BEELDKWALITEIT

De meest intense
kijkervaring
QLED 8K

In een woonkamer is op een Samsung QLED TV 2020 met groot scherm een foto te zien in haarscherpe beeldkwaliteit dankzij de Quantum Processor.

Wat is QLED TV?

Samsung QLED TV's gebruiken Quantum Dots, nanodeeltjes die voor intensere en heldere kleuren zorgen. Uniek aan de Quantum Dots is hun duurzaamheid, ze blijven presteren zonder kwaliteitsverlies in de beeldkwaliteit. QLED televisies bieden optimale helderheid en een levendigere kleurweergave dan elke andere TV op de markt dankzij 100% kleurvolume.1

 

Verbetert alles wat je
ziet, alles wat je hoort

Quantum Processor 8K

De processor is bepalend voor de algemene beeldkwaliteit van een TV. QLED's krachtige en intelligente Quantum Processor 8K zorgt voor alle beeldbewerking. Het verwijdert ruis, maakt randen scherper en herstelt de kleinste details. Bovendien houdt hij rekening met de omgeving waarin je kijkt, zodat je altijd van optimaal contrast en gepaste helderheid geniet. Ook past de processor het volume aan op basis van het achtergrondgeluid zodat je altijd geniet van de meest intense klanken.

Kunstmatige Intelligentie
corrigeert de fijnste details
8K AI Upscaling

8K AI Upscaling zet elk beeld, ongeacht de
bronresolutie, om naar 8K-resolutie. De Upscaling
techniek garandeert fijn detail, strakke lijnen
en minimale ruis door elke scene te analyseren,
van kleur en structuur tot helderheid en contrast.

*De kijkervaring kan variëren afhankelijk van de content en het formaat.
'8K AI Upscaling' is niet altijd van toepassing op pc-verbindingen en Game Mode.
We zien op een Samsung QLED TV met 8K AI Upscaling-technologie een beeld van een brekende golf in geoptimaliseerde beeldkwaliteit.
Op een close-upbeeld van een QLED TV zien we in slow motion beelden, in een lage resolutie, van een brekende golf op het scherm. Over de lage-resolutiebeelden heen laat een grafische animatie zien hoe een reeks gerelateerde oceaanbeelden wordt geanalyseerd voor aanvullende beeldgegevens. De animatie verdwijnt en de originele beelden van de brekende golf worden geüpscaled naar 8K-resolutie, waarna het 8K AI Upscaling-proces van de QLED TV is afgerond.
De TV die zich aanpast
aan de omgeving
Adaptive Picture

De TV meet het omgevingslicht en past de TV-instellingen automatisch aan voor optimale helderheid en contrasten, ook als de lichtomstandigheden veranderen. Leun achterover, ontspan en laat QLED zijn werk doen.

Op de Samsung QLED 2020 met Adaptive Picture zien we een beeld dat geoptimaliseerd is voor een lichte woonkamer.
We zien een QLED TV, schuin van voren, in een gesimuleerde woonkameromgeving. In het gesimuleerde beeld worden de lichten in de woonkamer aangezet en op het scherm van de QLED TV is een flamingo te zien. Het licht in de woonkamer wordt gedimd en een simulatie van de QLED TV-lichtsensor laat zien hoe de helderheid en het contrast van het kleurrijke beeld automatisch worden geoptimaliseerd.
De meest pure kleuren voor het helderste beeld
100% kleurvolume met Quantum Dot

QLED TV's rijkere helderheid in combinatie met de Quantum Dots van nanogrootte zorgen ervoor dat alle kleuren tot leven komen dankzij 100% kleurvolume. Zo zie je in een prachtige zonsondergang op zee nog steeds de blauwe tinten in het donkere water, en is de heldere hemel een feest van kleuren.

*De internationaal gerenommeerde test- en certificeringsorganisatie Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE) heeft bevestigd dat de QLED een kleurvolume van 100% kan produceren volgens de DCI-P3 standaard.
Een nieuwe Samsung QLED TV met 100% kleurvolume met Quantum Dot-technologie toont een kleurrijker en helderder beeld van een herfstbos, met een kleurenspectrum-icoontje, naast een beeld met 85% kleurvolume zoals op een conventionele TV.
Zie alle nuances dankzij High Dynamic Range
Quantum HDR 4000

Details zijn niet altijd goed zichtbaar als het
beeld van de TV te licht of te donker is. Door
de analyse van de kwaliteitsgegevens uit
High Dynamic Range (HDR) content, slaagt
Quantum HDR 4000 erin alle details scherp
in beeld te brengen – bij elke helderheid.

