Hoe reset ik mijn Galaxy Watch?

Afbeelding van een Samsung Galaxy Watch om de pols van een persoon.

Als je jouw gebruikte smartwatch aan een vriend wilt geven, het aan een familielid wilt aanbieden, het wilt doorverkopen of het wilt resetten is het belangrijk om alle door jou gemaakte instellingen te verwijderen door het horloge te resetten. Op die manier worden al jouw persoonlijke gegevens gewist en keert het horloge terug naar de fabrieksinstellingen. Je kunt dit op meerdere manieren doen: via de instellingen van je horloge, door een geforceerde herstart van je apparaat uit te voeren, of via de Galaxy Wearable-app die op je smartphone is geïnstalleerd.

Let op : De beschikbare schermen en instellingen kunnen verschillen afhankelijk van de internetprovider, de softwareversie, de smartphone of het horloge. Wanneer je een verbonden apparaat met actieve LTE (Long Term Evolution)-service opnieuw instelt, moet je mogelijk contact opnemen met jouw serviceprovider om de service voor je horloge opnieuw te activeren.

Het is belangrijk om een back-up te maken en/of alle gegevens op je Galaxy Watch te herstellen voordat je een harde reset of herstart van je horloge uitvoert. Op deze manier weet je zeker dat je al jouw gegevens niet kwijtraakt tijdens het uitvoeren van een reset.. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

1 Open de Galaxy Wearable-app.
2 Klik op Instellingen horloge.
3 Klik vervolgens op Accounts en back-up.
4 Selecteer tenslotte Gegevensback-up.
Afbeelding van het Accounts en back-up menu.

Let op: Om dit te doen, tik je op het pictogram Instellingen op het applicatiescherm van je horloge, vervolgens op Accounts en back-up, en ten slotte op Weerg. op tel. (voer vervolgens de bovenstaande stappen uit op je telefoon.

Als je van plan bent om je horloge te verkopen of weg te geven, is het bovendien belangrijk om de schermvergrendeling op het verbonden apparaat uit te schakelen, omdat de toekomstige gebruiker het horloge anders niet kan ontgrendelen. Om dit te doen, tik je op het pictogram Instellingen op je horloge, scroll vervolgens naar beneden om Beveiliging te selecteren, tik hierna op Vergrendeltype en selecteer ten slotte Geen.

Zorg er bovendien voor dat je de Bluetooth-verbinding verbreekt tussen het horloge en je smartphone. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

1 Open de Instellingen van je smartphone.
Instellingen pictogram
2 Selecteer Verbindingen.
Afbeelding van het instellingen menu op een smartphone.
3 Tik vervolgens op Bluetooth.
Afbeelding van het verbindingen-menu.
4 Tik op het Instellingen pictogram naast je horloge.
Afbeelding van bluetooth instellingen.
5 Selecteer tenslotte Verbinding verbreken.
Afbeelding van de verschillende opties na het koppelen met een smartwatch.

Let op: Om je Galaxy Fit te resetten, als je die hebt, moet je dat doen via de Galaxy Wearable-app.

Afhankelijk van het model van je horloge (bijvoorbeeld Galaxy Watch 4 en 5), kun je jouw horloge op de volgende manier resetten:

Als je Galaxy Watch vastloopt of niet goed reageert, kun je verschillende dingen proberen om het horloge aan de praat te krijgen:

De Galaxy Watch opnieuw opstarten

Sluit alle openstaande applicaties, zet je horloge uit en zet het vervolgens meteen weer aan.

Een geforceerde herstart uitvoeren:

• Heb jij een Galaxy Watch 4 of 5 ? Houd dan de aan/uit-knop en de terug-knop tegelijkertijd 7 seconden ingedrukt.
Houd de knoppen Start/Stop en Terug ingedrukt.
  • Heb je een iets ouder model ? Bij eerdere modellen houd dan de aan/uit-knop langer dan 7 seconden ingedrukt. Het horloge wordt uitgeschakeld en opnieuw opgestart.
Houd de aan/uit-knop ingedrukt

De instellingen van je Galaxy Watch resetten

Als de eerder genoemde oplossingen niet werken, probeer dan het probleem op te lossen door de instellingen van je Galaxy Watch te resetten:

1 Ga naar het scherm met al je apps en tik op het Instellingen pictogram.
Het startscherm van een smartwatch met het instellingen pictogram geselecteerd.
2 Selecteer Algemeen.
Tik op Algemeen.
3 Tik vervolgens op Resetten.
Tik op Resetten.
4 Volg de instructies op het scherm en bevestig de reset door nogmaals op Resetten te drukken.
Bevestig dat je wilt resetten door op resetten te klikken.

