Погледнете ги новододадените функции на камерата од Note10

Со секое издание, телефоните Galaxy стануваат сè подобри и подобри. Секако дека и камерата на Note10 е одлична! Сè уште ќе ги имате сите омилени режими на камерата, како што се Super Slow-mo (Многу бавно движење), заедно со некои нови додатоци, како на пример видео во фокус во живо, Night mode (Ноќен режим) и уште повеќе.

Напомена: режимот за Instagram е достапен само на телефоните Note10 што се најавени на сметката од Instagram.

Така е. Сега во видеата може да се користи фокус во живо! Направете го тоа професионално видео со ефекти на боке за да ги истакнете навистина луѓето или предметите во видеото. А најдобриот дел е дека може да го користите и на предната и на задната камера.

 

За да користите видео во фокус во живо, отворете ја апликацијата Camera (Камера), лизнете на видео во фокус во живо и изберете го саканиот ефект. Само имајте предвид дека може да не се применат филтрите ако камерата не открие лице.

 

Овие се различните опции:

  • Замаглување: Додајте замагленост на заднината за да има заднината уникатен изглед.
  • Color point (Фокус во боја): Направете ја заднината сива, така што субјектот навистина ќе се истакне. Употребете го лизгачот за да го нагодите интензитетот на сивата боја.
  • Big circle (Голем круг): Изменете ја заднината со испреплетена светлина. Субјектот ќе се истакне и сликата ќе има етеричен изглед.
  • Glitch (Дефект): Им дава на видеата искривен изглед како нешто од хорор филм.
Сликање девојка со помош на основната функција за замаглување со функцијата Live focus video на Note10

Дури и да сте многу цврсти, сепак рацете може да ви се затресат малку кога го држите телефонот. За да спречите нестабилни видеа, употребете ја функцијата супер стабилен на Note10. Ова функција помага да се стабилизираат видеата и да бидат многу рамномерни.

 

Отворете ја апликацијата Camera (Камера) и одете до задната камера. Изберете Video (Видео) или Hyperlapse (Хипердвижење), а потоа допрете на иконата супер стабилен на горниот дел од екранот. Изгледа како мала рака и ќе светне жолто кога ќе се активира. За да биде уште подобро, функцијата супер стабилен може да се користи и на ултрашироки и широки леќи.

Сликање со функцијата Super steady на Note10 во движење

Напомена: супер стабилен функционира само на задната камера и може да се користи со режимите на камерата за Видео и Хипердвижење.

Ништо не е позагрижувачки од тоа да фотографирате некоја слика и потоа да утврдите дека излегла многу темна. Тоа нема да се случи на Note10. Употребете го Ноќен режим навечер или при слаба светлина за да ги осветлите сликите. 

 

Отворете ја апликацијата Camera (Камера) и изберете Night mode (Ноќен режим). Потоа фотографирајте како и обично. Камерата на Note10 автоматски ќе слика и ќе спои повеќе слики во една снимка и сликата ќе биде многу посветла. Нема ни да сфатите дека е фотографирано на темно место.

Сликање ноќна сцена со функцијата Night mode на Note10

Се грижите дека телефонот не ќе може да сними далечен звук. Не грижете се, тоа нема да биде проблем со Note10. Новата функција Zoom-in mic (Микрофон за доближување) ја зголемува гласноста на снимениот звук како што го зголемувате изворот на аудио, истовремено го намалува звукот од околината.

 

Оваа поставка е вклучена стандардно, но треба да ја проверите уште еднаш за секој случај. Отворете ја апликацијата Camera (Камера) и одете до задната камера. Изберете Video (Видео) и допрете ја иконата Settings (Поставки). Допрете Advanced recording options (Напредни опции за снимање) и допрете на switch (префрли) веднаш до микрофон за доближување.

За да го подобрите квалитетот уште повеќе, Note10 има три микрофони наместо два.

Снимање звук на гитара со функцијата Zoom-in mic на Note10

Напомена: опцијата Микрофон за доближување може да биде сива во зависност од избраниот режим на камерата.

Благодариме за повратните информации