Wat is een Samsung-account?

Je Samsung-account is een dienst waarmee je Samsung-diensten kunt gebruiken op smartphones, tablets, websites, televisies en andere apparaten. Met een Samsung-account kan je gebruikmaken van diverse Samsung-diensten zonder dat je je telkens hoeft aan te melden wanneer je een app of website opent.

Weergave van het inlogscherm van Samsung-accounts op meerdere apparaten.

Een Samsung-account is een lidmaatschapsservice waarmee je kan genieten van Samsung-inhoud op smartphones, tablets, websites, tv's enzovoort. Je kan meerdere Samsung-diensten gebruiken met één Samsung-account, zonder dat je je voor elke dienst apart hoeft te registreren.

Wat kan ik doen met een Samsung-account?

Dit zijn slechts enkele van de diensten waartoe je toegang hebt met je Samsung-account: 

 • SmartThings voor het verbinden van al je Internet of Things apparaten.
 • Samsung Cloud voor het opslaan en back-uppen van je gegevens. 
 • Aanmelden voor promoties/cadeaus als je een product hebt gekocht met een geldige promotie heb jij recht op je cadeau. Vraag deze makkelijk aan via onze website, met je Samsung account.
 • Samsung Members door een account aan te maken heb je direct toegang tot Samsung Members. Profiteer van voordelen, tips & tricks en praat mee op de Samsung Members Community.

Hoe maak ik meer dan één account aan

Je kan een Samsung-account aanmaken voor elk uniek e-mailadres dat je gebruikt.

Let op: Je kan meerdere Samsung-accounts aanmaken als je meerdere e-mailadressen hebt, maar je kan die accounts nooit samenvoegen. Elk account wordt afzonderlijk behandeld en de informatie op elke account wordt onafhankelijk beheerd.

Ga voor meer informatie naar de Samsung Account-website

Om te gaan genieten van alle voordelen die Samsung Account biedt, moet je eerst een account aanmaken, vanaf je mobiel of vanaf de Samsung account website.

Weergave van het hoofdscherm van de Samsung account

Je kunt je registreren voor een Samsung account via elk mobiel toestel van Samsung of via de website van Samsung.

 • Registreren vanaf een mobiel apparaat van Samsung

 

Als je je wilt registreren met een mobiel apparaat van Samsung, volg dan deze stappen:

1 Voer "Instellingen" uit vanuit je apps-scherm en tik op de optie "Accounts en back-up".
2 Klik op "Accounts beheren".
3 Tik in dit scherm op de optie "Account toevoegen".
4 Kies de optie die je wilt, en lees en ga je akkoord met de Voorwaardenovereenkomst door het toestemmingsicoontje aan te vinken.
5 Voer je persoonlijke gegevens in en tik op de knop "Account aanmaken".
6 Je moet de tweestapsverificatie instellen, dus je moet je telefoonnummer registreren. Als je het hebt ingevoerd, tik je op de knop "Ok".
7 De laatste stap is het valideren van je e-mail. Tik op de optie "Ga naar inbox" en valideer deze om van je Samsung-account te gaan genieten.
 • Registreren vanaf de Samsung website

Als je je wilt registreren voor een account op de Samsung website, volg dan deze stappen.

1 Bezoek de Samsung account website en selecteer "Account aanmaken".
2 Lees en ga akkoord met de Voorwaardenovereenkomst door op de optie "Akkoord" te klikken.
3 Voer je persoonlijke gegevens in en stel Tweestapsverificatie in.
4 Als je alle informatie hebt ingevoerd en de tweestapsverificatie hebt voltooid, hoef je alleen nog maar je e-mail te valideren om je Samsung-account te gaan gebruiken.

Kan ik de informatie in mijn Samsung account wijzigen?

Ja, je kunt de informatie in je profiel wijzigen. Je kunt je naam, geboortedatum, telefoonnummer, e-mailadres en meer veranderen.

Is er een minimumleeftijd bij het aanmaken van een nieuw Samsung account?

Ja, maar dit is afhankelijk van je locatie. Ben je woonachtig in de BeNeLux?

Dan is de minimale leeftijd 16 jaar om een Samsung Account aan te maken. 

