Hoe laat ik de wasmachine in noodgevallen leeglopen?

Als de deur van de wasmachine geblokkeerd is of als de machine de fout Ongebalanceerde belading (Ub) vertoont, heb je een noodafvoer nodig. Dit proces beschrijft ook het reinigen van het vuilfilter in de machine, wat om de 2 maanden moet gebeuren. Volg de onderstaande stappen om het water uit je wasmachine veilig af te voeren.

Stap 1. Schakel de wasmachine uit en trek de stekker uit het stopcontact.

Stap 2. Leg een handdoek en platte bakjes neer om het water op te vangen en plaats ze allemaal in de buurt van het filterdeksel aan de onderkant van de machine.

Stap 3. Druk zachtjes op de bovenkant van het buitendeksel (A) om het te openen.

Druk op het filterdeksel.

Stap 4. Trek de noodafvoerslang (C) langzaam naar buiten terwijl je de slangdop (B) vasthoudt.

Uittrekbare afvoerbuis.

Stap 5. Open de buisdop (B) en laat water in de noodafvoerslang (C) in de container stromen . Er zal veel water zijn - houd een tweede bakje bij de hand om te wisselen als de eerste vol is.

Open de buisdop.

Let op: Het tijdens het toevoegen of reinigen afgetapte water kan heet zijn, pas op voor brandwonden of verwondingen.

Stap 6. Wanneer het water volledig is weggelopen, schroef je de filterknop los door hem naar links te draaien (tegen de wijzers van de klok in).

Schroef de vuilfilterdop los.

Stap 7. Reinig het pompfilter met een zachte borstel Zorg ervoor dat de propeller van de afvoerpomp in het filter niet verstopt is.

Reinig het pompfilter.

Stap 8. Plaats het pompfilter terug en draai de filterknop met de klok mee of naar rechts.

Plaats het pompfilter terug.

Stap 9. Plaats de buisdop en de afvoerslang terug.

Plaats de aftapdop terug.

Stap 10. Sluit het filterdeksel.

Sluit het filterdeksel.

Let op: Indien het pompfilter verstopt is, verschijnt de informatiecode "5C" op het scherm.

  • Zorg ervoor dat de filterknop goed gesloten is na het reinigen van het filter. Anders kan dit een lekkage veroorzaken.
  • Zorg ervoor dat het filter goed is geplaatst nadat je het hebt schoongemaakt. Anders kan dit een bedrijfsstoring of een lek veroorzaken.
  • Sommige pompfilters zijn voorzien van een veiligheidsknop die ongelukken door kinderen moet voorkomen. Om de veiligheidsknop van het pompfilter te openen, duw je hem in en draai je hem tegen de wijzers van de klok in. Het veermechanisme van de veiligheidsknop helpt het filter te openen.

Bedankt voor je feedback!