55" Q70T QLED Smart 4K TV (2020)

55" Q70T QLED Smart 4K TV (2020)

QE55Q70TATXXH

 • Гледај ја сликата, а не телевизорот
 • Надгради сѐ што сакаш до 4K
 • Вистинскиот тон на боја во секоја сцена

Одбери Големина

 • Вистинскиот тон на боја во секоја сцена
  Двоен ЛЕД
 • Don†t be disturbed, catch every word
  AVA
 • Искуси го целосниот спектар на детали
  Quantum HDR

Искуси ја целосната моќ на QLED

Истражи го 2020 Q70T Smart TV со квантен процесор 4K и двоен ЛЕД. Внеси ја целосната моќ на QLED 4K во твојот дом.

Искуси ја целосната моќ на QLED

(Дизајнот на производот може да се разликува во зависност од регионот. Провери пред употреба.)

Моќна интелигенција за совршенство

Квантен процесор 4K

Моќниот процесор на Samsung го оптимизира квалитетот на сликата до одлични услови за гледање и ја подобрува целата содржина.

Надгради сѐ што сакаш до 4K Надгради сѐ што сакаш до 4K

Надгради сѐ што сакаш до 4K

4K AI Upscaling

4K AI upscaling го користи моќниот квантен процесор на Samsung, автоматски анализирајќи го влезниот извор за да ја намали бучавата на сликата, да ги врати загубените детали и да ги дефинира рабовите околу предметите и текстот. Сега може да имаш слики и звук со резолуција од 4K независно од влезниот

* Доживувањето при гледање може да се разликува во зависност од видот на содржината и форматот.
Опкружувањето се менува, сликата останув Опкружувањето се менува, сликата останув

Различно опкружување, иста слика

Адаптивна слика

Активно се прилагодува на опкружувањето, автоматски приспособувајќи ја светлината. Искуси совршена слика, без разлика кога и каква содржина гледаш.

Вистинскиот тон на боја во секоја сцена

Двоен ЛЕД

Технологијата на заднинско осветлување на двојниот ЛЕД го приспособува тонот на бојата според амбиентот на содржината за да може да гледаш онака како што треба да се види.

Вистинскиот тон на боја во секоја сцена Вистинскиот тон на боја во секоја сцена

Нема повеќе пречки, фати го секој збор

Активен засилувач на звук (AVA)

Неочекуваните звуци во домот може да ти пречат во гледањето. AVA ги засилува гласовите во сцената за јасно да го слушаш дијалогот. Гледај телевизија без да губиш делови од разговорот.

Искуси го целосниот спектар на детали

Quantum HDR

Quantum HDR ги истакнува деталите и контрастите за да може да ја искусиш целосната моќ на секоја слика. Одејќи над водечките стандарди, динамичното мапирање тонови на HDR10+ создава подлабоки темни бои, поживи слики и детали кои секогаш се истакнуваат.

* Опсегот на Quantum HDR е потврда за блескавост врз основа на внатрешни стандарди на тестирање и подлежи на промена согласно опкружувањето или конкретните услови.

Милијардa нијанси на една боја

Colour Volume 100 % со Quantum Dot

Quantum Dot технологијата ја овозможува најсовршената слика досега. Со Color Volume 100%, Quantum Dot ја претвора светлината во боја што го одзема здивот и останува совршена при секое ниво на светлина.

* 100 % color volume измерен според DCI-P3 стандард, VDE сертифициран.

* 100 % color volume измерен според DCI-P3 стандард, VDE сертифициран.

Имај поголема контрола, победувај во секоја игра

Real Game Enhancer+

Уживај во подобрено играње без да мора да правиш какви било приспособувања. Екстра-јасноста на движењата ги намалува заднинските заматувања и осветлува во сцените во играта со брзи движења. Дури и во темни сцени гледај јасно и добиј звук што е синхронизиран со секоја сцена од играта. AMD FreeSync го намалува кочењето и доцнењето за да победуваш секој пат.

* Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од конзолата за играње. * Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од големината на телевизорот.

Гледај ја сликата, а не телевизорот

Без рамка од три страни

Тенок и елегантен дизајн кој те води до најбистрата слика. Минималистичкиот стил од сите страни и недостатокот на рабови поставуваат нови стандарди. Ќе искусиш неверојатно визуелно искуство во кое целосно ќе се препуштиш.

Нема повеќе црн екран

Амбиентален режим+

Погледни како телевизорот се вклопува во ѕидовите на твојот дом. Тоа не е само декорација, бидејќи дури и во амбиентален режим+, твојот телевизор е подготвен да дава и прима корисни информации и забава во секој момент. Содржината лебди на проѕирниот екран, така што тој секогаш совршено се вклопува во твојата дневна просторија.

* Точноста на заднината може да разликува во зависност од локацијата на телевизорот, зависно од дизајните, шаблоните и/или боите на ѕидовите.

Пристапи до различни содржини користејќи само еден далечински управувач (САД)

Smart Hub & One Remote Control (Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од регионот. Провери пред употреба.)

Тоа е сѐ што ти треба за да откриваш многу нови содржини на едно место и максимално да уживаш. Елегантниот One Remote Control далечински управувач е едноставен за да можеш брзо да пребаруваш низ омилените содржини од дигиталниот приемник, конзолата за играње, апликациите, па дури и пренос во живо.

* Услугата може да не е лансирана во исто време со QLED, а достапноста може да се разликува во зависност од регионот.

Пристапи до различни содржини користејќи само еден далечински управувач (ЕУ)

Smart Hub & One Remote Control (Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од регионот. Провери пред употреба.)

Тоа е сѐ што ти треба за да откриваш многу нови содржини на едно место и максимално да уживаш. Елегантниот One Remote Control далечински управувач е едноставен за да можеш брзо да пребаруваш низ омилените содржини од дигиталниот приемник, конзолата за играње, апликациите, па дури и пренос во живо.

* Услугата може да не е лансирана во исто време со QLED, а достапноста може да се разликува во зависност од регионот.

Пристапи до различни содржини користејќи само еден далечински управувач (останати делови од светот)

Smart Hub & One Remote Control (Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од регионот. Провери пред употреба.)

Тоа е сѐ што ти треба за да откриваш многу нови содржини на едно место и максимално да уживаш. Елегантниот One Remote Control далечински управувач е едноставен за да можеш брзо да пребаруваш низ омилените содржини од дигиталниот приемник, конзолата за играње, апликациите, па дури и пренос во живо.

* Услугата може да не е лансирана во исто време со QLED, и достапноста може да се разликува во зависност од регионот.

Поминувај го времето гледајќи, а не пребарувајќи (САД)

Universal Guide (Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од регионот. Провери пред употреба.)

Организиран список на содржина од канали за пренос во живо, персонализиран само за тебе. Сега можеш со леснотија да дојдеш до омилената содржина без да отвораш апликации.

* Содржината на услугите може да се разликува во зависност од регионот и подлежи на промени без претходно известување.

Поминувај го времето гледајќи, а не пребарувајќи (UK/FR/DE/IT/ES)

Universal Guide (Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од регионот. Провери пред употреба.)

Организиран список на содржина од канали за пренос во живо, персонализиран само за тебе. Сега можеш со леснотија да дојдеш до омилената содржина без да отвораш апликации.

* Содржината на услугите може да се разликува во зависност од регионот и подлежи на промени без претходно известување.

Поминувај го времето гледајќи, а не пребарувајќи (Индија)

Universal Guide (Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од регионот. Провери пред употреба.)

Организиран список на содржина од канали за пренос во живо, персонализиран само за тебе. Сега можеш со леснотија да дојдеш до омилената содржина без да отвораш апликации.