Je Samsung account kun je desgewenst permanent verwijderen. Als je je Samsung-account verwijdert, worden ook al je accountgegevens, persoonlijke informatie en eventueel resterende gegevens verwijderd.

Weergave van het scherm Samsung account verwijderen met annuleringswaarschuwing

Je kunt je account verwijderen via de Samsung account officiële website door deze stappen te volgen:

Stap 1. Ga naar je Samsung account. Stap 1. Ga naar je Samsung account.

Stap 1. Log in op je account.

Stap 2. Tik op het tabblad "Profiel" bovenaan het scherm. Stap 2. Tik op het tabblad "Profiel" bovenaan het scherm.

Stap 2. Klik op de optie "Profiel".

Stap 3. Tik op de knop Samsung Accountinstellingen onderaan het scherm. Stap 3. Tik op de knop Samsung Accountinstellingen onderaan het scherm.

Stap 3. Klik op de knop Samsung Accountinstellingen.

Stap 4. Ga naar de onderkant van het scherm en tik op de optie "Account verwijderen". Stap 4. Ga naar de onderkant van het scherm en tik op de optie "Account verwijderen".

Stap 4. Klik op "Account verwijderen".

Wanneer je je Samsung account verwijdert, worden je gegevens ook verwijderd uit alle Samsung diensten die aan je account zijn gekoppeld. Bovendien wordt alle informatie die bij je account hoort, zoals gedownloade artikelen, aankoopgeschiedenis enz. ook verwijderd.

Zorg ervoor dat je je afmeldt bij je apparaten voordat je je Samsung account verwijdert. Het verwijderen van een Samsung account meldt het niet automatisch af van zijn apparaten. Zodra je Samsung account is gewist, kun je je niet meer aanmelden bij je apparaten om de apparaten te resetten of informatie op je apparaten te wissen.

 

Bekijk voor meer informatie de Samsung account officiële website.

Tweestapsverificatie voegt een extra beveiligingslaag toe aan je account. Om je aan te melden heb je je wachtwoord nodig plus een verificatiecode van een sms die naar je telefoon is gestuurd, van een authenticator app of van een set back-up codes. Zelfs als iemand je wachtwoord te pakken krijgt, kan hij nog steeds niet inloggen omdat hij je verificatiecodes niet heeft.

Optie voor verificatie in twee stappen gemarkeerd in het menu Beveiliging en privacy.

Waarom heb ik de tweestapsverificatie nodig?

Het is gemakkelijker dan je denkt voor iemand om je wachtwoord te stelen. Eén slechte app gedownload van het internet, of één kwaadaardige link aangeklikt, en iemand kan:

 • Toegang krijgen tot je belgeschiedenis en tekstberichten
 • Alle foto's bekijken die je met de cloud hebt gesynchroniseerd
 • Toegang krijgen tot al je gekoppelde accounts


De tweestapsverificatie houdt mensen die je gegevens willen hebben buiten je account, zelfs als ze je wachtwoord hebben.

Stap voor stap gids voor het instellen van de tweestapsverificatie

Ga naar apparaatinstellingenen tik dan op je profielafbeelding in de rechterbovenhoek van het scherm. Klik dan op de optie Wachtwoord en beveiliging en tik op Tweestapsverificatie.

Verifieer het telefoonnummer dat je gaat gebruiken om verificatiecodes per sms te ontvangen.

Na het instellen van de tweestapsverificatie moet je elke keer dat je je aanmeldt bij je Samsung-account, naast andere verificatiemethoden, de verificatiecode invoeren die naar je telefoonnummer is gestuurd.

Aanmelden:

1 Voer ID en wachtwoord in.
2 Bevestig de verificatiecode die naar je telefoon is gestuurd.
3 Voer de verificatiecode in en meld je aan.

Je kunt de volgende keer op het apparaat waarmee je je aanmeldt kiezen voor Tweestapsverificatie overslaan op dit toestel . Zodra dit apparaat is gekozen als vertrouwd apparaat, hoef je het proces van tweestapsverificatie op dit apparaat niet meer te voltooien. 