*Het helderheidsbereik van Quantum HDR is gebaseerd op interne
tests en is afhankelijk van de omgeving en specifieke
omstandigheden. Daarnaast is Quantum HDR 3000 van toepassing
op de inch-maat 65".
Een Samsung QLED TV 2020 met Quantum HDR voor een scherper beeld toont een foto van een kloof. High Dynamic Range (HDR)-technologie brengt elk detail tot leven, van de lichtste tot de donkerste hoeken. Ernaast het Standard Dynamic Range (SDR)-beeld om het verschil in beeldkwaliteit met Quantum HDR+ duidelijk zichtbaar te maken.
Zelfs in de donkerste
scènes zie je elk detail
Direct Full Array

QLED analyseert elk deel van het scherm scène
voor scène en past de achtergrondverlichting van
iedere zone aan. Het resultaat? Diepere
zwarttinten en optimale kleurcontrasten in elke
scène.

*Direct Full Array Numerical Index gebaseerd op achtergrondverlichting, antischittering en contrastverhogende technologieën.
Samsung QLED laat de kwallen helder en duidelijk zien, afstekend tegen de inktzwarte zee dankzij de juiste achtergrondverlichting en Direct Full Array 32x-technologie die diepere zwarttinten mogelijk maakt.
We zien de kwallen schuin van voren op het scherm van een QLED TV. Het TV-scherm is in tweeën gesplitst zodat het hoofdscherm en achtergrondpaneel gelaagd in beeld zijn. Synchroon met het beeld van de kwallen op het hoofdscherm wordt op het achtergrondpaneel de geavanceerde achtergrondverlichting van de Direct Full Array-technologie weergegeven. Alleen de zones die nodig zijn om de kwallen te laten zien zijn ingeschakeld, de andere zones zijn uitgeschakeld.

Prachtig beeld vanuit elke hoek

Ultra Viewing Angle

Met Ultra Viewing Angle geniet je vanaf elke plek van levendige kleuren en haarscherpe details. QLED heeft twee speciaal ontwikkelde lagen die overtallig licht verminderen door het licht in de juiste richting te buigen en gelijkmatig over het TV-paneel te verdelen.

We zien een QLED TV 2020 met Ultra Viewing Angle, je kunt vanuit alle hoeken van de geweldige beeldkwaliteit genieten.

Win meer games met geoptimaliseerde game-prestaties

Real Game Enhancer+ *'Real Game Enhancer+' is beschikbaar voor geselecteerde spelcomputers.
Dynamic Black Equalizer

Dynamic Black Equalizer zorgt voor duidelijkere beelden in het donker en analyseert iedere scène voor een optimale beeldkwaliteit. Geen detail ontgaat je meer, en dat vergroot je kansen om te winnen.

*De schermweergave bestaat uit gesimuleerde beelden en is slechts bedoeld ter illustratie.
De Samsung QLED TV met Dynamic Black Equalizer zorgt voor duidelijker beeld in het donker en staat daarmee garant voor een optimale beeldkwaliteit tijdens het gamen.
Om Dynamic Black Equalizer van QLED te demonstreren worden gesimuleerde FPS-gamescènes getoond. We zien een speler door een donker bos lopen terwijl hij probeert tegenstanders uit te schakelen. Dynamic Black Equalizer is niet ingeschakeld dus in het donker is het moeilijk om details te onderscheiden. In de volgende scènes is Dynamic Black Equalizer wel ingeschakeld. Nu is de beeldkwaliteit verbeterd en kan de speler beter zien in het donker, waardoor hij doelwitten eerder in zijn vizier heeft.
Lage input lag (tot 10 ms) en FreeSync (VRR)

TV's zonder gaming-functies hebben vaak een input lag, de vertraging tussen je spelcomputer en het beeldscherm. Samsung TV's zijn uitgerust met FreeSync (VRR*), voor minder vertraging en razendsnel gamen. Ga helemaal op in je spel, zonder haperingen.

*FreeSync-technologie vermindert de inputvertraging en voorkomt tearing en haperende beelden.
*Met VRR (Variable Refresh Rate) wordt de optimale framerate voor elke scène bepaald.
Op twee TV-schermen kun je de input lag tijdens een schietspel vergelijken. De QLED TV 2020 heeft een lagere input lag, oftewel minder vertraging. De TV met een lage input lag heeft een betere beeldkwaliteit tijdens het spel in vergelijking met een TV met een hoge input lag.
Om de lage input lag en FreeSync van de QLED TV te demonstreren worden dezelfde FPS-gamescènes naast elkaar getoond. We zien een speler door een donker bos lopen terwijl hij probeert tegenstanders uit te schakelen. Links mist de speler zijn doelwit door de tragere responstijd, veroorzaakt door de hoge input lag. Rechts weet de speler zijn doelwit wel te raken dankzij de snellere responstijd, te danken aan de lage input lag en FreeSync-technologie.