Hoe gebruik je Wireless PowerShare

Met Wireless PowerShare kan je je apparaat opladen met behulp van een ander apparaat met Qi-ondersteuning, zonder dat je een oplader nodig hebt. Je kan ook twee apparaten tegelijk opladen met slechts één lader.

Draadloze PowerShare

Optimaliseer de prestaties van de batterij

Bixby Routines gebruikt kunstmatige intelligentie om jouw gebruikspatronen en voorkeuren te leren. Hij kan dit vervolgens gebruiken om automatisch instellingen aan te passen, apps te bedienen, de batterij te optimaliseren en nog veel meer.

Ontdek hoe je jouw batterij kunt optimaliseren met behulp van Bixby Routines

Draadloze PowerShare wordt ondersteund door alle WPC Qi-gecertificeerde smartphones en Samsung draagbare apparaten.

• Smartphones: een Samsung of een andere smartphone van een ander merk die draadloos opladen ondersteunt (WPC Qi-gecertificeerde apparaten). Verschillende apparaten kunnen met verschillende snelheden opladen.  Andere merk-smartphones kunnen variëren afhankelijk van de instelling of het ontwerp van het apparaat, zelfs voor WPC Qi-gecertificeerde apparaten.

• Draagbare apparaten: alleen draagbare apparaten van Samsung (Gear S3/Sport, Galaxy Watch, Galaxy Watch Active, Galaxy Watch Active 2, Galaxy Buds).

Als de batterij van je apparaat bijna leeg is, gebruik je Wireless PowerShare om je apparaat op te laden met behulp van een ander compatibel apparaat.

1 Veeg naar beneden vanaf de bovenkant van het scherm om het meldingspaneel te onthullen.
2 Tik op "Wireless PowerShare" om te activeren. Een blauw knipperlichtje verschijnt op de achterkant van je apparaat wanneer Wireless PowerShare is geactiveerd.
Tik op Wireless PowerShare in het meldingspaneel op Galaxy Note10
3 Plaats de apparaten met de rug naar elkaar toe.

Let op: De locatie van de laadspoel kan per apparaatmodel verschillen. Het kan zijn dat je de apparaten moet verplaatsen totdat ze goed met elkaar verbonden zijn.

Galaxy-apparaten die opladen via Wireless PowerShare
4 Het scherm zal bevestigen zodra de apparaten zijn aangesloten. Tik op "OK". Het lampje op de achterkant van het apparaat wordt rood tijdens het opladen.

Als je het meldingspaneel weer omlaag veegt, verschijnt er een bericht dat het aangesloten apparaat wordt opgeladen. Het groene Wireless PowerShare-pictogram verschijnt ook op de displaybalk of op je Always On Display-paneel.

Let op: Als het batterijniveau op je apparaat onder een bepaald niveau komt, wordt Wireless PowerShare automatisch uitgeschakeld.

5 Zodra het apparaat volledig is opgeladen, gaat het licht uit. Haal de apparaten uit elkaars buurt wanneer er voldoende stroom is overgedragen of wacht tot het andere apparaat volledig is opgeladen.

Bekijk onze video hieronder, die laat zien hoe het werkt.

Je kunt ook Wireless PowerShare gebruiken om een tweede apparaat op te laden terwijl je apparaat is aangesloten op een bedrade oplader. Op deze manier worden beide apparaten tegelijkertijd opgeladen en gebruik je slechts één lader. Volg dezelfde stappen als in het gedeelte "Hoe gebruikt je Wireless PowerShare" hierboven terwijl een van je apparaten is aangesloten.

Wireless PowerShare gebruiken om een ander apparaat op te laden tijdens het opladen via een kabel

De efficiëntie van het draadloos opladen hangt af van de afstand tussen de oplaadspoelen die in de apparaten zijn ingebouwd. Het is mogelijk dat je de positie van de apparaten moet aanpassen totdat ze goed met elkaar verbonden zijn.

De onderstaande afbeelding toont de positie van de ingebouwde draadloze oplaadspoelen. In dit voorbeeld hebben we de drie Galaxy S10-modellen gebruikt.

Wireless PowerShare spoellocatie op Galaxy S10 serie

Afhankelijk van het type accessoires of hoes dat in combinatie met je apparaat wordt gebruikt, werkt de Wireless PowerShare-functie mogelijk niet goed. Het wordt aanbevolen om alle accessoires en beschermhoezen van de telefoon te verwijderen voordat je deze functie gebruikt.

Controleer ook of de achterkant van de apparaten vrij is van stof, vuil of vocht voordat je Wireless PowerShare gebruikt.

Let op: Alleen apparaten die het draadloos opladen ondersteunen, kunnen met deze functie worden opgeladen. De oplaadsnelheid of -efficiëntie kan variëren, afhankelijk van de toestand van het apparaat of de omgeving.