Wat te doen als de SmartThings-app mijn tv niet toevoegt

SmartThings app kan gemak bieden bij het gebruik van je Samsung Smart TV en andere Samsung apparaten. Als de SmartThings-app er echter om de een of andere reden niet in slaagt je apparaat midden in het proces toe te voegen, zijn er een paar manieren om dit probleem op te lossen. Volg gewoon de onderstaande stappen

Afbeelding van SmartThings-app die verbinding maakt met Smart TV

Controleer de status van het draadloze netwerk

Als je een apparaat via wifi toevoegt, moeten de tv en de smartphone op hetzelfde netwerk zijn aangesloten. Daarnaast moeten de smartphone en de tv op hetzelfde Samsung Account zijn ingelogd om te koppelen.

TV's die na 2017 zijn gemaakt en Bluetooth ondersteunen, hebben een BLE-functie (Bluetooth Low Energy), zodat je apparaten kunt zoeken en instellen zonder met hetzelfde netwerk verbonden te zijn.

Instellingen geselecteerd op smartphone Instellingen geselecteerd op smartphone

1. Tik op Instellingen op je smartphone.

Verbindingen geselecteerd in instellingenmenu Verbindingen geselecteerd in instellingenmenu

2. Tik op Verbindingen.

Wifi geselecteerd in menu Verbindingen Wifi geselecteerd in menu Verbindingen

3. Tik op Wi-Fi.

Wifi-router-menu weergegeven Wifi-router-menu weergegeven

4. Selecteer de router en voer je PIN in (indien nodig).

Opmerking:

• Als er meer dan 10 apparaten op de router zijn aangesloten, kan de registratie mislukken.
  • Als de router en de tv ver uit elkaar staan, kan de communicatie niet soepel verlopen en kan de registratie mislukken.

Wijzig in de wifi-instellingen schakelen naar mobiele gegevens in uit. Probeer het apparaat opnieuw vanaf het begin toe te voegen.

Plus-pictogram (Toevoegen) geselecteerd op SmartThings-app Plus-pictogram (Toevoegen) geselecteerd op SmartThings-app

1. Start de SmartThings-app en tik op Toevoegen (het pluspictogram).

Apparaat geselecteerd op SmartThings app Apparaat geselecteerd op SmartThings app

2. Tik op Apparaat.

Op merk geselecteerd in menu Apparaat toevoegen Op merk geselecteerd in menu Apparaat toevoegen

3. Tik Op merk.

Samsung geselecteerd in menu Apparaat toevoegen Samsung geselecteerd in menu Apparaat toevoegen

4. Kies Samsung.

TV geselecteerd TV geselecteerd

5. Selecteer TV.

Start geselecteerd Start geselecteerd

6. Tik op Start.

Locatie en kamer geselecteerd op SmartThings app Locatie en kamer geselecteerd op SmartThings app

7. Selecteer locatie en kamer voor je tv.

Afbeelding met instructies om je tv aan te zetten Afbeelding met instructies om je tv aan te zetten

8. Zet je tv aan met de afstandsbediening.

Afbeelding met instructies om OK te selecteren op je tv. Afbeelding met instructies om OK te selecteren op je tv.

9. Selecteer OK.

Afbeelding met pincode ingevoerd op SmartThings app Afbeelding met pincode ingevoerd op SmartThings app

10. Voer de pincode in die op het tv-scherm wordt getoond.

Afbeelding met instructies dat tv wordt geregistreerd op je Samsung account Afbeelding met instructies dat tv wordt geregistreerd op je Samsung account

11. Wacht tot de tv is geregistreerd bij je Samsung-account.

Gereed geselecteerd Gereed geselecteerd

12. Stel de naam van tv in en tik op Gereed. De registratie is voltooid.

Opmerking: Afhankelijk van het model smartphone kan deze naam anders zijn.

Controleer of je tv wordt ondersteund en probeer vervolgens het apparaat opnieuw te registreren op de SmartThings-app.

Plus-pictogram (Toevoegen) geselecteerd op SmartThings-app Plus-pictogram (Toevoegen) geselecteerd op SmartThings-app

1. Tik op Toevoegen (het plus-pictogram) op je smartphone.

Apparaat geselecteerd op SmartThings app Apparaat geselecteerd op SmartThings app

2. Tik op Apparaat.

Per type apparaat en TV geselecteerd in menu Apparaat toevoegen Per type apparaat en TV geselecteerd in menu Apparaat toevoegen

3. Tik op Op apparaattype en tv.

Samsung geselecteerd in menu Apparaat toevoegen Samsung geselecteerd in menu Apparaat toevoegen

4. Kies Samsung.

Zorg ervoor dat je tv wordt ondersteund optie geselecteerd Zorg ervoor dat je tv wordt ondersteund optie geselecteerd

5. Selecteer Zorg dat je tv wordt ondersteund.

Lijst met ondersteunde apparaten geselecteerd Lijst met ondersteunde apparaten geselecteerd

6. Tik op ondersteunde apparatenlijst.

Zoekbalk bovenaan het scherm geselecteerd Zoekbalk bovenaan het scherm geselecteerd

7. Als je tv niet in de lijst staat, tik je op Zoeken boven in het scherm.

Zoekbalk bovenaan het scherm geselecteerd Zoekbalk bovenaan het scherm geselecteerd

8. Voer het modelnummer van je tv in.

Controleer of er software-updates zijn

Zorg ervoor dat de software op je smartphone en SmartThings-app up-to-date is, en werk indien nodig ook de firmware van je tv bij.

Opmerking: De SmartThings-app is compatibel met telefoons met Android 8.0 of hoger, en iOS 12.0 of hoger.

Menu geselecteerd op SmartThings app Menu geselecteerd op SmartThings app

1. Tik op Menu (de drie horizontale lijnen).

Instellingen geselecteerd op SmartThings app Instellingen geselecteerd op SmartThings app

2. Tik op SmartThings Instellingen.

Over SmartThings is geselecteerd in het instellingenmenu Over SmartThings is geselecteerd in het instellingenmenu

3. Veeg naar en tik op Over SmartThings.

Software-update menu weergegeven Software-update menu weergegeven

4. Als er een update beschikbaar is, tik je op Update.

1. Druk op de knop Thuis van de afstandsbediening en navigeer naar Instellingen.

Instellingen geselecteerd in het tv Thuis-menu

2. Selecteer Ondersteuning > Software-update.

Software-update geselecteerd in menu Ondersteuning

3. Selecteer Nu updaten.

Nu updaten geselecteerd in Software-update-menu

Opmerking:

• Als je problemen hebt met je Samsung Smart TV, moet je altijd controleren of er software-updates beschikbaar zijn, omdat deze jouw problemen op kunnen lossen.
  • Schermafbeeldingen en menu's van het toestel kunnen verschillen, afhankelijk van het toestelmodel en de softwareversie.

Ondersteuning nodig?
Maak gebruik van Hulp op Afstand voor TV.