Пронајдете го најдоброто за Вас со слушалките Galaxy

Можете да проверите дали правилно ги носени слушалки Galaxy Buds2 со тестот за прилагодување. Можеби сте ги носеле слушалките така што или ви ги стиснале ушите или биле премногу лабави. Ако правилно ги носите слушалките, тоа ќе помогне да ви бидат удобни, обезбедувајќи при тоа најдобар можен квалитет на звук и повик. Проверете го следното упатство за да тестирате како се прилагодени Galaxy Buds. 

Пред да ги испробате наведените препораки, проверете дали софтверот на уредот и поврзаните апликации се ажурирани со најновата верзија. За да го ажурирате софтверот на вашиот мобилен уред, следете ги овие чекори:  

Чекор 1 Одете во Поставки> Ажурирање на софтвер.

Чекор 2 Допрете Преземи и инсталирај.

Чекор 3 Следете ги упатствата на екранот. 

Ако не сте сигурни дали ви одговараат, пробајте го тестот за прилагодување на слушалките Galaxy

Можете да го користите тестот за прилагодување на слушалките Galaxy ако не сте сигурни дека го добивате најдобриот можен квалитет на звукот и активното поништување на бучавата. Во тестот за прилагодување на слушалките Galaxy, додека ги носите Galaxy Buds2, звучниците во слушалките емитираат сигнал во увото за да го детектираат и пресметаат одбивањето на звук што излегува од вашите слушалки за било каква загуба на звук. Врвот на слушалките со најмала загуба на звук се препорачува како најдобро прилагодување. Следете ги чекорите подолу за да ги тестирате слушалките. 

1 чекор на тестот за прилагодување на слушалките. 1 чекор на тестот за прилагодување на слушалките.

Чекор 1 Стартувајте ја апликацијата Galaxy Wearable на мобилниот уред и допрете Поставките за слушалки.

2 чекор на тестот за прилагодување на слушалките. 2 чекор на тестот за прилагодување на слушалките.

Чекор 2 Допрете Тест за прилагодување на слушалки.

3 чекор на тестот за прилагодување на слушалките. 3 чекор на тестот за прилагодување на слушалките.

Чекор 3 Ставете ги двете слушалки во ушите, а потоа допрете Започни. Слушалките ќе емитираат звук и тестот започнува.

4 чекор на тестот за прилагодување на слушалките. 4 чекор на тестот за прилагодување на слушалките.

Чекор 4 Ако резултатите на екранот велат дека треба да ги прилагодите слушалките, обидете се да ги прилагодите, или променете ги врвовите на слушалките и допрете Обиди се повторно за да го започнете тестот повторно.

Забелешка:  

  • Ако ги извадите слушалките од ушите за време на тестот, тестот ќе престане.
  • Можеби ќе ви бидат потребни врвови за слушалки со различна големина за левото и десното уво. 

Вашите Galaxy Buds2 доаѓаат со меки, флексибилни силиконски врвови во различни големини. За да закачите врв за слушалката, следете ги чекорите подолу.

Чекор 1 Изберете го врвот за слушалка што одговара на вашето уво.

Чекор 2 Порамнете ги бравата на дното на слушалката и жлебот на врвот на слушалката. Потоа покријте ја бравата со врвот на слушалката.  

Прикачување на врвот на слушалката.

Ако има јаз помеѓу врвот на слушалката и слушалката, звукот може да се губи и перформансите да бидат слаби. Ве молиме, проверете дали врвовите за слушалките и жлебовите на слушалките се вклопуваат правилно.

Забелешка:

  • Не ставајте ги слушалките во ушите без врвовите за слушалките. Со тоа може да ги повредите ушите.
  • Не го влечете претерано врвот на слушалката кога го закачувате или одвојувате. Може да се искине.
  • Не го притискајте претерано врвот на слушалката и не го извртувајте. Може да се оштети.

Тестот за прилагодување на слушалките Galaxy е функција дадена за да овозможи правилно да ги носите Galaxy Buds2. Ако резултатите на екранот велат дека треба да ги прилагодите слушалките, обидете се да ги прилагодите или да ги смените врвовите на слушалките и допрете Обиди се повторно за да го започнете тестот. 

Тест за прилагодување на слушалките.

Во зависност од обликот на левото и десното уво, можеби ќе треба да користите врвови за слушалки со различна големина. Ако слушалките не се носат правилно, или ако врвовите на слушалките се премногу мали или премногу големи за вашите уши, резултатите од тестот сепак може да се покажат како „Лошо вклопување“.

Забелешка: Сликите на екранот и менијата на уредот може да варираат во зависност од моделот на уредот и верзијата на софтверот.

Како да ја користите апликацијата Samsung Members

Ако се соочувате со тешкотии со вашиот мобилен телефон, таблет или уреди за носење Samsung, можете да ни испратите прашање во апликацијата Samsung Members. Дознајте повеќе за испраќање извештај за грешка.

Благодариме за повратните информации