* Содржината на услугите може да се разликува во зависност од регионот и подлежи на промени без претходно известување.

Гледај повеќе содржини истовремено

Multi View

Multi View го дели екранот на телевизорот на два дела за да можеш да ја гледаш содржината на едната страна, а на другата да ја гледаш содржината прикажана на екранот на мобилниот телефон. Ова значи дека повеќе не мора да го тргаш погледот од ТВ екранот за да го ѕирнеш телефонот.

* Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од мобилниот уред.

* Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од мобилниот уред.

Само изговори го тоа што го сакаш, и ќе го добиеш

Повеќе гласовни асистенти

Сѐ е полесно со гласовна контрола. Сега веднаш можеш да дојдеш до омилената содржина, да добиеш одговори, дури и да го контролираш твојот телевизор и другите поврзани уреди во домот. Само кажи го она што го сакаш

* Samsung може во кое било време и по сопствено убедување, без претходно предупредување или известување, да ги смени Услугите или да го одложи и/или прекине давањето на Услуги или кој било дел од Услугите. Наведените содржини, ТВ услуги и способности може да не се достапни во сите региони и територии. Достапноста на услугите може сѐ уште да не е достапна при купувањето на овој производ.* Bixby гласовната команда препознава англиски (US/UK), француски, шпански, германски, италијански, кинески и корејски јазик. Не се препознаени сите акценти, дијалекти и изрази.* Amazon, Alexa и сите поврзани лого ознаки се заштитни знаци на Amazon.com, Inc. или неговите подружници. * Google е заштитен знак на Google LLC.

* Samsung може во кое било време и по сопствено убедување, без претходно предупредување или известување, да ги смени Услугите или да го одложи и/или прекине давањето на Услуги или кој било дел од Услугите. Наведените содржини, ТВ услуги и способности може да не се достапни во сите региони и територии. Достапноста на услугите може сѐ уште да не е достапна при купувањето на овој производ.* Bixby гласовната команда препознава англиски (US/UK), француски, шпански, германски, италијански, кинески и корејски јазик. Не се препознаени сите акценти, дијалекти и изрази.* Amazon, Alexa и сите поврзани лого ознаки се заштитни знаци на Amazon.com, Inc. или неговите подружници. * Google е заштитен знак на Google LLC.

Започни го твојот паметен начин на живеење со QLED

SmartThings Dashboard

QLED работи со SmartThings за да можеш да го контролираш твојот паметен дом. QLED се поврзува со IoT уреди и сензори за да можеш да ги вклучиш светлата, да провериш што има во фрижидерот, дури и да го пуштиш роботот правосмукалка и сето тоа го правиш без да станеш од креветот. Тоа е сосема нов свет.

Спецификации

 • Димензии на комплетот со постоље (ШxВxД) 1230.1 x 788.8 x 264.1 mm
 • Тежина на комплетот со подлога 19.2 kg

Поддршка

Пронајди одговори на прашањето што го имаш за производот

Прирачник за корисниците и содржина за преземање
Погледни ги дополнителните содржини

{{family.currentModel.displayName}}

{{family.currentModel.modelCode}}

Боја : {{chip.displayName}}
{{model.prices.currentPriceDisplay}}
Од {{model.prices.monthlyPrice}} / месечно за {{model.prices.months}} мин
или {{model.prices.currentPriceDisplay}}
Price without VAT: {{model.prices.vatFreePriceFormatted}}

Price with discount: {{model.prices.currentPriceDisplay}}

Price before: {{model.prices.priceDisplay}}

{{model.prices.priceDisplay}} {{model.prices.savePrice}}
 • {{summary.title}}

  {{summary.value}}{{summary.unit}}

 • {{summary.title}}

Спореди ги моделите

Спореди со слични предмети

НЕОДАМНА ПРЕГЛЕДАНО

Карактеристиките, спецификациите и визуелните елементи од производот се предмет на промена.