Hoe voorkom je broekzakbellen of andere ongemerkte acties door schermaanraking?

Het kan gênant zijn als je per ongeluk iemand belt of een bericht stuurt terwijl je telefoon in je zak of tas zit. Maar je hoeft je niet meer te schamen, want je telefoon heeft al een functie om dat broekzakbellen te voorkomen. Bekijk wat je moet doen om je scherm inactief te houden en bescherm het tegen onbedoelde aanrakingen van het scherm hieronder. 

Voordat je onderstaande aanbevelingen voor je oplossingen uitprobeert, dien je te controleren of de software van jouw apparaat en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt met de nieuwste versie. Controleer hoe je de software van je mobiele apparaat in de volgende volgorde kunt bijwerken.  
 

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik “Downloaden en installeren”.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Hoe zet je de bescherming per ongeluk aanraken aan?


Stap 1.
 Ga naar Instellingen > tik op Weergave.

Stap 2. Tik op de schakelaar naast Bescherming tegen per ongeluk aanraken om de functie in te schakelen.

Hoe zet je de bescherming per ongeluk aanraken aan?

Hoe zet je de Fingerprint altijd aan op de Galaxy Z Flip?
 

Op Galaxy Z Flip is er een manier om te voorkomen dat er per ongeluk een vingerafdruk wordt aangeraakt door de instelling 'Vingerafdruk altijd aan' uit te schakelen.
 

Stap 1. Navigeer naar en open Instellingen.

Stap 2. Zoek en selecteer Vingerafdruk altijd aan

Stap 3. Als je al een vingerafdruk hebt opgeslagen, schakelt je deze functie uit door de schakelaar naast Vingerafdruk altijd aante raken.

Wat is het kleine knipperende lampje op mijn telefoonscherm?

Na het inschakelen van Bescherming tegen onbedoeld aanraken kun je in het donker een klein pixelachtig lichtje op de bovenkant van uw telefoon zien knipperen. Wanneer je het scherm aanraakt terwijl de Accidental touch protection is geactiveerd en het Altijd-aan scherm is ingesteld op 'Tik om te tonen', zal zo'n kleine lichte flikkering verschijnen.
 

Dat komt omdat de nabijheidssensor wordt bediend door de Bescherming tegen onbedoeld aanraken en het is geen defect aan het product. Bij sommige modellen met een nabijheidssensor achter het display wordt de sensor ingeschakeld om te bepalen of deze zich in een zak bevindt wanneer het scherm wordt ingeschakeld bij weinig licht (10 lux of minder). Wanneer de nabijheidssensor wordt bediend, wordt het fenomeen van het flikkeren van het licht herkend  aan het foto-elektrische effect. Met andere woorden, licht knipperen is de werking van de sensor om storingen te voorkomen. Hoe helderder je je scherm instelt, hoe helderder het knipperlicht zal zijn.
 

De modellen waarvan de nabijheidssensor zich achter het display bevindt, zijn zoals hieronder weergegeven.

·       Galaxy A91, Galaxy A90 5G, Galaxy Note10 Series, Galaxy S20 Series, Galaxy Z Flip.

Let op: De schermafbeeldingen en het menu van het apparaat kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van het apparaat.

Als je ongewoon gedrag op Samsung mobieltjes, tablets of wearables ervaart, kun je ons een vraag stellen in de Samsung Members-app. 
 

Dit stelt ons in staat om beter te kijken naar wat er gebeurt. De gegevens worden geanonimiseerd en alleen voor de duur van het onderzoek bewaard. Lees meer over het versturen van een foutmelding via ‘Hoe gebruik je de Samsung Members-app’.

Bedankt voor je feedback!