Запознајте го досега невиденото видео од 8K со Galaxy S20 | S20+ | S20 Ultra

Камерата не е повеќе само додаток на смартфонот. Кај моделите од серијата Galaxy S20 се надградени постојните сензори на камерата за да може да се снима видео од 8K. Може и да снимите делови од видео што содржат висококвалитетна слика со резолуција од 33 милиони. Со додавање на технологијата за AI (вештачка интелигенција), видеото може да се користи и како акциона камера.

Видеото со квалитет на филм ве носи поблиску до реалноста

Со 16 пати повисока резолуција од целосна резолуција (FHD) и 4 пати повисока од UHD (4K), видеото од 8K ги фаќа деталите од тоа што го гледате. Револуционерниот напредок во резолуцијата овозможува снимање видео со мобилен телефон при што се одржува многу остра резолуција, дури и при големина на киноекран.

слика од уред S20 со прикажани типови резолуција

карактеристики за снимање видео од 8K

 

  • Поддржани се UHD 8K (7680 x 4320) при 24 fps
  • Време на снимање: До 5 минути (Големина на датотека: 600 MB / 1-минутно видео)
  • Детален квалитет на сликата со над 33 милиони пиксели
  • OIS Супер стабилен режим
  • Формат на видео: само HEVC

Чекор 1.  Отворете ја апликацијата Камера и допрете на Поставувања (горно мени)

Чекор 2.  Допрете на Големина на задно видео во менито видео. Одберете 16:9 (8K)

слика на уред Galaxy S20 при активирање режим на видео од 8K

Видеоснимка од 8K

Моментите што не сакате да ги пропуштите исчезнуваат веднаш. Кога сакате да уживате во сите инспиративни сцени, видеоснимката од 8K претставува целосно нов начин за добивање обична фотографија. Видеото од 8K ја претвора секоја рамка во јасен кадар којшто можете да го извлечете за уникатни фотографии.

 

Неспоредливите можности на камерата на моделите од серијата Galaxy S20 ви овозможуваат да направите една слика од видео во 8K како висококвалитетна фотографија. Ако допрете на иконата Снимка додека се репродуцира видео од 8K, ќе биде зачувана како слика, како што е кадар од екранот.

 

Меѓутоа, тоа е мошне различно од нормален кадар од екранот. Кадарот од екранот обично го намалува квалитетот на сликата, но оваа карактеристика овозможува да се задржи високата резолуција како да е вистинска фотографија.

Забелешка: Извлечената фотографија од видеа што сте ги снимале во 8K ќе биде со висока резолуција од 33 MP.

Благодариме за повратните информации

Code to Open Chat Window