Hoe gebruik je Dolby Atmos met je Samsung Soundbar?

Wanneer je een Samsung-Soundbar met Dolby Atmos krijgt, kun je je onderdompelen in een ongeëvenaard en dynamisch geluid. Je kunt genieten van een levendiger geluid door middel van surround-effecten die geoptimaliseerd zijn voor elk type geluid, zoals films, muziek en spraak.

Wat is Dolby Atmos?

Dolby Atmos is een surround Geluid technologie ontwikkeld door Dolby Labs. Het geeft je een gevoel van onderdompeling alsof de stem van een persoon en het geluid van een object zich om je hele lichaam wikkelst als in en 3D ruimte zodat het lijkt of je de actieruimte binnengaat. Dolby Atmos is ook een natuurlijke en realistische geluidstechnologie die het publiek onderdompelt zodat je alle beelden in geluid kunt horen. Door het toepassen van stereoscopische geluidstechnologie om omnidirectioneel stereoscopisch geluid te realiseren, kun jeniet alleen in een bioscoop, maar ook met je en Soundbar genieten van een spectaculairder geluid.

GIF Dolby Atmos Decor

Dolby Atmos ondersteunde modellen:

• TV: modellen na 2020

• Soundbar: modellen na 2019

Let op: Dolby Atmos wordt alleen ondersteund in de HDMI-modus.

Aansluiting voor Dolby Atmos (HDMI ARC)

Sluit een HDMI-kabel van de HDMI OUT (TV-ARC)-poort aan de onderkant van de Soundbar aan op de HDMI IN (ARC)-poort van je tv.

Dolby Atmos Kabelverbinding

Dolby Atmos configureren op je Blu-ray Disc-speler of ander apparaat

• Open de audio-uitgangsopties in het instellingenmenu van je BD-speler of ander apparaat en zorg ervoor dat "No Encoding" is geselecteerd voor Bitstream. Ga bijvoorbeeld op een Samsung BD speler naar Home Menu → Geluid → Digital Output en selecteer vervolgens Bitstream (onbewerkt).

• Als de audio-uitgangsopties secundaire audio bevatten, moet je ervoor zorgen dat de secundaire audio is ingesteld op Off.

• Zorg ervoor dat de content Dolby Atmos ondersteunt.

Instellingen op je tv

Stap 1. Druk op de knop HOME op de afstandsbediening en selecteer Display.

Startpagina Instellingen-menu

Stap 2. Selecteer het Geluid Menu en kies daarna Expertinstellingen.

Geluid Expertinstellingen Menu

Stap 3. Stel de HDMI e-ARC Mode in op Auto en Digitale format voor geluid op Auto (of Pass-Through) en activeer vervolgens Dolby Atmos Compatibility.

Dolby Atmos activatie

Let op: Als de verbinding niet wordt gemaakt, zorg er dan voor dat de Anynet+ functie op je tv is ingeschakeld.

Controleer of de Anynet+ (HDMI-CEC) is geactiveerd

Je moet de HDMI-CEC-protocollen in het instellingenmenu van je tv inschakelen. Samsung tv's noemen het HDMI-CEC protocol Anynet+.

Het menupad om Anynet+ in te schakelen is als volgt:

Stap 1. Druk op de Home-knop: op de afstandsbediening en selecteer Instellingen.

Stap 2. Kies in het Instellingen-scherm het General Menu en External Device Manager.

External Device Manager

Stap 3. Navigeer door Anynet+ (HDMI-CEC) in het menu van External Device Manager en druk op enter op je afstandsbediening om Anynet+ in te schakelen.

Anynet HDMI CEC

Let op:

• De HDMI-poort krijgt het label ARC op de achterkant van de tv of One Connect Box.

• De meeste One Connect Boxes hebben een HDMI-ARC-poort (het is meestal de derde HDMI-poort).

Let op: De schermafbeeldingen en het menu van het apparaat zijn slechts voorbeelden in het Engels - ze zijn ook beschikbaar in de taal van jouw land.