillende mogelijkheden om een soundbar aan te sluiten op je TV, hieronder een opsomming:

1. Soundbar aansluiten via Bluetooth
2. Soundbar aansluiten via HDMI-kabel
3. Soundbar aansluiten via One Cable
4. Soundbar aansluiten via Optical Cable

A1

Soundbar aansluiten via bluetooth

Maar hoe sluit je jouw Samsung soundbar nu aan op je tv? Dat gaat bij Samsung heel eenvoudig. Als je tenminste een smart-tv hebt vanaf 2012 die bluetooth ondersteunt. Je zet dan gewoon je soundbar aan, zet 'm op de SoundConnect-bron en je soundbar zal de tv automatisch gaan zoeken. Wanneer je Samsung soundbar de tv heeft gevonden, verschijnt er een pop-up op je tv. Even klikken op OK en je soundbar is aangesloten op je tv. Een kind kan de was doen!

Er zijn ook soundbars die je via HDMI-, optische- of AUX kabels op je tv aan moet sluiten, maar wij kiezen graag voor de weg van de minste kabels. Niet geheel toevallig is dit ook vaak de makkelijkste weg van je soundbar aansluiten.

Soundbar verbinden met je smartphone

Ook interessant is het om je Samsung soundbar met je smartphone te verbinden. Zo beluister je de muziek op je telefoon of bijvoorbeeld van Spotify heel gemakkelijk in de woonkamer. Je hebt niks anders meer nodig dan je smartphone en je soundbar! Geen losse speakers om muziek te streamen, geen homecinemaset en geen hifiset.

Ook je soundbar met je smartphone verbinden is heel makkelijk via bluetooth. Het gaat op dezelfde wijze als wanneer je je tv wilt verbinden. Even een verbinding leggen tussen je soundbar en je smartphone en je geniet van je eigen muziek in je woonkamer.

T3+A2

Soundbar ophangen met de Wall Mount Guide

De soundbars zijn bovendien gemakkelijk te installeren en op te hangen doormiddel van de Wall Mount Guide Dankzij de Central Line op de Wall Mount kun je gemakkelijk je soundbar onder de TV plaatsen. Als je de Soundbar liever op je TV meubel of boven je TV plaatst, zorg dan dat de lijn centraal ligt op het punt van instalatie. De bediening van je soundbar doe je simpelweg met de afstandsbediening van de TV. De gebruiksinterface is volledig geïntegreerd in die van de TV voor optimaal gebruiksgemak.

Het hele assortiment Samsung soundbars bekijk je hier

INTERESSANT VOOR JOU

speaker

Speakers plaatsen

Samsung draadloze 360 speaker huis

Samsung multiroom app