то ако јачината на звукот во слушалките Galaxy Buds Pro е различна?

Ако користите слушалки Galaxy Buds Pro и сметате дека обемот на звукот на левата и десната слушалка се различни, пробајте го препорачаното решение подолу.

Пред да ги испробате препораките наведени подолу, проверете дали софтверот и поврзаните апликации на уредот се ажурирани во најновата верзија. За да го ажурирате софтверот на вашиот мобилен уред, следете ги овие чекори:

Чекор 1. Одете во Поставки (Settings) > Ажурирање на софтвер.

Чекор 2. Допрете на Преземи и инсталирај (Download and install).

Чекор 3. Следете ги упатствата на екранот.

Зошто волумените на звукот во левата и десната слушалка се неурамнотежени?

Јачината на звукот на вашите слушалки Galaxy Buds Pro може да биде различен лево и десно, ако слушалки не се правилно поставени во ушите.

За најдобар квалитет на звукот и нормално функционирање, многу е важно слушалките Galaxy Buds Pro совршено да ги поставите во ушите. Ако не ги носите правилно слушалките, тие може да не работат или квалитетот на звукот да биде слаб.

Прво, можете да дознаете повеќе за тоа како правилно да ги носите слушалките Galaxy Buds Pro и како да ги користите на „Како правилно да се користат слушалките Galaxy Buds Pro“ со поддршка на Samsung.

Звучна нерамнотежа

Проверете ги поставките на апликацијата Galaxy Wearable

Ако нивото на јачината на звукот од лево и десно е различно иако правилно ги носите слушалките, проверете ја поставката за Рамнотежа на звукот лево/десно во апликацијата Galaxy Wearable и поставете ја во центарот, како што е прикажано подолу.

1. чекор  Отворете ја апликацијата Galaxy Wearable и потоа допрете Напредно.

2. чекор  Допрете го менито Подобрување на звукот.

Поставки за рамнотежа на звукот 1

3. чекор  Поставете го Балансот на звукот лево/десно на центарот. 

Поставки за рамнотежа на звукот 2

Забелешка: 

  • Апликацијата Galaxy Wearable е компатибилна со уредите Android на системот Android 7.0 или понов, со и 1,5 GB Меморија или повеќе, но слушалките Galaxy Buds Pro не се компатибилни со апликацијата iOS Buds и може да се поврзат само преку Bluetooth.
  • Во случај на уреди со Android кои не се од Самсунг, некои карактеристики може да не бидат достапни како што се на уредите на Самсунг.
  • Снимките на екранот и менито на уредот може да се разликуваат во зависност од моделот на уредот и верзијата на софтверот.

Ако забележите дека мобилните телефони на Samsung, таблетите или уредите што се носат работат невообичаено, можете да ни испратите прашање по пат на апликацијата Samsung Members.

Ова ни овозможува да разгледаме подетално што се случува. Податоците се анонимни и се чуваат само за време на проверката. Дознајте повеќе за испраќање на извештај за грешка преку „Како се користи апликацијата Samsung Members“.

Благодариме за повратните информации