Hoe gebruik je de Samsung Health app op je Galaxy Wearable apparaat?

Galaxy Watch Active2

Samsung Health op je horloge is een 24-uurs assistent die je activiteiten volgt en je stimuleert tot gezonde gewoontes in je dagelijks leven. Door je horloge aan te sluiten op de Samsung Health app op je telefoon, kan je je gezondheidsgegevens beheren, meer gedetailleerde informatie krijgen en elke dag zinvolle inzichten ontvangen.

Opmerking:

  • Galaxy Wearables zijn geen medische/therapeutische apparaten. Fitness- en gezondheidsfuncties zijn alleen voor informatieve doeleinden.
  • Er zijn screenshots gemaakt van een Galaxy Note10+ 5G die werkt op Android OS versie 10.0 (Q) en Galaxy Watch Active2 One UI 1.5, de beschikbare instellingen en stappen kunnen variëren, afhankelijk van jouw Galaxy apparaat en de softwareversie.
1 Druk op de Start-knop op je Samsung Watch om toegang te krijgen tot je apps-deelvenster en selecteer je "Samsung Health".
Selecteer Health
2 Je bent in staat om je activiteit te bekijken, te trainen en de bewegingen per uur te registreren gedurende de dag. Als je naar beneden scrolt, kan je ook je dagelijkse stappen bekijken, een training opnemen, je slaap bijhouden en je hartslag controleren.
3 Tik op het pictogram Health om de informatie over je dagelijkse activiteit, training en bewegen per uur te bekijken.

Activiteit: Het aantal calorieën dat vandaag wordt verbrand terwijl je actief bent. Calorieën die verbrand zijn terwijl je in rust bent, worden niet geteld. Houd je profiel up-to-date om de meest accurate tracking te krijgen.

Training: De tijd die je vandaag besteedt aan het sporten, met inbegrip van zowel dynamische work-outs, als trainingen die jij zelf start.

Active uren: Het aantal uren dat je overdag actief was. Je krijgt de hele dag door herinneringen als je 50 minuten inactief bent geweest.

Dagelijkse activiteit, training en bewegingsinformatie per uur
Stappen

Je kunt de stappen van vandaag zien, het stapdoel en de gelopen afstand, plus alle beloningen die je hebt verdiend.

1 Veeg naar beneden en selecteer "Stappen".
Selecteer Stappen
2 Je kunt dan je doelstappen en je wekelijkse gemiddelde stappen bekijken. Standaard zijn je doelstappen ingesteld op 6000 stappen, als je jouw doelstappen wilt wijzigen, selecteer je "Instellingen".
Stappendoel
3 Tik op "Stappendoel" om je dagelijkse stappendoel te verhogen of te verlagen.
Tik op Stappendoel
Trappen

Je kunt zien hoeveel trappen je vandaag hebt gelopen, het doel van vandaag en alle beloningen die je hebt verdiend.

1 Scrol naar beneden en selecteer "Trappen".
Selecteer Trappen
2 Je kunt dan je trappendoel en je wekelijkse gemiddelde verdiepingen bekijken. Standaard is je verdiepingendoel ingesteld op 10 verdiepingen, als je je doelstappen wilt wijzigen selecteer je "Instellingen".
Wekelijkse gemiddelde verdiepingen
3 Tik op "Stappendoel” om je dagelijkse verdiepingendoel te verhogen of te verlagen.
Tik op Trappendoel
Trainen

Houd je trainingen in real-time bij. Je horloge registreert je training details tijdens het lopen, rennen, fietsen, wandelen of andere fysieke activiteiten.