Screenshot van het aanmeldscherm van het Samsung-account. Screenshot van het aanmeldscherm van het Samsung-account.
Scherm voor tweestapsverificatie met de optie "Tweestapsverificatie overslaan" gemarkeerd. Scherm voor tweestapsverificatie met de optie "Tweestapsverificatie overslaan" gemarkeerd.

Hoe ontvang je een verificatiecode?

Je Samsung-account biedt meer dan één mogelijkheid om een verificatiecode te ontvangen. Deze opties omvatten het ontvangen van een code via sms, het gebruik van een authenticatie-app (bijv. Microsoft™ Authenticator) en een back-up code.

Zelfs als je niet hetzelfde telefoonnummer hebt als je oorspronkelijk geregistreerd hebt, als je je mobiele telefoon verliest of als je de sms niet kunt ontvangen, kun je nog steeds toegang krijgen tot je account met een van de andere aangeboden opties. Kies gerust de methode van je voorkeur om je account te verifiëren.

Scherm voor tweestapsverificatie met de opties "Tekstberichten", "Gebruik authenticator app" en "Back-up code" gemarkeerd. Scherm voor tweestapsverificatie met de opties "Tekstberichten", "Gebruik authenticator app" en "Back-up code" gemarkeerd.

Er zijn drie verificatiemethoden die je kunt kiezen om je aan te melden bij je Samsung account: "Tekstberichten", "Gebruik authenticator app" en "Back-up codes".

Je kunt maximaal drie telefoonnummers registreren om de verificatiecode via sms te ontvangen. Deze apparaten moeten al geregistreerd zijn bij je Samsung-account.

Tips voor wachtwoordbeveiliging

Om je informatie veilig te houden, moet je je wachtwoord regelmatig bijwerken, naast het gebruik van de tweestapsverificatie, en niet dezelfde ID en wachtwoord gebruiken die je ook voor andere diensten gebruikt.

Bezoek voor meer informatie de Samsung Account gebruikershandleiding

Is er een andere manier om de verificatiecode te ontvangen dan via sms?

Er zijn drie andere opties dan het ontvangen van de verificatiecode op je gewone nummer: 

1 Als je een ander Galaxy-apparaat hebt dat is aangemeld bij je Samsung-account, wordt er via een sms een verificatiecode naar dat apparaat gestuurd.
2 Je kunt ook een eenmalig wachtwoord (OTP) app gebruiken, bijvoorbeeld de Microsoft™ Authenticator App, om de verificatiecode te ontvangen.

Om een OTP-app in te stellen, ga je naar de instellingen van je toestel, tik je op de profielafbeelding van je Samsung-account, selecteer je Beveiliging, dan Tweestapsverificatie en tik je ten slotte op OTP toevoegen.

Let op: Als je de OTP-app niet kunt installeren en uitvoeren, moet je mogelijk eerst je apparaat registreren in de lijst met vertrouwde apparaten via de apparaatinstellingen, tik op de afbeelding van je Samsung-accountprofiel, selecteer Beveiliging en vervolgens Tweestapsverificatie en klik ten slotte op Vertrouwde apparaten.

3 Je kunt een van de back-up codes gebruiken die worden verstrekt als je tweestapsverificatie inschakelt. Als je geen sms-berichten kunt ontvangen en geen OTP-app kunt installeren, kun je een back-upcode gebruiken.

Bezoek de gids voor tweestapsverificatie voor meer informatie over deze functie.

 

Hoe wijzig ik een telefoonnummer dat op mijn Samsung-account staat geregistreerd?

Als je een nieuw telefoonnummer hebt of een telefoonnummer dat je niet meer gebruikt, kun je die nummers toevoegen of verwijderen uit je account. Vergeet niet dat je maximaal 3 telefoonnummers kunt registreren.

1 Mobiel apparaat: Ga naar de apparaatinstellingen, tik op Samsung-account, selecteer Account en tik op Wachtwoord en beveiliging. Klik dan op Tweestapsverificatie, selecteer Telefoonnummer, en tik tenslotte op Toevoegen om een ander nummer te registreren.
2 PC-website: Ga naar de Samsung Account officiële website, klik op Aanmelden, ga naar Beveiliging, selecteer Wachtwoord en beveiliging, klik op Tweestapsverificatie en tik ten slotte op Telefoonnummer om nog een nummer toe te voegen om sms-berichten te ontvangen.

