De meest pure kleuren voor het zuiverste beeld.

A Key Visual for Q Picture page. An Image shows flowers of various colors such as red and green in Samsung’s New QLED TV look vivid and alive.

Een miljard kleuren en haarscherpe details. Ondersteund door onze verbazingwekkende Quantum Dot-technologie. Kleur in zijn meest pure vorm. Het begint hier.

᠎

Meer dan een miljard kleuren

Q Color

Licht dat omgezet wordt in kleur. Het lijkt een eenvoudige proces, maar met onze baanbrekende Quantum Dot-technologie heeft het een compleet nieuwe dimensie gekregen .Door licht toe te voegen, maken we een miljard kleuren zichtbaar en bereiken we een kleurvolume van 100%.¹

᠎
A animated image of natural scenery to explain Q Color. As the color volume goes up from 70% to 100%, various colors look more vibrant and clear.

Wat is kleurvolume eigenlijk?

Het kleurvolume meet hoe goed kleuren worden weergegeven, aan de hand van het kleurengamma en het helderheidsniveau. Je kunt het vergelijken met het volume van je stereo hoger zetten voor een volledige surroundervaring. Een hoger kleurvolume betekent een groter kleurbereik en rijkere kleuren. Beter dan de Samsung QLED TV wordt het niet: 100% kleurvolume.1

A background image shows day to night in one image from left to right and shows color volume 100% graphics, representing Samsung QLED TV shows color volume 100% in day and night.

En waarom is dit zo belangrijk?

Verschillende verlichting, een interieur dat invloed heeft op de kleuren, inval van zonlicht of misschien is het gewoon te donker in jouw kamer. Mensen kijken TV in allerlei verschillende omgevingen. Maar wat als je in al die verschillende omgevingen de kleuren zou kunnen zien zoals ze werkelijk zijn? Dat is precies wat 100% kleurvolume1 doet. De QLED TV van Samsung. Levensechte details in elk licht.

Het begint met Quantum Dots

De Quantum Dot-technologie is ontwikkeld door Samsung. Over het scherm ligt een laag nanokristallen die onder invloed van licht oplichten in allemaal verschillende kleuren en zo zorgen voor het enorme kleurbereik van QLED TV's. Quantum dots zijn, net als diamanten, anorganisch. Dat garandeert jarenlang heldere, levendige kleuren.

The Samsung QLED TV is seen from the side. And  Quantum dots of various color flows out from TV screen. And the text “Quantum Dot” is overlaid on the dots.
᠎
As the time changes from day to night, the view of the Earth from space in the Samsung QLED TV remains crisp and clear.

In elke omgeving, in elk licht

Q Contrast

Denk eens terug aan al die momenten dat je het TV-scherm gewoon niet goed kon zien. Misschien scheen er wel te veel zonlicht in de kamer. En soms, was er net niet genoeg licht. Met de nieuwe QLED TV's van 2018 behoren die momenten officieel tot het verleden. Het zwart is dieper en donkerder dan ooit en elk detail is haarscherp. Veel licht, weinig licht, het maakt niets meer uit.

Infographics of key Q contrast technology : Ultra Black Elite and Direct Full Array Elite.

Voorbij de schaduwen

Q HDR 2000/1500/1000

Soms zie je je TV-scherm gewoon niet goed. Zeker als het een donkere scène is met schaduwen. Q HDR is het resultaat van de combinatie van onze expertise en HDR10+ technologie. Het biedt verbeterde helderheid en contrasten, waardoor het beeld als het ware tot leven wordt gebracht en je iedere nuance ziet.

᠎
A faint image of an astronaut in a spaceship with a white background becomes more clear and lifelike in the Samsung QLED TV.

Bekijk HDR 10+ van dichtbij

Met HDR 10+ worden beelden per scène afzonderlijk verwerkt voor de beste beeldkwaliteit met dynamische tonemapping. Hierdoor heeft elke scène rijke kleuren, diepe contrasten en een spectaculaire beeldkwaliteit. Zo zie je precies wat de makers van de content in gedachten hadden.

A Thumbnail image for A HDR 10+ demo video, showing a car racer on the TV screen.

Voor een lange levensduur

De QLED TV's van Samsung zijn gemaakt van nanokristallen die net als diamenten gemaakt zijn van anorganische materialen. Daarom staan ze garant voor jarenlang heldere en levendige kleuren.

On the left is an OLED TV and on the right a QLED TV, both showing the same image of a spaceship. The HD logo on the left OLED TV looks blurred due to screen burn-in.

Wat is scherminbranding?
Scherminbranding is een permanent defect in delen van het beeldscherm nadat hetzelfde beeld of dezelfde scène gedurende langere tijd op het scherm te zien is geweest. Soms is een uur al genoeg. QLED TV's hebben dit probleem niet en bieden 10 jaar garantie tegen scherminbranding.²

Achter elk spectaculair beeld zit een spectaculaire grafische motor

Q Engine

Wist je dat er een motor in de nieuwe QLED TV's zit? Deze krachtige innovatie zorgt voor een adembenemende ervaring dankzij meer dan een miljard kleurtinten. Ontdek Q Engine, voor een levensechte kijkervaring met 100% van de kleuren.

Image of the Q Engine, equipped in the Samsung QLED TV, lighting up as it starts to run.

Ga helemaal op in je game

Betreed een realistische virtual gaming-wereld gecreëerd door QLED TV. Duik in snelle en dynamische games met een lage input lag en beleef de ultieme game-ervaring.

A scene from a FPS game. A solider is about to shooting gun to target. It looks real and dynamic.

Super BIG TV. Zie het groots.

Films zijn indrukwekkender en meeslepender dan ooit. Het grote scherm van de QLED TV geeft de term 'bioscoopbeleving' een hele nieuwe dimensie. Elke scène komt voor je ogen tot leven met levendigere kleuren en haarscherpe details.

᠎
A motion that explains Samsung QLED’s big screen benefit. A scene is firstly shown in a small screen as a soccer player strikes a crucial goal during the game, barely see the crucial scene. TV screen expands to show a truly immersive viewing experience in a bigger screen.

1. De internationaal gerenommeerde test- en certificeringsorganisatie Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE) heeft bevestigd dat QLED TV's een kleurvolume van 100% kunnen produceren.
2. Wat is scherminbranding?
Scherminbranding is een permanent defect in delen van het beeldscherm nadat hetzelfde beeld of dezelfde scène gedurende langere tijd op het scherm te zien is geweest. Soms is een uur al genoeg.

* QLED TV: Samsung QLED is een TV gebaseerd op Quantum Dot-technologie.
* De maximale helderheid kan verschillen naargelang het model en de grootte van de TV.
* De certificering kan per model variëren.
* Beelden zijn gesimuleerd en louter bestemd voor illustratieve doeleinden. Specificaties met betrekking tot de look en het design die geen invloed hebben op de prestaties van het product, kunnen gewijzigd worden zonder voorafgaande kennisgeving.
* Raadpleeg de productdetails voor ieder model.