Vastgelopen toestel herstarten

Als je scherm vastloopt of je toestel niet meer reageert tijdens het gebruik, kan je een herstart forceren door de Zijknop en de Volumetoets omlaag tegelijkertijd ingedrukt te houden. Als het probleem blijft bestaan na het opnieuw opstarten van het toestel, probeer onderstaande stappen.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je controleren of de software van je telefoon en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt tot de laatste versie. Volg deze stappen om de software van je mobiele telefoon bij te werken:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik op Download en installeer.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Maak geheugen en opslagruimte vrij

Je toestel kan vastlopen of niet meer reageren als gevolg van onvoldoende Geheugen en Opslag. Probeer in dat geval de onderstaande stappen.

Controleer eerst het Geheugen en de Opslag van je toestel.

Stap 1. Ga naar Instellingen, selecteer dan Batterij en apparaatonderhoud.
   Stap 2.
Controleer de resterende opslagruimte door Opslag te selecteren en geheugenruimte door Geheugen te selecteren.

Controleer de resterende opslag- en geheugenruimte

Als er onvoldoende ruimte is op je toestel, kun de cache wissen door je toestel te optimaliseren. Optimalisatie sluit apps die op de achtergrond draaien, beheert abnormaal batterijgebruik en scant op gecrashte apps en malware. Volg de onderstaande stappen om je toestel te optimaliseren.

Batterij- en apparaatonderhoud  Batterij- en apparaatonderhoud

Stap 1. Ga naar Instellingen en selecteer Batterij en apparaatonderhoud.

Apparaatonderhoud Nu optimaliseren  Apparaatonderhoud Nu optimaliseren

Stap 2. Tik op Nu optimaliseren.

Tik Gereed om optimalisatie te voltooien Tik Gereed om optimalisatie te voltooien

Stap 3. Eenmaal geoptimaliseerd, tik op Gereed om te voltooien.

Apps van derden kunnen de oorzaak zijn van het feit dat je toestel niet meer reageert. Aangezien alle apps van derden zijn uitgeschakeld in de Veilige modus, kan je controleren of een app van een derde partij de reden is waarom je toestel blijft vastlopen. Schakel eerst Veilige modus in om te zien of je telefoon niet meer reageert. Als je toestel niet vastloopt in Veilige modus, betekent dit dat de apps van derden de oorzaak is van de problemen die je ondervindt.

Houd Volumeknop omlaag en Zijknop ingedrukt  Houd Volumeknop omlaag en Zijknop ingedrukt

Stap 1. Houd de Volumeknop omlaag en de Zijknop ingedrukt.

Selecteer Uitschakelen Selecteer Uitschakelen

Stap 2. Selecteer Uitschakelen.

Houd Volumeknop omlaag en Zijknop ingedrukt Houd Volumeknop omlaag en Zijknop ingedrukt

Stap 3. Nadat het scherm is uitgeschakeld, houd Volumeknop omlaag en de Zijknop tegelijkertijd ingedrukt.

Laat de Zijknop los terwijl je de Volumeknop omlaag ingedrukt houdt.  Laat de Zijknop los terwijl je de Volumeknop omlaag ingedrukt houdt.

Stap 4. Eenmaal het Samsung-logo verschijnt, laat de Zijknop, los terwijl je de Volumeknop omlaag ingedrukt houdt.

In Veilige modus updaten  In Veilige modus updaten

Stap 5. Wanneer  Veilige modus verschijnt in de hoek links onderaan het scherm, laat de knop los.

Als je toestel de laatste tijd niet meer reageert, kijk dan welke apps je de laatste tijd hebt gedownload en verwijder deze in de Veilige modus. Volg de onderstaande stappen.

Apps Apps

Stap 1. Ga naar Instellingen en selecteer Apps.

Identificeer recente of onbekende apps.  Identificeer recente of onbekende apps.

Stap 2. Identificeer alle apps die je recent hebt gedownload of niet herkend.

Verwijder app  Verwijder app

Stap 3. Selecteer Verwijderen.

Tik OK om te verwijderen  Tik OK om te verwijderen

Stap 4. Tik op OK.

Je kunt switchen tussen Veilige modus en normale modus door de onderstaande stappen te volgen.

Stap 1. Houd de Volumeknop Omlaag en de Zijknop tegelijkertijd ingedrukt.
Stap 2. Selecteer Opnieuw opstarten.

Switch van Veilige modus naar normale modus

Als je scherm blijft vastlopen of als je problemen blijft ondervinden met je toestel, probeer een Fabrieksgegevens herstellen. Een Fabrieksgegevens herstellen zal je toestel terugzetten naar de oorspronkelijke instellingen en zal al je gegevens volledig wissen.

Algemeen beheer Algemeen beheer

Stap 1. Ga naar Instellingen en kies Algemeen beheer.

Selecteer Reset  Selecteer Reset

Stap 2. Selecteer Resetten.

Kies Fabrieksgegevensreset.  Kies Fabrieksgegevensreset.

Stap 3. Kies Fabrieksgegevens herstellen.

Telefoon resetten  Telefoon resetten

Stap 4. Tik op Resetten.

Wis alle Fabrieksgegevensreset  Wis alle Fabrieksgegevensreset

Stap 5. Tik op Alles verwijderen.

Voer wachtwoord in voor verificatie  Voer wachtwoord in voor verificatie

Stap 6. Voer je wachtwoord in en volg de instructies op het scherm.

Opmerking:

• Vooraleer je een Fabrieksgegevens herstellen, uitvoert, zorg voor een back-up van de gegevens van je toestel. Gegevens gewist tijdens de Fabrieksgegevens herstellen kunnen niet worden hersteld.

Opmerking:

• Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd, maar het probleem blijft bestaan, kan het toestel fysiek beschadigd zijn. Controleer het Support Center voor relevante informatie.
  • Schermafbeeldingen en menu's van de telefoon kunnen verschillen, afhankelijk van het model en de softwareversie van de telefoon.
  • Plaats van Volume- en Zijknop kan verschillen afhankelijk van het toestelmodel.

De Samsung Members-app gebruiken

Als je problemen ondervindt met je Samsung-mobiel, -tablet of -wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.