Neem een training op

1 Scrol naar beneden en selecteer "Trainen".
Selecteer Trainen
2 Je moet je wekelijkse trainingsactiviteit kunnen bekijken, een training kunnen starten en je training-logs kunnen bekijken. Om te beginnen met het loggen van een training tik je op "Trainen".
Bekijk je wekelijkse training
3 Tik op een activiteit om te beginnen met het opnemen.
Tik op een activiteit
4 Selecteer "Tap to skip” om het aftellen over te slaan of laat het aftellen van 3 seconden beginnen. Je moet dan kunnen beginnen met je training en je horloge je hartslag, afstand en tijd van de training laten bijhouden.
Horloge neemt je hartslag, afstand en tijd van de training op
5 Als je een training moet pauzeren of afmaken, druk je gewoon op de knop Terug op je Samsung horloge. Als je de training wilt hervatten, drukt je opnieuw op de knop Terug. Om een nieuwe training af te ronden of te starten, tik je op "Voltooien".
Tik op Voltooien
6 Zodra je "Voltooien" hebt geselecteerd, tik je op het OK pictogram om je training te ronden of selecteer je NIEUWE TRAINING om een nieuwe training te starten.

Oefeningsinstellingen aanpassen

1 Als je je doel wilt aanpassen, schakel je de locatie of de begeleidingsfrequentie voor een oefening in door simpelweg op het pictogram Meer opties (drie punten) te tikken.
Tik op het pictogram met drie punten
2 Scrol naar beneden en pas elke instelling aan naar je voorkeur voor de door jouw geselecteerde oefening, druk na afloop op de knop Terug om op te slaan.
Elke instelling aanpassen aan je voorkeur

Logboeken

1 Als je de logs die je met je horloge hebt vastgelegd wilt bekijken, tik je op het menupictogram (drie horizontale lijnen).
Tik op het pictogram met de drie lijntjes
2 Tik op een logboek om de trainingsduur, het gemiddelde tempo, de gemiddelde snelheid en de maximale hartslag voor een training te bekijken.
Calorieën

Verbrande calorieën omvatten zowel de calorieën die tijdens de activiteit worden verbrand als de calorieën die in rust worden verbrand. De schatting van de verbrande calorieën is gebaseerd op de informatie in je profiel, inclusief je lengte, gewicht, leeftijd en hoeveel calorieën je verbruikt. Het is aan te raden om je profiel up-to-date te houden voor de meest nauwkeurige schattingen.

1 Scrol naar beneden en selecteer "Calorieën".
Selecteer calorieën
2 Je zou moeten kunnen zien hoeveel je wekelijks aan kcal verbrandt.
Wekelijkse kcal verbrand
Slaap

Je horloge registreert automatisch je slaap op basis van je beweging. Je kunt Record REM sleep op je horloge aanzetten om de 4 stadia van de slaap te volgen: als je wakker bent, REM, licht en diep.


Als je hartslag niet kan worden opgenomen of als je de Record REM sleep hebt uitgeschakeld, zal je horloge beweging gebruiken om je slaap als rusteloos, licht of roerloos op te nemen.

1 Scrol naar beneden en selecteer "Slaap".
Selecteer Slaap
2 Je zou je meest recente slaappatroon en je wekelijkse gemiddelde slaap moeten kunnen bekijken. Om de Record REM sleep in te schakelen, tik je op "Instellingen" en schakelt je over naar Record REM sleep.
Record REM sleep
Hartslag

De hartslag wordt gemeten in slagen per minuut. Om je hartslag te meten, plaatst je je horloge op de boven- of onderkant van je pols (niet op je polsbeen). Voor een nauwkeurigere meting moet je proberen stil en rustig te zijn.


Je hartslag in rust is het aantal keren dat je hart klopt tijdens 1 minuut rust. Ga zitten en ontspan 5 minuten voordat je je hartslag in rust meet. Normaal gesproken neemt je hartslag in rust met de tijd af met consistente aerobic oefeningen. Je hartslag in rust wordt alleen gemeten als je niet beweegt. Een Auto HR is ingesteld om continu te meten.


Houd er rekening mee dat hartslagmonitoring alleen bedoeld is voor fitness en wellness, niet voor de diagnose of behandeling van een medische aandoening. Als je je zorgen maakt over je hart, ga dan zeker naar een medische professional.

