Како да се направат снимки на екранот на уредот Galaxy Fold

Научете ги сите методи за снимање на екранот на уредот Galaxy Fold. Следете ги чекорите во ова видео и одберете го својот омилен начин.

Како да се направат снимки на екранот на уредот Galaxy Fold Како да се направат снимки на екранот на уредот Galaxy Fold

1.Тврди копчиња

Истовремено притиснете ги и држете ги копчето за вклучување и копчето за намалување на звукот.

 

2. Bixby

Користете ги гласовните команди Bixby за снимање на екранот

 

-       Hi, Bixby, снимка на екранот

-       Bixby, друга снимка на екранот

 

3. Поминување со дланката

Поминете со работ на раката преку екранот.

 

За да ја активирате оваа функција:

Одите во Поставyвањa

Изберете Напредни функции

Изберете Движења и гестови

Овозможете гecтoви За ceн3op на прст

Поминување со дланката за снимање

 

Сите методи работат со преклопен или расклопен уред

 

  1. Тврди копчиња
  2. Bixby
  3. Поминување со дланката

 

Лента со алатки за снимки на екранот

Прикажи дополнителни опции по снимањето на снимката на екранот

 

За да ја овозможите Лентата со алатки:

Одите во Поставyвањa

Изберете Напредни функции

Изберете Екрански снимки и снимаа ан екран

Овозможете ја Лента со алатки  на екр. Снимка

 

Лентата со алатки ви овозможува брзо уредување, означување и споделување слики од екранот

 

SAMSUNG

Благодариме за повратните информации

Code to Open Chat Window