Hoe kun je je Samsung Galaxy lokaliseren

een vrouw die op zoek is naar een Galaxy in haar tas

Als je je kostbare telefoon, tablet, horloge of zelfs je oortjes kwijt bent, hoef je je geen zorgen te maken. Met de functie Find My Mobile kun je je gegevens vergrendelen of ontgrendelen, lokaliseren of, in het ergste geval, volledig wissen. Je kunt er zeker van zijn dat zelfs je Samsung Pay-betalingsinformatie kan worden vergrendeld of gewist, en dit alles kan op afstand worden gedaan. Er zijn ook soortgelijke functies beschikbaar voor je horloge en oortjes in de Galaxy Wearable-app.

Let op: De beschikbare schermen en instellingen kunnen verschillen per draadloze serviceprovider, softwareversie en model.

Let op: De telefoon moet ingeschakeld zijn.

De afstandsbediening moet ingeschakeld zijn op de telefoon. Deze functie wordt standaard ingeschakeld wanneer je een Samsung-account aan je telefoon toevoegt.

Ontgrendeling op afstand moet geactiveerd zijn om de functie Find My Mobile te kunnen gebruiken.

Als je je telefoon of tablet bent kwijtgeraakt, kun je met behulp van Find My Mobile bepalen waar deze zich bevindt.

Navigeer eerst naar de Find My Mobile-website op een pc. Voer je Samsung-accountgegevens in en klik op Ik ben geen robot en klik vervolgens op AANMELDEN.

Aan de linkerkant vind je alle apparaten die gekoppeld zijn aan je Samsung-account. Als apparaten zijn ingeschakeld en aangesloten op een netwerk, worden ze weergegeven onder Mijn apparaten. Wanneer je op een apparaat klikt, worden in het rechterpaneel alle beschikbare opties voor de afstandsbediening weergegeven:

Afbeelding van de pc-versie van Find My Mobile

*Deze afbeelding is slechts een voorbeeld in het Engels, maar is beschikbaar in de taal van je land.

• Bellen: Als je niet weet waar je je telefoon of tablet hebt neergelegd, laat hem dan rinkelen, zelfs als hij op mute was ingesteld.
  • Vergrendelen en ontgrendelen: Als je je zorgen maakt over je persoonlijke gegevens, kun je je telefoon of tablet op afstand vergrendelen. Dit activeert een vergrendelscherm en zorgt dat je kaarten niet kunnen worden gebruikt in Samsung Pay. Als je je ontgrendelingsmethode vergeet, kun je je telefoon of tablet ook op afstand ontgrendelen.

Let op: Als het vergrendelen of ontgrendelen van je telefoon of tablet niet is gelukt, verschijnt een rood uitroepteken.

• Locatie vinden: Controleer elke 15 minuten waar je telefoon of tablet zich bevindt.

Let op: Als je Find My Mobile gebruikt om een gestolen telefoon of tablet te vinden, ga dan niet direct naar de aangewezen locatie. Informeer de autoriteiten en laat ze het voor je ophalen.

• Gegevens op afstand wissen: Laat die dief geen toegang krijgen tot je privégegevens. Vergeet niet dat je telefoon of tablet volledig wordt gereset en dat je al je gegevens verliest, inclusief je financiële gegevens in Samsung Pay.

Let op: Als een Google-account is geregistreerd, moet je je eerst aanmelden bij het account voordat je de telefoon of tablet opnieuw kunt gebruiken.

• Back-up: Voordat je je gegevens voorgoed wist, kun je eenvoudig een back-up maken van al je gegevens op de Samsung-cloud.
  • Verleng de levensduur van de accu: Het laatste wat je wilt is dat je verloren telefoon of tablet wordt uitgeschakeld. Gebruik deze functie om de acculevensduur van je telefoon of tablet optimaal te benutten en de kans op het vinden van je telefoon te vergroten.
  • Oproepen/berichten ophalen: Je kunt tot 50 recente gesprekken en berichten van je telefoon bekijken.
  • Stel een extra bewaker in: Je kunt extra bewakers aanwijzen die de telefoon of tablet op afstand kunnen lokaliseren, de noodmodus kunnen activeren of de telefoon of tablet kunnen bellen.

Let op: Als je je telefoon of tablet nog steeds niet kunt vinden, kan je provider een service hebben om je te helpen je telefoon te vinden of op te schorten. Neem contact op met je provider voor meer informatie.

Heb je per ongeluk je telefoon ergens achtergelaten? Je kunt je Galaxy Watch gebruiken om je telefoon te lokaliseren.

Druk op je Galaxy Watch op de toets Home en veeg naar en tik op Find My Phone. Tik op Start om je telefoon te vinden. De ringtone van de telefoon zal klinken zodat je je telefoon gemakkelijk kunt vinden. Zoek je telefoon en veeg dan naar beneden op het Afwijzen-pictogram.

Let op: Zorg ervoor dat je alle vereisten, zoals de aansluiting op afstand, al hebt ingesteld voor het geval je je horloge verliest.

Als je je Galaxy Watch kwijt bent, kun je het vinden met de Galaxy Wearable-app. Met de dienst Find My Mobile kun je de locatie van het horloge niet zien, maar je kunt wel Samsung-services zoals Samsung Pay vergrendelen of wissen.

Navigeer op je telefoon naar de app Galaxy Wearable en tik op Find My Watch. (Bij fitnessbanden, tik op Find My Band of Zoek mijn apparaat.) Als je horloge is verbonden met je telefoon via Bluetooth, tik je op START. Je horloge begint te trillen, zodat het gemakkelijker te vinden is. Wanneer je het vindt, tik je op het X-pictogram en veeg je naar rechts.

Screenshot om te zoeken naar mijn Galaxy Watch

*Deze afbeelding is slechts een voorbeeld in het Engels, maar is beschikbaar in de taal van je land.

Als je je horloge ergens buiten het Bluetooth-gebied bent kwijtgeraakt, heb je twee opties beschikbaar wanneer de verbinding op afstand is ingeschakeld:

• Zoek een locatie: Geeft het adres van waar het horloge zich momenteel bevindt. Je kunt op Weergeven op de kaart tikken om het horloge op een kaart te lokaliseren.
  • Stel de beveiliging in: Toegang tot opties om op afstand te vergrendelen, te resetten of een herinschakelingsslot op het horloge te plaatsen.

Je hoeft geen nieuwe Galaxy Buds te kopen als je ze kwijt bent omdat de Galaxy Wearable-app het vinden ervan super eenvoudig maakt.

Navigeer op je telefoon of tablet naar de Galaxy Wearable-app. Tik op Find My Earbuds en tik vervolgens op Start. De oordopjes beginnen te piepen en worden gedurende 3 minuten geleidelijk luider. Tik op Stop om het zoeken te beëindigen.

De app laat zien dat de oordopjes losgekoppeld zijn en zal niet in staat zijn om de oordopjes te lokaliseren als ze zich buiten het Bluetooth-gebied (10 meter) bevinden, of als de accu leeg is.

Screenshot afbeelding om mijn Galaxy Buds

*Deze afbeelding is slechts een voorbeeld in het Engels, maar is beschikbaar in de taal van je land.

Let op: De oordopjes kunnen mogelijk niet piepen als er vreemde stoffen of vuil in de IR-sensor zitten.