Kan ik verificatie in twee stappen uitschakelen?

Voor meer veiligheid en privacy, en om je persoonlijke gegevens te beschermen, kan Tweestapsverificatie niet worden uitgeschakeld.

Samsung biedt de functie om gemakkelijk en handig een Google-account te gebruiken om je aan te melden bij je Samsung-account. Zodat je één account kunt hebben voor twee verschillende toepassingen.

Weergave van het scherm van het Samsung-account met het Google-accountlogo.

Als je je wilt aanmelden bij je Samsung-account met je Google-account, volg dan gewoon deze stappen.

Stap 1. Tik op "Aanmelden met Google optie op je Samsung account scherm. Stap 1. Tik op "Aanmelden met Google optie op je Samsung account scherm.

Stap 1. Voer je Samsung-account uit en tik in het inlogscherm op "Aanmelden met Google".

Stap 2. Selecteer in het pop-up menu welk Google account je wilt aanmelden. Stap 2. Selecteer in het pop-up menu welk Google account je wilt aanmelden.

Stap 2. Selecteer welk Google-account je wilt gebruiken om je aan te melden.

Stap 3. Maak een "tweestapsverificatie" en gebruik gewoon je Google-account. Stap 3. Maak een "tweestapsverificatie" en gebruik gewoon je Google-account.

Stap 3. Je moet een "tweestapsverificatie" uitvoeren met de code die je op je telefoonnummer ontvangt. Je kunt dan je Google-account gebruiken met je Samsung-account.

Als je je al hebt aangemeld met een Samsung-account maar je wilt je aanmelden met je Google-account, volg dan deze stappen.

Stap 1 Tik in je scherm "Instellingen" op de optie "Google". Stap 1 Tik in je scherm "Instellingen" op de optie "Google".

Stap 1. Voer je "Instellingen" menu uit en tik op de "Google" optie.

Stap 2. Tik in op je Google-account en klik op het pijl-icoontje. Stap 2. Tik in op je Google-account en klik op het pijl-icoontje.

Stap 2. Tik in dit scherm op de knop "Aanmelden bij je Google-account".

Stap 3. Selecteer het Google-account dat je wilt gebruiken. Stap 3. Selecteer het Google-account dat je wilt gebruiken.

Stap 3. Selecteer het Google-account dat je wilt gebruiken.

Af en toe kan zich een probleem voordoen waardoor je je niet kunt aanmelden bij je Samsung-account. Lees hieronder wat je moet doen als dit onwaarschijnlijke scenario zich voordoet. 

Weergave van het aanmeldingsscherm van de Samsung-account met een foutsymbool.

Als je je niet kunt aanmelden, controleer dan eerst of je Android™-versie en de versie van je Samsung-account up-to-date zijn.

1 Als je een foutmelding tegenkomt zoals "Er is een fout opgetreden tijdens een SSL-verbinding" of "Aanmelden mislukt door verschil tussen huidige tijd en apparaat", controleer dan de datum- en tijdinstellingen op je apparaat. Om veiligheidsredenen vereisen Samsung accounts dat de datum- en tijdinstellingen overeenkomen met de werkelijke datum en tijd.
2 Als je nog steeds problemen hebt met aanmelden, neem dan contact op met de Klantenondersteuning op de Samsung Account officiële website. Selecteer de optie Contact opnemen en leg uit welke foutmelding je kreeg.

Onze technici kunnen je ook vragen om je apparaatlogboek te verstrekken om een probleem te helpen oplossen. Hier staat hoe je het logboek kunt vinden:

Verander de debug-modus van de telefoon in HIGH of MID:

1 Open je Telefoon app.
2 Typ *#9900# in het veld voor het telefoonnummer.
3 Ga naar het Debug-niveau en kies High (Als HIGH niet bestaat, druk dan op MID). Nadat je het Debug-niveau hebt veranderd, start de telefoon automatisch opnieuw op.