1 Scrol naar beneden en selecteer "Hartslag".
Selecteer Hartslag
2 Je moet in staat zijn om de HR van vandaag, je wekelijkse samenvatting en "Instellingen" te bekijken waar u het HR- en Stressbeheer kunt aanpassen.
Pas de hartslag en het stressbeheer aan

Meet jouw hartslag

1 Om je hartslag handmatig bij te houden, tik je op "Meten".
Tik Meten
2 Probeer te ontspannen en stil te blijven terwijl het horloge je hartslag meet.
Stress

De stresstracker meet bepaalde biomarkers om je stressniveau te bepalen. Je stressmetingen zullen nauwkeuriger zijn naarmate je de tracker meer gebruikt. Je huidige stressniveau wordt weergegeven op de spanningsmeter en varieert van laag tot hoog. Je gemiddelde stressniveau weerspiegelt je metingen van vorig jaar.


Je stressmetingen weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs hoe je je voelt, dus voeg bij elke meting een notitie toe over je emotionele toestand. Stressmetingen zullen pauzeren tijdens krachtige activiteit en wanneer Samsung Health detecteert dat je slaapt. Roken, alcohol, cafeïne en drugs kunnen je stressmetingen beïnvloeden.


Ademhalingsoefening


Diepe ademhaling kan helpen om stress te verminderen. Om je geest en lichaam te kalmeren, probeer je net zo lang of langer uit te ademen dan je inademt. Gebruik de ademhalingsoefening om je te begeleiden. Houd er rekening mee dat stressmonitoring alleen bedoeld is voor fitness en wellness.

Het meten van het stressniveau

1 Scrol naar beneden en selecteer "Stress".
Selecteer Stress
2 Je kunt dan je stressniveau bekijken, enkele ademhalingsoefeningen proberen en je wekelijkse gemiddelde stressniveau bekijken. Om je huidige stressniveau te meten, tik je op "Meten".
Meet je huidige stressniveau
3 Zorg ervoor dat je stil zit en laat je horloge je stressniveau meten.
4 Eenmaal vastgelegd kan je je huidige stressniveau vergelijken met je gemiddelde stressniveau. Tik op "Tag" om je huidige emotie te taggen.
Selecteer Tag om je huidige emotie te zien

Gebruik van ademhalingsoefeningen

1 Selecteer ADEMHALEN.
Selecteer Ademhalen
2 Tik op "Start" om te beginnen met de ademhalingsoefeningen. Volg de instructies op het scherm om de 6 eenvoudige ademcycli te voltooien.
3 Als je je ademhalingsoefeningen moet aanpassen, tik je op "Instellingen”.
Tik op Instellingen om je ademhalingsoefening aan te passen
4 Selecteer elk van de instellingen en pas deze aan je voorkeuren aan.
Calorie-inname

Voer je maaltijden en snacks in om je dagelijkse calorie-inname, voeding en vooruitgang in de richting van je doel bij te houden. Je aanbevolen dagelijkse calorie-inname is gebaseerd op je geslacht, leeftijd, lengte, gewicht en niveau van activiteit. Het stelt voor hoe veel calorieën je in een dag zou moeten verbruiken om je huidige gewicht op peil te houden.


Je doel voor de calorie-inname is gesynchroniseerd met je doel voor gewichtsbeheersing. Je kunt dit doel op je telefoon wijzigen in de instellingen voor gewichtsbeheer van Samsung Health.

