Hoe wijzig ik mijn ringtone en het volume?

Je Galaxy-apparaat wordt geleverd met verschillende vooraf geïnstalleerde beltonen waaruit je kunt kiezen voor al je inkomende oproepen. Vind je je beltoon niet leuk? Dan kun je deze altijd wijzigen en je favoriete muziek gebruiken als beltoon bijvoorbeeld.

Afbeelding van het Beltoon menu.

Beltoon en berichtensignaal wijzigen

Bij het instellen van je beltoon kun je kiezen uit de verschillende beltonen die beschikbaar zijn op je telefoon, maar je kunt er ook voor kiezen om je eigen muziek in te stellen als beltoon.

Volg de stappen hieronder om je beltoon te wijzigen:

1 Ga naar Instellingen.
Samsung smartphone instellingen menu-logo
2 Tik vervolgens op Geluiden en trillen.
Afbeelding van het Instellingen menu.
3 Tik nu op Beltoon.
Afbeelding van het Geluiden en trillen menu.
4 Nu kun je kiezen uit een lange lijst met beschikbare beltonen op je telefoon. Als je liever je eigen muziek instelt als beltoon klik dan op het ‘+’ symbool rechtsboven in het scherm.
Afbeelding van het Beltoon menu.
5 Kies nu het geluid dat je wilt instellen als beltoon. Je kan je eigen muziek zoeken door op Zoeken te tikken rechtsboven in je scherm, maar je kunt ook bladeren door de Nummers, Albums, Artiesten en Mappen die je hebt opgeslagen op je telefoon.
Afbeelding van het menu waar je een geluid kunt selecteren.
6 Selecteer het door jou gekozen geluid en tik vervolgens op Gereed rechtsboven in het scherm om het geluid in te stellen als je nieuwe beltoon.
Afbeelding van het menu waar je een geluid kunt selecteren.

Je kunt er ook voor kiezen om voor elke contactpersoon een andere beltoon in te stellen zodat je aan de ringtone meteen herkent wie je aan het bellen is. Kijk voor meer informatie hierover op deze pagina.

Volume wijzigen

Het is ook mogelijk om het volume van de ringtone en meldingen te wijzigen. Misschien wil je dat het volume van je ringtone luider is dan het volume van je meldingen en notificaties, of andersom.

Volg de stappen hieronder om het volume te wijzigen:

1 Ga naar Instellingen en vervolgens naar Geluiden en trillen. Tik nu op Volume.
Afbeelding van het Geluiden en trillen menu.
2 Hier kun je vervolgens het volume wijzigen van de Beltoon, Meldingen, Media, Systeem en Bixby Voice.
Afbeelding van het Volume menu.

Beltoon & berichtensignaal wijzigen

1 Tik vanuit het startscherm op Apps en vervolgens op Instellingen.
2 Navigeer in het instellingen menu naar Geluid. Deze optie kan onder het kopje Apparaat staan.
3 Tik op Beltonen om de beltoon te wijzigen.
4 Tik op Meldingen om het meldingengeluid (wat ook van toepassing is op sms berichten) te wijzigen.

Op veel toestellen is het ook mogelijk om de ringtone per contact in te stellen. Je kunt op deze pagina lezen hoe dat moet.

Een muziekbestand als beltoon instellen

1 Tik vanuit het startscherm op Apps en vervolgens op Instellingen.
2 Navigeer in het instellingen menu naar Geluid. Deze optie kan onder het kopje Apparaat staan.
3 Tik op Beltonen en vervolgens op toevoegen.
4 Selecteer Geluid selecteren en kies uit de lijst van muziekbestanden het bestand dat je als beltoon wilt hebben. Je kunt het gehele nummer als beltoon instellen. Als je liever het refrein hoort zodra je gebeld wordt, kies je onderin voor Automatische aanbevelingen (deze optie is niet op ieder toestel beschikbaar).
5 Als je je keuze hebt gemaakt, tik je op Gereed om de beltoon in te stellen.

Volume wijzigen

In hetzelfde menu kun je ook het volume beheren. Het volume van de beltoon, media, meldingen en het systeem zijn apart in te regelen. Volg de volgende stappen:

1 Tik vanuit het startscherm op Apps en vervolgens op Instellingen.
2 Navigeer in het instellingen menu naar Geluid. Deze optie kan onder het kopje Apparaat staan.
3 Tik op Volume. Hier kun je vervolgens het volumeniveau van de verschillende functionaliteiten instellen.