Haal het logboek van het apparaat:

1 Sluit je telefoon met een USB-kabel aan op een pc.
2 Tik in de bestandsverkenner op telefoon en kopieer de map "log" en deel. Stuur ons alleen het bestand dat aan dit formaat voldoet: dumpState_< code_date>.log (e.g: dumpState_G950FXXU4DSDA_201905231831.log)

Samsung neemt je mee door een reeks processen om je te helpen je Samsung ID en wachtwoord te onthouden voor het geval je ze ooit vergeet. Zo kun je je gegevens herstellen zonder de inhoud van je Samsung-account te verliezen. 

Weergave van het Samsung account gebruikersprofiel scherm.

Wat kan ik doen als ik mijn ID ben vergeten?

Het is mogelijk dat je de inloggegevens van je Samsung account verliest of vergeet. Als je je Samsung ID niet meer weet, volg dan deze stappen om het te herstellen:

Stap 1. Start je Samsung-account en tik op het hoofdscherm van de app op "Zoek ID". Stap 1. Start je Samsung-account en tik op het hoofdscherm van de app op "Zoek ID".

Stap 1. Start Samsung account en tik op "Zoek ID".

Stap 2. Voer je Hersteltelefoonnummer of e-mail in en tik op "Doorgaan". Stap 2. Voer je Hersteltelefoonnummer of e-mail in en tik op "Doorgaan".

Stap 2. Voer je Hersteltelefoonnummer of e-mail in en tik op "Doorgaan".

Stap 3. Voer de gevraagde gegevens in en tik op "Doorgaan". Stap 3. Voer de gevraagde gegevens in en tik op "Doorgaan".

Stap 3. Voer de gevraagde gegevens in en tik op "Doorgaan".

Wat kan ik doen als ik mijn wachtwoord ben vergeten?

Als je je Samsung wachtwoord niet meer weet, volg dan deze stappen om het te resetten:

Stap 1. Start Samsung account en tik op "Wachtwoord vergeten?". Stap 1. Start Samsung account en tik op "Wachtwoord vergeten?".

Stap 1. Start je Samsung account en tik op "Wachtwoord

Stap 2. Voer je ID (Email) in en tik op "Reset wachtwoord". Stap 2. Voer je ID (Email) in en tik op "Reset wachtwoord".

Stap 2. Voer je ID (Email) in en tik op "Reset wachtwoord".

Stap 3. Als je je telefoonnummer niet hebt geverifieerd toen je je registreerde voor de Samsung account, moet je je e-mailadres invoeren en op de optie "Doorgaan" klikken. Stap 3. Als je je telefoonnummer niet hebt geverifieerd toen je je registreerde voor de Samsung account, moet je je e-mailadres invoeren en op de optie "Doorgaan" klikken.

Stap 3. Als je je telefoonnummer niet hebt geverifieerd toen je je registreerde voor de Samsung account, moet je je e-mailadres invoeren en op "Doorgaan" klikken.

Er wordt een e-mail gestuurd naar het opgegeven adres waar je gemakkelijk je wachtwoord opnieuw kunt instellen.

Let op: Als het e-mailadres dat je bij je registratie voor je account hebt opgegeven is verwijderd, of als je de e-mail om het wachtwoord te resetten niet ontvangt, neem dan contact op met Ondersteuning.

Je kunt met deze methode ook je wachtwoord herstellen:

 • Als je een beveiligingsvraag hebt ingesteld voor je account:
Stap 1. Tik in het scherm Verifiëren dat jij het bent op "Verifiëren met beveiligingsvraag". Stap 1. Tik in het scherm Verifiëren dat jij het bent op "Verifiëren met beveiligingsvraag".

Stap 1. Tik in het scherm Verifiëren dat jij het bent op "Verifiëren met beveiligingsvraag".

Stap 2. Voer je Antwoord in en tik op "Verifiëren". Als je antwoord juist is, kun je meteen je wachtwoord opnieuw instellen. Stap 2. Voer je Antwoord in en tik op "Verifiëren". Als je antwoord juist is, kun je meteen je wachtwoord opnieuw instellen.

