Maak kennis met de ongeëvenaarde 8K-video van de Galaxy S20 | S20+ | S20 Ultra

De camera is niet meer slechts een uitbreiding van je smartphone. De Galaxy S20-serie is voorzien van  camerasensoren, die zo zijn geüpgraded dat je 8K-video's kunt maken. Je kunt ook delen van een video opnemen met een hoge resolutie van 33 miljoen. Dankzij de toevoeging van AI-technologie (kunstmatige intelligentie) kan de video ook als actiecamera worden gebruikt.

Filmkwaliteit als in een echte film, zodat alles levensecht wordt

8K-video heeft een resolutie van 16 keer Full HD (FHD) en 4 keer UHD (4K). Daarmee leg je alles wat je ziet tot in detail vast. De revolutionaire vooruitgang in de resolutie maakt het mogelijk om mobiele video's met een ongekend scherpe resolutie te maken die zelfs geschikt zijn voor op het witte doek.

afbeelding van S20 met soorten resoluties

Opnamefuncties voor 8K-video

  • UHD 8K (7680 x 4320) bij 24 fps wordt ondersteund
  • Opnametijd: Max. 5 minuten (bestandsgrootte: 600 MB/1 minuut video)
  • Gedetailleerde beeldkwaliteit met meer dan 33 miljoen pixels
  • Uiterst stabiele OIS-modus
  • Video-indeling: Alleen HEVC

Stap 1.  Open de app Camera en tik op Instellingen (menu aan de bovenkant);

Stap 2.  Tik op Videogrootte achter in het menu video. Kies 16:9 (8K).

afbeelding van Galaxy S20-apparaat waarop 8K-videomodus wordt geactiveerd

8K-video-opname

De momenten die je niet wilt missen, zijn zomaar voorbij. Als je van alle inspirerende momenten wilt genieten, kun je met de 8K-video-opname op een heel nieuwe manier foto's maken. De 8K-video maakt van elk frame een kraakheldere foto, waarop je kunt inzoomen. Zo beschik je over foto's die je maar één keer kunt maken.

Met de onvergelijkbare cameramogelijkheden van de Galaxy S20-serie kun je één beeld uit een 8K-video halen als foto van hoge kwaliteit. Als je op het pictogram Snap tikt terwijl er een 8K-video wordt afgespeeld, wordt dat beeld opgeslagen – net als bij een schermopname.

Toch is het resultaat niet vergelijkbaar met een gewone schermopname. Schermopnamen hebben meestal een slechte beeldkwaliteit, terwijl je met deze functie juist heel gemakkelijk beelden kunt opslaan met een hoge resolutie – alsof het om een originele foto gaat.

NB: Foto's die uit 8K-video's worden gehaald, worden opgeslagen in een hoge resolutie van 33 MP.

Bedankt voor je feedback!