Galaxy Smartphone koppelen met Android Auto

Je hoeft nooit je handen van het stuur te halen in je auto met volledige ondersteuning van Android Auto. Met Android Auto kun je de controle over het scherm van je auto overnemen door het scherm te reconstrueren en alle informatie die je nodig hebt voor je te plaatsen. Profiteer van wat het kan doen voor je en krijg nuttige tips over hoe je jouiw auto en mobiele apparaat aan te sluiten met behulp van Android Auto.

Voordat je onderstaande aanbevelingen voor je oplossingen uitprobeert, dien je te controleren of de software van jouw apparaat en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt met de nieuwste versie. Controleer hoe je de software van je mobiele apparaat in de volgende volgorde kunt bijwerken.

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik “Downloaden en installeren”.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Wat Android Auto kan doen

Sluit je telefoon aan op het autoscherm. De Android-app zal direct op het scherm getoond worden. Je kunt erop tikken om een routebeschrijving of sms-berichten met gesproken opdrachten te bekijken. Je kunt ook je vriend bellen zonder je handen te gebruiken. Android Auto helpt je te concentreren op het rijden en plezier te hebben in het rijden. Sluit je telefoon aan en start.

Wat je kunt doen met Android Auto

• Navigatie
  • Muziek-app.
  • Telefoongesprek en SMS-berichten.
  • Google assistant.
Wat Android Auto kan doen

Hoe sluit je jouw Galaxy-telefoon aan op een auto?

Stap 1. Controleer je voertuig.

• Controleerof het voertuig of het stereoapparaat compatibel is met Android Auto.
  • Zorg ervoor dat Android Auto is ingeschakeld in de instellingen van je voertuig. Raadpleeg de handleiding van je voertuig of neem contact op met de fabrikant als je meer hulp nodig hebt.
  • Op sommige voertuigen werd Android Auto-ondersteuning toegevoegd in een update. Als uw auto wordt vermeld als een ondersteund model, maar Android Auto werkt niet, probeer dan uw infotainmentsysteem bij te werken of ga naar uw lokale dealer. Raadpleeg de handleiding van je voertuig of neem contact op met de fabrikant als je meer hulp nodig hebt.

Stap 2. Controleer je telefoon.

• Als op je telefoon Android 10 draait, hoef ke Android Auto niet apart te downloaden.
  • Als op je telefoon Android 9 of lager draait, moet je Android Auto downloaden in de Play Store.
  • Je telefoonverbinding moet gegevensoverdracht voor Android Auto toestaan om te kunnen functioneren. Wanneer je toestel via een USB-kabel is aangesloten, veeg je naar beneden vanaf de bovenkant van het scherm en tik je op de melding van het Android-systeem. Selecteer de optie die de bestandsoverdracht mogelijk maakt.

Stap 3. Maak verbinding en begin.

• De verbinding tussen Android Auto en het voertuig is mogelijk met behulp van een Bluetooth- of USB-kabel, en de verbindingsmethode kan verschillen afhankelijk van het voertuig en de fabrikant.
  • Controleer of Android Auto wordt weergegeven op het scherm.
  • Hoewel de meeste USB-kabels er gelijkaardig uitzien, kunnen er grote verschillen zijn wat betreft de kwaliteit en de oplaadsnelheid. Android Auto vereist een hoge kwaliteit USB-kabel die in staat is om gegevensoverdracht te ondersteunen. Gebruik indien mogelijk de originele kabel die bij het apparaat is geleverd.

Android Auto werkt alleen met bepaalde apparaten, voertuigen en USB-kabels. Als je problemen hebt met het aansluiten van je telefoon, kun je de onderstaande lijst raadplegen om het probleem op te lossen.

Checklist wanneer er geen verbinding kan worden gemaakt

• Android Auto beveelt Android 6.0 of hoger aan.
  • Controleer op updates met betrekking tot Android Auto, en houd de app altijd up-to-date.
  • Voor de veiligheid is de eerste aansluiting alleen mogelijk als het voertuig stilstaat.
  • De verbinding tussen Android Auto en het voertuig is mogelijk met behulp van een Bluetooth- of USB-kabel, en de verbindingsmethode kan verschillen afhankelijk van het voertuig en de fabrikant. De exacte verbindingsmethode tussen het eigen voertuig en Android Auto moet door de voertuigfabrikant worden bevestigd.
  • Gebruik van de echte USB-kabel van Samsung (afhankelijk van het voertuig kan zelfs een echte kabel niet compatibel zijn) Bovendien wordt aanbevolen om een korte USB-kabel te gebruiken binnen 1m.
  • Controleer of je verbonden bent met een ander voertuig.

Hoe controleer je of de aansluiting van een ander voertuig moeilijk is?

Stap 1. Haal je telefoon uit de auto.

Stap 2. Open de Android Auto app op je telefoon.

Stap 3. Selecteer Menu > Instellingen > Aangesloten auto's.

Stap 4. Schakel het vakje naast de instelling Nieuwe auto's toevoegen aan Android Auto uit.

Stap 5. Probeer je telefoon weer in de auto te steken.

Let op: Zorg ervoor dat de auto compatibel is met Android Auto en dat Android Auto is ingeschakeld.

Let op: De schermafbeeldingen en het menu van het apparaat kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van het apparaat.

Als je ongewoon gedrag op Samsung mobieltjes, tablets of wearables ervaart, kun je ons een vraag stellen in de Samsung Members-app.

Dit stelt ons in staat om beter te kijken naar wat er gebeurt. De gegevens worden geanonimiseerd en alleen voor de duur van het onderzoek bewaard. Lees meer over het versturen van een foutmelding via 'Hoe gebruik je de Samsung Members-app'.