Stap 2. Voer je Antwoord in en tik op "Verifiëren". Als je antwoord juist is, kun je meteen je wachtwoord opnieuw instellen.

Als je je Samsung-account gebruikt kun je verdachte activiteiten opmerken die je niet hebt goedgekeurd. Lees hieronder meer over wat je moet doen als je ongeoorloofde acties op je rekening aantreft.

Weergave van het scherm Recente rekeningactiviteit in Samsung Account.

Controleer eerst de activiteit van je Samsung-account.

Als je een van de volgende gegevens in je account aantreft, kan dat betekenen dat je account door iemand anders wordt gebruikt.

1 Een nieuwe aanmeldingsmail als je je niet hebt aangemeld.
2 Eventuele wijzigingen in je instellingen.
3 Elke activiteit op je rekening die je niet hebt geïnitieerd.

Hoe controleer je op ongeoorloofde activiteit van je mobiele apparaat:

Stap 1. Ga naar apparaatinstellingen en tik op je Samsung-accountprofiel. Stap 1. Ga naar apparaatinstellingen en tik op je Samsung-accountprofiel.

Stap 1. Ga naar apparaatinstellingen en tik op je Samsung-accountprofiel.

Stap 2. Tik op "Apparaten" om te controleren of er een actie in je account staat waarvoor je geen toestemming hebt gegeven. Stap 2. Tik op "Apparaten" om te controleren of er een actie in je account staat waarvoor je geen toestemming hebt gegeven.

Stap 2. Tik op "Apparaten" om te controleren of er een actie in je account staat waarvoor je geen toestemming hebt gegeven.

Hoe te controleren op onbevoegde activiteiten van de Samsung Account website:

Stap 1. Ga naar de officiële website van de Samsung Account en meld je aan bij je account. Stap 1. Ga naar de officiële website van de Samsung Account en meld je aan bij je account.

Stap 1. Ga naar de officiële website van de Samsung Account en meld je aan bij je account.

Stap 2. Ga naar het profiel van je Samsung-account en selecteer het tabblad "Beveiliging". Stap 2. Ga naar het profiel van je Samsung-account en selecteer het tabblad "Beveiliging".

Stap 2. Ga naar het profiel van je Samsung-account en selecteer het tabblad "Beveiliging".

Stap 3. Ga naar "Recente account en activiteit", klik op de pijl naar rechts om je accountactiviteit te bekijken. Stap 3. Ga naar "Recente account en activiteit", klik op de pijl naar rechts om je accountactiviteit te bekijken.

Stap 3. Ga naar "Recente account en activiteit", klik op de pijl naar rechts om je accountactiviteit te bekijken.

4 Elke onbekende activiteit in één van de diensten die je gebruikt. Bijvoorbeeld:
 • Cloudgegevens: Zoek naar eventuele back-up, sync of verwijder operaties die je niet gestart hebt.
 • Galaxy Store / Galaxy Thema's: Zoek naar onbekende aankopen of verwijderde aankoopgeschiedenis.

Als je denkt dat je account gecompromitteerd is, volg dan deze stappen om je account beter te beveiligen:

1 Verander onmiddellijk je wachtwoord. Je wachtwoord moet altijd een sterk nieuw wachtwoord zijn en je moet het regelmatig veranderen. Gebruik niet hetzelfde wachtwoord voor andere diensten.
2 Stel de tweestapsverificatie als volgt in:
 • Mobiele apparaten: Ga naarapparaatinstellingen en tik op "Accounts en back-up". Selecteer “Beheer accounts”, tik op Samsung account, klik “Mijn profiel”, selecteer “Veiligheid en  privacy” en tik op “Tweestapsverificatie”.
 • PC-website: Bezoek de Samsung Account officiële website en meld je aan met je Samsung account. Ga naar "Beveiliging" en tik op "Schakel de tweestapsverificatie in".
Samsung Community Samsung Community

Samsung Community

Stel je vraag aan onze Samsung community
of deel je ervaringen met andere gebruikers.

Remote Service Remote Service

Hulp op Afstand

Ondersteuning nodig?
Maak gebruik van Hulp op Afstand voor Apps & Services.

Bedankt voor je feedback!