De menstruatie Cyclus Tracker gebruiken met Samsung Health

De menstruatiecyclus bijhouden op Samsung Health

Met Cycle Tracking kun je gegevens registreren en voorspellingen doen over je menstruatiecyclus in de Samsung Health app, zodat je je menstruele gezondheid in de gaten kan houden. Door deze gegevens te combineren met de functie voor het meten van de huidtemperatuur van je Galaxy Watch5, is het mogelijk om vruchtbare dagen te voorspellen.

De app kan je ook helpen om je gezondheid te ondersteunen door elke dag je fysieke conditie en stemming te registreren.

Let op: Als Cycle Tracking is ingesteld op je smartphone, zijn de gegevens ook beschikbaar om te bekijken op modellen vanaf de Watch4.

Cycle Tracking activeren in de Samsung Health-app

Cycle Tracking is mogelijk al beschikbaar op het beginscherm van je Samsung Health-app. Als dit echter niet het geval is, moet je het activeren:

Menstruatiegegevens registreren in Cycle Tracking

Informatie invoeren in het dagelijkse logboek

Je kunt aanvullende informatie over je menstruatiecyclus registreren, zoals symptomen en stemmingen die vaak voorkomen tijdens je cyclus, en alle andere informatie waarvan je denkt dat die relevant is.

Veelgestelde vragen

Cycle Tracking berekent en toont de meest waarschijnlijke data van je volgende menstruatie, vruchtbare dagen en ovulatie.

Ja, als je je cyclusgeschiedenis wilt bekijken, open je Samsung Health en ga je naar Cycle Tracking > Meer opties > Mijn cyclusgeschiedenis.

Ja, om de informatie die door de app wordt getoond te personaliseren, open je Samsung Health en ga je naar Cycle Tracking > Meer opties > Instellingen, waarna je de schakelaars onder Te tonen informatie activeert of deactiveert.

Ja, om meldingen te ontvangen opent je Samsung Health en ga je naar Cycle Tracking > Meer opties > Meldingen en activeer je de schakelaar bij Toen Meldingen.

Om te kiezen welke meldingen je wilt ontvangen, tik je in hetzelfde scherm op Meldingscategorieën en activeer of deactiveer je de schakelaars naast de categorieën waarvoor je meldingen wilt ontvangen.

Je kunt bijvoorbeeld meldingen ontvangen voor Mensttratieoorspelling of Vruchtbare periode voorspelling.

Open Samsung Health en ga naar Cycle Tracking > Meer opties > Instellingen > Verwijder Cycle tracking-gegevens.

Omdat menstruatie niet optreedt tijdens de zwangerschap, geeft de app geen cyclusvoorspellingen als je een zwangerschapsperiode hebt ingesteld.

Als je een zwangerschapsperiode wil instellen, ga je naar Samsung Health en dan naar Cycle Tracking > Meer opties > Instellingen > Toevoegen > Ik ben zwanger.

Let op: In hetzelfde gedeelte kun je ook je uitgerekende datum toevoegen en of je borstvoeding geeft.

Ja, Cycle Tracking is compatibel met de Samsung Health-app als deze is geïnstalleerd op een apparaat met Android O (8.0) of hoger.

Momenteel is het niet mogelijk om informatie over de menstruatiecyclus te delen.

Samsung onderzoekt momenteel de mogelijkheid om deze informatie op een veilige manier te delen met erkende medische instellingen.

Heb je problemen met je apparaat?

Heb je problemen met je apparaat?

Als je problemen hebt met je Samsung apparaat (smartphone, tablet of aangesloten object), kun je ons dit laten weten via de Samsung Members applicatie (vragen of foutmeldingen).