Hoe gebruik je Device Care voor een Samsung Smart TV?

Als je problemen ondervindt met de tv, denk je misschien dat het beter is om te resetten en opnieuw te beginnen. Hoewel het een van de oplossingen voor het probleem zou kunnen zijn, is het misschien niet nodig. De tv heeft verschillende ingebouwde zelfdiagnoses om je te helpen bij het oplossen van problemen met video, beeld, geluid en vele andere zaken.

Optimaliseer de tv met Device Care

Device Care is tv-diagnosesoftware en toont in één oogopslag de huidige status van de tv. Wanneer je het menu Device Care opent, voert Device Care een diagnose uit van de tv en toont de lijst met problemen en de status van jouw tv. De status van de tv wordt in 2 stappen onderzocht en is verdeeld in Goed en Matig. Je kunt Device Care vinden in het menu onder 'klantenondersteuning'.

Je kunt ook de opslagruimte controleren en opschonen, zelf een diagnose stellen of technische ondersteuning vragen. Wanneer de tv-diagnose is voltooid, wordt het geheugen in de cache gewist, wordt het vrijgemaakt en worden ongebruikte achtergrondapplicaties gesloten om geheugen vrij te maken. Volg de onderstaande aanwijzingen voor het uitvoeren van de Device Care-scan op een Samsung-tv.

qled device care-paneel
Notification of TV Status

Categorie

Conditie

Matig

Flashgeheugen beschikbaar 0% (zoals weergegeven in UI), minder dan 70MB RW-opslag beschikbaar

Goed

Alle andere gevallen dan matig

Start Device Care voert scans uit op de tv om de tv-conditie te optimaliseren en te diagnosticeren, zoals een wazig beeld of onvoldoende opslagruimte. Druk op de Start Device Care-knop in het midden van het scherm en het ingebouwde diagnoseprogramma zal de status van de tv controleren. Als er een probleem is, zal het worden weergegeven.

Volg de onderstaande stappen voor het scannen van de tv met Device Care.

Stap 1. Druk op de Home-knop op de afstandsbediening van de tv en selecteer vervolgens Instellingen.

qled device care-instellingen

Stap 2. In het menu Instellingen navigeer je naar Support en selecteer je vervolgens Device Care.

qled device care-instellingen geluidsmenu

Stap 3. Selecteer Start Device Care in het midden van het scherm en de scan wordt gestart.

qled start device care

Met Opslagbeheer in het menu Device Care kun je de gegevens die op dat moment op de tv zijn opgeslagen, bekijken en organiseren. Als je een geïnstalleerde app wilt verwijderen, selecteer dan de knop Verwijderen rechtsboven om de geselecteerde app te verwijderen. Bovendien kun je met de Details-knop de gedetailleerde informatie controleren, zoals de totale capaciteit van de app, de opgeslagen gegevens en de gegevenscache.

• Verwijderen: Selecteer de geïnstalleerde app die je wilt verwijderen en klik op de knop Verwijderen.
qled device care opslagbeheer
  • Bekijk details: Controleer de huidige gegevens en het cachegebruik van de app en wis de gegevens en de cache.
qled device care details opslagbeheer bekijken

Let op: Wanneer je apps verwijdert, is het mogelijk dat de standaard geïnstalleerde apps niet opnieuw zijn geselecteerd.

In het menu Zelfdiagnose kun je de verschillende condities van jouw tv direct testen om vast te stellen of er sprake is van een probleem. Als er problemen zijn met de tv zelf, gebruik dan de videotest, de beeldtest en de geluidstest om de oorzaak te bepalen. Je kunt in dit menu ook HDMI, het netwerksignaal en de Smart Hub-verbinding controleren.

qled device care zelfdiagnosemenu
  • Videotest: Wanneer je een probleem ondervindt met de videokwaliteit van jouw tv, gebruik dan de videotest. De testvideo wordt afgespeeld op de hoogste kwaliteit van je tv. Kijk of er gebreken zijn.
qled device care zelfdiagnose videovoorbeeld
  • Beeldtest: Wanneer je een probleem ondervindt met de beeldkwaliteit van de tv, gebruik dan de beeldtest. Een testbeeld wordt getoond op de hoogste kwaliteit van de tv. Kijk gedurende 5 seconden of er gebreken zijn.
  • Geluidstest: Wanneer je een probleem ondervindt met de geluidskwaliteit van de tv, gebruik dan de geluidstest. De testmelodie wordt afgespeeld met het huidige geluidsuitgangsapparaat, controleer of het geluid normaal is.
  • HDMI Probleemoplossing: Deze test stelt vast of de HDMI-kabel goed is aangesloten op de HDMI-poort van de tv. Selecteer de HDMI-poort van het externe apparaat dat moet worden getest en klik vervolgens op de knop Volgende om de diagnose te starten.
device care zelfdiagnose HDMI Probleemoplossing
  • Signaalinformatie: Wanneer je het signaal van het huidige externe apparaat wilt controleren, gebruik je Signaalinformatie. Je kunt ook de HDMI-kabel testen en de signaalgeschiedenis controleren.
  • Smart Hub verbindingstest: Met deze test kan een diagnose worden gesteld van een draadloze netwerkverbinding. Het kan enkele minuten duren om DNS-, ISP-blokkeringstests, enz. uit te voeren.
  • Reset Smart Hub: Je kunt alle Smart Hub-instellingen, gedownloade apps en accounts die op de tv zijn opgeslagen, resetten met de pincode.

Let op:

• De video/afbeelding die in de test wordt getoond is de beste kwaliteit die je tv kan bieden. De kwaliteit kan echter variëren afhankelijk van de gebruikte bron.
  • Als je een probleem met de test ontdekt, neem dan contact op met Samsung-klantenondersteuning. Wij helpen je graag verder.

Let op: Deze afbeelding is slechts een voorbeeld in het Engels, maar is beschikbaar in de taal van je land.

Ontdek wat je moet doen als een App niet werkt op je TV, of als je Smart TV traag reageert