Hoe voeg ik een App-paar toe aan mijn Startscherm?

Let op: App-paren toevoegen kan alleen vanaf Android 8.0.

Wat is een App-paar?

Met App-paarr kun je twee apps tegelijk starten op een gesplitst scherm. Geniet in een handomdraai effectiever van je favoriete apps door te multitasken.

Een App-paar aanmaken en toevoegen

Wanneer je app-paren toevoegt aan het Start-scherm van je smartphone kun je twee apps in de gesplitste schermweergave starten met één tik.

1 Tik op de knop ‘recente apps’ om de lijst met recent gebruikte apps te openen.
App-paar aan mijn startscherm toevoegen, Recente apps
2 Kies de app die je in het bovenste venster wilt weergeven en tik op de knop voor meerdere vensters.
App-paar aan mijn startscherm toevoegen, knop voor meerdere vensters
3 Selecteer een andere app om te starten, deze wordt geopend in het onderste venster.
App-paar aan mijn startscherm toevoegen, andere app selecteren

Als je een app wilt koppelen die nog niet zo lang geleden is geopend, tik je op App Lijst en selecteer je de gewenste app.

App-paar aan mijn startscherm toevoegen, App Lijst
App-paar aan mijn startscherm toevoegen, gewenste app selecteren
4 Tik op de balk tussen de twee gestarte appvensters.
App-paar aan mijn startscherm toevoegen, tik op de balk tussen
5 Selecteer het eerste pictogram om het app-paar toe te voegen aan het Startscherm.
App-paar aan mijn startscherm toevoegen, pictogram selecteren