Bij de Galaxy Fit2 kan de reset direct op het horloge worden uitgevoerd. Ga hiervoor als volgt te werk:

1 Druk op de aan/uit-knop en open vervolgens het Snelle instellingen paneel.
2 Swipe op het scherm naar rechts en selecteer Meer opties (de drie verticale stippen).
3 Druk onderaan je scherm op het Reset pictogram en bevestig vervolgens de reset door op het vinkje te drukken.

Ga voor de Gear S2 naar Instellingen, scroll naar beneden en selecteer Toestelinfo. Tik vervolgens op Toestel resetten, Fabrieksinstellingen, Toestel en dan opnieuw Fabrieksinstellingen. Bevestig ten slotte door Klaar te selecteren.

Het is mogelijk om een systeem reboot (wat het equivalent is van een reset en herstel naar standaard instellingen) uit te voeren met je Watch. Dit kan handig zijn als je een pincode hebt ingesteld voor toegang tot je Watch en deze niet meer weet!

Let op: Al je mediabestanden en persoonlijke gegevens kunnen niet worden hersteld na het opnieuw opstarten van het systeem.

1 Zet je Watch uit.
2 Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat "Rebooting... " op het scherm verschijnt.
3 Wanneer "Rebooting..." op het display van je horloge verschijnt, druk je herhaaldelijk op de aan/uit-knop (2 of 3 keer drukken) om het scherm voor het opnieuw opstarten van het systeem te openen.
4 Druk in het herstartscherm herhaaldelijk op aan/uit-knop om je keuze te selecteren. Je moet de optie Recovery selecteren. Zodra je deze optie hebt geselecteerd, houd je de aan/uit-knop ingedrukt totdat "Rebooting..." opnieuw op je scherm verschijnt.
Afbeelding van het reboot menu.
5 Zodra "Rebooting..." op het scherm van je horloge verschijnt, stop je met het indrukken van de aan/uit-knop.

Let op: Je kunt de Galaxy Fit alleen resetten via de Galaxy Wearable-app of door de Galaxy Fit te verbinden met een andere telefoon.

Galaxy Watch en Gear

1 Open de Galaxy Wearable-app op je smartphone.
Afbeelding van het Galaxy Wearable pictogram..
2 Selecteer Instellingen horloge.
Afbeelding van de instellingen van een samsung smartwatch.

Let op: Bij sommige modellen kan deze stap worden weggelaten.

3 Selecteer vervolgens Algemeen.
Afbeelding van het Instellingen menu.
4 Tik nu op Resetten.
Afbeelding van het algemene instellingenmenu.
5 Bevestig tenslotte door nogmaals op Resetten te drukken.
Afbeelding van het menu om je smartwatch te resetten.

Galaxy Fit en Fit 2

1 Open de Galaxy Wearable-app op je smartphone.
2 Tik op About Tape, vervolgens op Reset Tape en tenslotte op Resetten om te bevestigen.

Let op: De Galaxy Watch4, Galaxy Watch4 Classic en Galaxy Watch5 zijn niet compatibel met het iOs-besturingssysteem.

Als je jouw Galaxy Watch op een iPhone aansluit, kun je deze resetten door de Galaxy Watch-app op je horloge te downloaden en vervolgens de onderstaande stappen te volgen:

1 Open de Galaxy Watch-app op je iPhone.
Afbeelding van het Galaxy Watch pictogram.
2 Tik op Algemeen.
Selecteer Algemeen.
3 Druk op Resetten.
Druk op Resetten
4 Selecteer tenslotte opnieuw Resetten om de reset te bevestigen.
Bevestig door op Resetten te klikken.

Problemen met je apparaat?

Problemen met je apparaat?

Als je problemen hebt met je Samsung apparaat (smartphone, tablet of aangesloten object), kun je het ons laten weten via de Samsung Members applicatie (vragen of foutmeldingen).