1 Scrol naar beneden en selecteer "Calorie intake".
Selecteer Calorie-intake
2 Je kunt dan je dagelijkse en wekelijkse inname bekijken en er kcal aan toevoegen die gedurende de hele dag is geconsumeerd. Om een maaltijd toe te voegen tik je op ‘Add’.
Om een maaltijd toe te voegen tik je op Add
3 Tik op "Lunch" of "Kcal inname" om de hoeveelheid geconsumeerde kcal te wijzigen en tik vervolgens op "Gereed” als je klaar bent.
Druk op Gereed om te voltooien
Gewichtscontrole

Gewichtscontrole is een lang termijn-benadering van een gezonde levensstijl die eten en bewegen in evenwicht brengt. Caloriedoelen helpen je elke dag de juiste hoeveelheid te consumeren en je gewichtsdoel te bereiken.


Het aantal calorieën dat je verbrandt, wordt afgetrokken van je totale calorie-inname om je caloriebalans te creëren. Als dit gelijk is aan je dagelijkse caloriedoel, ben je op schema in de zone.

Let op: Om Gewichtscontrole te gebruiken op je compatibele Samsung horloge, moet deze optie worden ingeschakeld en ingesteld op je Samsung Health app op je aangesloten Galaxy-telefoon.

1 Scrol naar beneden en selecteer “Gewichtscontrole".
Selecteer Gewichtscontrole
2 Als je de informatie over calorieën en calorie-inname correct hebt ingevuld, kun je de verbrande calorieën, de calorie-inname en je huidige gewichtsstatus bekijken. Voor meer informatie over je calorieënbalans tikt u op "Info".
3 Lees de Help-info door om meer te weten te komen over je Calorie-doelen.
Waterinname

Om gezond te blijven, moet je het water dat je elke dag verbruikt, vervangen. Eet en drink dingen die water bevatten om je gehydrateerd te houden. 

1 Scrol naar beneden op het scherm en selecteer "Waterinname".
Selecteer Water intake
2 Als je Plus of Min selecteert, kun je de hoeveelheid ml die gedurende de dag wordt verbruikt, verhogen of verlagen. Je kunt ook de hoeveelheid glazen water die de hele week wordt verbruikt, vergelijken.

Standaard is het doel van de waterinname ingesteld op 8 (2000 ml) glazen water. Tik op "Set target" om je doel te verhogen of te verlagen.

Cafeïne

Kleine hoeveelheden cafeïne kunnen je alerter maken, maar te veel kan je zenuwachtig maken en het moeilijk maken om te slapen.

1 Scrol naar beneden en selecteer "Cafeïne".
Selecteer Cafeïne
2 Selecteer Plus of Min om de hoeveelheid mg die gedurende de dag wordt verbruikt te verhogen of te verlagen. Je kunt ook het aantal bekers dat in de loop van de week is geconsumeerd vergelijken.

Als je je dagelijkse doelstelling wilt in-/uitschakelen of verhogen/verlagen, tik dan op "Stel doel in" en pas deze aan naar je voorkeur.

Samen

Samen vormen ze een leader board en een reeks uitdagingen om je te begeleiden. Om samen te gebruiken moet je ervoor zorgen dat je het hebt ingeschakeld in Samsung Health op je aangesloten telefoon.


Leader board


Zie hoe je wekelijkse stapentelling overeenkomt met die van anderen en ontdek wat er nodig is om de eerste plaats te claimen.


Uitdagingen


Zet een stappenwedstrijd op met je vrienden en kijk wie er bovenaan komt.

1 Scrol naar beneden en selecteer "Together".
Selecteer Together
2 Scrol naar beneden om alle uitdagingen te bekijken waarvoor je je hebt geregistreerd.
Bekijk alle uitdagingen die je hebt geregistreerd
3 Selecteer een specifieke uitdaging om je vooruitgang en het aantal deelnemers aan de uitdaging te bekijken.
Instellingen

Om jouw profiel, meeteenheden, trainingsdetectie of instellingen voor hartslag en stressbeheer aan te passen, gebruikt je het menu Instellingen. 

1 Scrol naar beneden en selecteer "Instellingen".
Selecteer instellingen
2 Scrol door de opties en selecteer een categorie om deze aan te passen aan je voorkeuren.

Bedankt voor je feedback!