Heb ik garantie als ik mijn Samsung apparaat in het buitenland heb gekocht?

Samsung raadt het af om een smartphone, tablet, wearable, televisie of ander Samsung apparaat buiten je eigen landgrenzen aan te schaffen. In het buitenland is een Samsung apparaat misschien iets goedkoper, maar er zijn genoeg redenen om jouw apparaat gewoon in Nederland of België te kopen.

heb-ik-garantie-als-ik-mijn-samsung-apparaat-in-het-buitenland-heb-gekocht

De juiste instellingen

Nederlandse/Belgische toestellen worden altijd standaard met alle juiste instellingen verkocht. Hierdoor kun je direct gebruik maken van bijvoorbeeld 4G, Voice over LTE, Voice over Wi-Fi, voicemail instellingen, Rabo Wallet, en NL-Alert (alleen voor NL). Met een buitenlands toestel loop je het risico dat je deze functies niet kunt gebruiken.

Simlock

Buitenlandse smartphone toestellen zijn niet altijd Simlock vrij. Zo zijn er zelfs toestellen in het buitenland die geen simkaart bevatten maar direct op een buitenlands netwerk zijn aangesloten. In dit geval kun je geen gebruik maken van een Nederlandse of Belgische provider.

Garantie

Samsung zal nationale garanties nakomen voor alle producten met EU-specificaties die zijn gekocht door een consument in de Europese Economische Ruimte, hieronder vallen de volgende landen:

Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Malta, Spanje, Portugal, Nederland, België, Luxemburg, Denemarken, Zweden, Finland, Polen, Hongarije, Tsjechische republiek, Slowakije, Oostenrijk, Slovenië, Estland, Letland, Litouwen, Griekenland, Cyprus, Roemenië, Bulgarije, Zwitserland, Noorwegen en Liechtenstein.

Als een product in een ander deel van de wereld gekocht is, kan Samsung Electronics Benelux geen reparaties garanderen. Raadpleeg de bij het toestel geleverde ‘Warranty Card’ voor Service Contact Punten en contact informatie. Bekijk ook de garantie pagina van België voor meer informatie.