Wat te doen als je je Samsung Galaxy Watch niet kunt verbinden met Wi-Fi?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je horloge geen verbinding maakt met een Wi-Fi-netwerk. De Wi-Fi-instellingen op je horloge kunnen bijvoorbeeld zijn uitgeschakeld of er kan een probleem zijn met het draadloze netwerk waarmee je verbinding probeert te maken.

galaxy watch verbinden met Wi-Fi

1. Sleep vanuit het Start scherm vanaf de bovenkant naar beneden om het paneel Snelle instellingen te openen, en tik vervolgens op het Instellingen-pictogram.

2. Tik op Verbindingen, en vervolgens op Wi-Fi.

• Voor de Galaxy Watch3 en eerdere modellen verbreek je de verbinding met Bluetooth, tik je op Wi-Fi en selecteer je vervolgens Auto of Altijd aan.
  • Schakel op de Galaxy Watch4 en Watch5 Wi-Fi in.

Let op:

• Als je je horloge met Wi-Fi verbindt, moet je Bluetooth misschien uitschakelen, afhankelijk van je model.

3. Op de Galaxy Watch4 en Galaxy Watch5 series tik je op een beschikbaar netwerk om er verbinding mee te maken, en voer je het wachtwoord in, indien nodig.

Om verbinding te maken met een verborgen netwerk, tik je op Netwerk toevoegen, en selecteer je vervolgens het type Beveiliging (mogelijk moet je op Beveiliging tikken). Tik vervolgens op Netwerknaam, voer de naam en het wachtwoord in, en tik op Gereed. Tik op Verbinden.

Let op:

• De beschikbare functies en instellingen kunnen verschillen per horloge, softwareversie en provider.
  • Schakel de functie Wi-Fi-profielen synchroniseren in om automatisch verbinding te maken met de Wi-Fi-netwerken die op je telefoon zijn opgeslagen. Deze functie is niet op alle telefoonmodellen beschikbaar.
  • Wi-Fi kan niet worden beheerd op de Galaxy Fit.

1. Sluit je smartphone aan op de Wi-Fi-router en controleer of er een verbinding is met het internet.

2. Als je smartphone geen verbinding kan maken met de Wi-Fi-router, of als je geen verbinding kunt maken met internet nadat je verbinding hebt gemaakt, probeer dan de Wi-Fi-router uit- en in te schakelen en maak vervolgens opnieuw verbinding.

Let op:

• Afhankelijk van de beveiligingsinstellingen van bepaalde Wi-Fi-routers kunnen sommige routers mogelijk geen verbinding maken met de Galaxy Watch.

1. Sleep vanuit het Start scherm vanaf de bovenkant naar beneden om het paneel Snelle instellingen te openen, en tik vervolgens op het Instellingen-pictogram.

Let op:

• Instellingen kunnen niet worden beheerd op de Galaxy Fit. Open in plaats daarvan de Galaxy Wearable-app op je telefoon.

2. Tik op Algemeen, tik vervolgens op Resetten, en tik ter bevestiging nogmaals op Resetten.

• Voor de Gear Fit2 Pro, tik op Gear info, en tik vervolgens op Reset Gear.
  • Voor de Galaxy Fit veeg naar en tik op Over horloge/ Over Polsband. Tik op Resetten en nogmaals op Resetten.

Zodra je je horloge hebt gereset, moet je het opnieuw verbinden met de Galaxy Wearable-app. Nadat de verbinding is voltooid, kun je controleren op software-updates.

Let op:

• Voordat je een reset uitvoert, moet je een back-up maken van de gegevens op je horloge met de Galaxy Wearable-app. Samsung is niet verantwoordelijk voor verloren gegevens.