Wat te doen als het scherm van mijn Galaxy smartphone niet uit of aan gaat tijdens gesprekken?

Afbeelding van een man tijdens een gesprek op zijn Samsung-toestel

Wanneer je in gesprek bent, wordt het scherm uitgeschakeld wanneer je je Galaxy smartphone tegen je oor houdt en vervolgens weer ingeschakeld wanneer je de telefoon weghaalt.  Als er iets de nabijheidssensor stoort, kan het zijn dat het scherm niet reageert zoals verwacht.

1 Verwijder de accessoires.

Beschermende folies, etuis, stickers of glazen schermbeschermers kunnen de sensor blokkeren. Gebruik alleen door Samsung goedgekeurde accessoires.

2 Reinig de sensor met een zachte doek.

De nabijheidssensor bevindt zich bovenin de telefoon onder het scherm. De exacte positie zal per model verschillen.

Maak de voorkant van het apparaat schoon met een schone, zachte doek.

3 Controleer of er een software-update is.

Samsung brengt regelmatig software-updates uit die de prestaties en functie van je telefoon verbeteren.

Om de laatste software-updates van je toestel te controleren:

1. Open Instellingen.

2. Scroll naar beneden en tik op Software update.

3. Tik Downloaden en installeren. Als er een update beschikbaar is, volg je de instructies op het scherm om deze te voltooien.