Hoe de Samsung Pass OTP gebruiken

Samsung Pass OTP (One Time Password, eenmalig wachtwoord) biedt Galaxy gebruikers een geavanceerd beveiligingsniveau om op een handigere manier toegang te krijgen tot beveiligde online accounts of diensten zonder dat er een aparte app of SMS-dienst nodig is.

Weergave van het logo Samsung Pass.

Hoe Samsung Pass OTP te registreren voor een app of website

Weergave van tweestapsbeveiligingsinstellingen voor app of website Weergave van tweestapsbeveiligingsinstellingen voor app of website

Stap 1. Open de beveiligingsinstellingen in uw app of website en selecteer “Tweestapsverificatie”.

Weergave van tweestapsbeveiligingsinstellingen met verificatie-appinstelling. Weergave van tweestapsbeveiligingsinstellingen met verificatie-appinstelling.

Stap 2. Selecteer vervolgens “Verificatie-app” als verificatiemethode.

Weergave van app of website tweestapsverificatie OTP-code. Weergave van app of website tweestapsverificatie OTP-code.

Stap 3. Kopieer de OTP-code gegenereerd door de tweestapsverificatie.

Weergave van aanmeldingsinformatie voor Samsung Pass. Weergave van aanmeldingsinformatie voor Samsung Pass.

Stap 4. Open de Samsung Pass app en selecteer “aanmeldingsinformatie”.

Weergave van Samsung Pass instellingen met optie code of sleutel invoeren. Weergave van Samsung Pass instellingen met optie code of sleutel invoeren.

Stap 5. Voer de OTP-sleutelcode van uw app of website in voor OTP-registratie.

Weergave van het scherm verificatie compleet. Weergave van het scherm verificatie compleet.

Verificatie en registratie zijn voltooid.

Opgelet: Om een app of website uit Samsung Pass te verwijderen, opent u de beveiligingsinstellingen van de app of website en schakelt u Tweestapsverificatie uit. Vervolgens kunt u de app of website verwijderen uit Samsung Pass.

Hoe automatisch inlogcode/OTP invoeren voor een app of website

Weergave van app of website met inlogverificatiescherm. Weergave van app of website met inlogverificatiescherm.

Stap 1. Open geregistreerde app of website en klik op de verificatiecode die Samsung Pass verstrekt.

Weergave van loginpagina van Samsung Pass. Weergave van loginpagina van Samsung Pass.

Stap 2. Bevestig uw gegevens en Samsung Pass zal u toegang verlenen.

Weergave van automatisch ingevoerde inlogcode op de inlogpagina van de app of de website. Weergave van automatisch ingevoerde inlogcode op de inlogpagina van de app of de website.

Stap 3. Hierdoor wordt uw OTP-logincode automatisch ingevoerd.

Weergave van het scherm verificatie compleet. Weergave van het scherm verificatie compleet.

Verificatie is voltooid.

Opgelet: Automatische invoer van OTP-codes wordt in sommige apps of websites mogelijks niet ondersteund. In dit geval moet de code handmatig worden ingevoerd.

Hoe handmatig inlogcode/OTP invoeren voor een app of website

Weergave van de optie aanmeldingsinformatie voor Samsung Pass. Weergave van de optie aanmeldingsinformatie voor Samsung Pass.

Stap 1. Open de Samsung Pass app en selecteer “aanmeldingsinformatie”.

Weergave van Samsung Pass aanmeldingsgegevens met de optie om de verificatiecode te kopiëren. Weergave van Samsung Pass aanmeldingsgegevens met de optie om de verificatiecode te kopiëren.

Stap 2. Kopieer de verificatiecode.

Weergave van het scherm van de app of website met optie inlogcode. Weergave van het scherm van de app of website met optie inlogcode.

Stap 3. Voer de code in op de app of de website.

Weergave van het scherm verificatie compleet. Weergave van het scherm verificatie compleet.

Verificatie is voltooid.

Wat moet u doen als u uw apparaat vervangt?

Voor apps of websites met geregistreerde tweestapsverificatiecodes in Samsung Pass wordt synchronisatie via Samsung Cloud ondersteund. Daarom is het, zelfs als het apparaat wordt vervangen, mogelijk om geregistreerde tweestapsverificatiegegevens samen met de inloggegevens te synchroniseren en te gebruiken via Samsung Cloud.