55" Q95T QLED Smart 4K TV (2020)

55" Q95T QLED Smart 4K TV (2020)

QE55Q95TATXXH

  • Активен звук што го следи предметот
  • Доживеј ги фините детали на светлина и во темница
  • Започни го твојот паметен начин на живеење со QLED

Одбери Големина

Најмоќно 4К искуство досега

Доживеј ги фините детали на светлина и во темница

Direct Full Array 16X (85" 20x)

Концентрирани зони со прецизно контролирани заднински бои, ултра-длабоки црни и чисти бели бои. Види како деталите оживуваат со силни контрасти.

* Бројниот индекс на Direct Full Array се заснова врз технологиите за засилување на осветлување, анти-рефлексија и контраст.

Имај најдобар поглед, без разлика на тоа каде седиш

Ултра агол на гледање

Види го секој детаљ под кој било агол. Ултра аголот на гледање овозможува постојаност на сликата, дури и кога седиш настрана. Така што, сега секое место во домот е одлично место за гледање.

Моќна интелигенција за совршенство

Квантен процесор 4K

Моќниот процесор на Samsung го оптимизира квалитетот на сликата до одлични услови за гледање и ја подобрува целата содржина.

Надгради сѐ што сакаш до 4K Надгради сѐ што сакаш до 4K

Надгради сѐ што сакаш до 4K

4K AI Upscaling

4K AI upscaling го користи моќниот квантен процесор на Samsung, автоматски анализирајќи го влезниот извор за да ја намали бучавата на сликата, да ги врати загубените детали и да ги дефинира рабовите околу предметите и текстот. Сега може да имаш слики и звук со резолуција од 4K независно од влезниот

* Доживувањето при гледање може да се разликува во зависност од видот на содржината и форматот.
Опкружувањето се менува, сликата останув Опкружувањето се менува, сликата останув

Различно опкружување, иста слика

Адаптивна слика

Активно се прилагодува на опкружувањето, автоматски приспособувајќи ја светлината. Искуси совршена слика, без разлика кога и каква содржина гледаш.

Моќта на едноставното

Речиси невидливо поврзување & Лесно прицврстување

Прицврсти го телевизорот на ѕид за да добиеш беспрекорен изглед со еден, речиси невидлив, кабел кој ги поврзува сите надворешни уреди за ништо да не го наруши твојот дизајн.

Активен звук што го следи предметот

Звук што го следи предметот (OTS)

Звук кој го следи секое движење ти овозможува да ги искусиш живописните нишки на секоја сцена. Со одлични звучници што го движат звукот нагоре и надолу, сега можеш да искусиш реален 3D звук што те влече поблиску.

Активен звук што го следи предметот Активен звук што го следи предметот

* Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од големината на телевизорот.

Неверојатни детали, токму онака како што сакал режисерот

Quantum HDR 16X

Сите нијанси и детали оживуваат со богати, прецизни бои и подлабок контраст. Динамичното мапирање тонови на HDR10+ ги прилагодува боите и контрастите при секоја сцена, овозможувајќи ти да ги цениш дури и најмалите детали.

Неверојатни детали, токму онака како што сакал режисерот Неверојатни детали, токму онака како што сакал режисерот

* Опсегот на Quantum HDR е потврда за блескавост врз основа на внатрешни стандарди на тестирање и подлежи на промена согласно опкружувањето или конкретните услови.

Милијардa нијанси на една боја

Colour Volume 100 % со Quantum Dot

Quantum Dot технологијата ја овозможува најсовршената слика досега. Со Color Volume 100%, Quantum Dot ја претвора светлината во боја што го одзема здивот и останува совршена при секое ниво на светлина.

* 100 % color volume измерен според DCI-P3 стандард, VDE сертифициран.

* 100 % color volume измерен според DCI-P3 стандард, VDE сертифициран.

Имај поголема контрола, победувај во секоја игра

Real Game Enhancer+

Уживај во подобрено играње без да мора да правиш какви било приспособувања. Екстра-јасноста на движењата ги намалува заднинските заматувања и осветлува во сцените во играта со брзи движења. Дури и во темни сцени гледај јасно и добиј звук што е синхронизиран со секоја сцена од играта. AMD FreeSync го намалува кочењето и доцнењето за да победуваш секој пат.

* Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од конзолата за играње. * Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од големината на телевизорот.

Нема повеќе пречки, фати го секој збор

Active Voice Amplifier (AVA)

Неочекуваните звуци во домот може да го попречат твоето искуство на гледање. AVA ги засилува гласовите во сцената за јасно да го слушаш дијалогот. Гледај телевизија без да изгубиш траг на разговорот.

Совршено хармонизирани ТВ и soundbar

Q-Symphony

Звучниците што го носат звукот напред, странично и нагоре заедно со двата звучници на QLED создаваат идеален сараунд звук. Тоа ти овозможува целосно да се впуштиш во содржините, на начин кој досега го немаш искусено.

Q Soundbar, оптимизиран за 2020 QLED

Гледај ја сликата, а не телевизорот

Без рамка од четири страни

Тенок и елегантен дизајн кој те води до најбистрата слика. Минималистичкиот стил од сите страни и недостатокот на рабови поставуваат нови стандарди. Ќе искусиш неверојатно визуелно искуство во кое целосно ќе се препуштиш.

Пристапи до различни содржини користејќи само еден далечински управувач (САД)

Smart Hub & One Remote Control (Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од регионот. Провери пред употреба.)

Тоа е сѐ што ти треба за да откриваш многу нови содржини на едно место и максимално да уживаш. Елегантниот One Remote Control далечински управувач е едноставен за да можеш брзо да пребаруваш низ омилените содржини од дигиталниот приемник, конзолата за играње, апликациите, па дури и пренос во живо.

* Услугата може да не е лансирана во исто време со QLED, а достапноста може да се разликува во зависност од регионот.

Пристапи до различни содржини користејќи само еден далечински управувач (ЕУ)

Smart Hub & One Remote Control (Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од регионот. Провери пред употреба.)

Тоа е сѐ што ти треба за да откриваш многу нови содржини на едно место и максимално да уживаш. Елегантниот One Remote Control далечински управувач е едноставен за да можеш брзо да пребаруваш низ омилените содржини од дигиталниот приемник, конзолата за играње, апликациите, па дури и пренос во живо.

* Услугата може да не е лансирана во исто време со QLED, а достапноста може да се разликува во зависност од регионот.

Пристапи до различни содржини користејќи само еден далечински управувач (останати делови од светот)

Smart Hub & One Remote Control (Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од регионот. Провери пред употреба.)

Тоа е сѐ што ти треба за да откриваш многу нови содржини на едно место и максимално да уживаш. Елегантниот One Remote Control далечински управувач е едноставен за да можеш брзо да пребаруваш низ омилените содржини од дигиталниот приемник, конзолата за играње, апликациите, па дури и пренос во живо.

* Услугата може да не е лансирана во исто време со QLED, и достапноста може да се разликува во зависност од регионот.

Поминувај го времето гледајќи, а не пребарувајќи (САД)

Universal Guide (Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од регионот. Провери пред употреба.)

Организиран список на содржина од канали за пренос во живо, персонализиран само за тебе. Сега можеш со леснотија да дојдеш до омилената содржина без да отвораш апликации.

* Содржината на услугите може да се разликува во зависност од регионот и подлежи на промени без претходно известување.

Поминувај го времето гледајќи, а не пребарувајќи (UK/FR/DE/IT/ES)

Universal Guide (Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од регионот. Провери пред употреба.)

Организиран список на содржина од канали за пренос во живо, персонализиран само за тебе. Сега можеш со леснотија да дојдеш до омилената содржина без да отвораш апликации.

* Содржината на услугите може да се разликува во зависност од регионот и подлежи на промени без претходно известување.

Поминувај го времето гледајќи, а не пребарувајќи (Индија)

Universal Guide (Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од регионот. Провери пред употреба.)

Организиран список на содржина од канали за пренос во живо, персонализиран само за тебе. Сега можеш со леснотија да дојдеш до омилената содржина без да отвораш апликации.

* Содржината на услугите може да се разликува во зависност од регионот и подлежи на промени без претходно известување.

Гледај повеќе содржини истовремено

Multi View

Multi View го дели екранот на телевизорот на два дела за да можеш да ја гледаш содржината на едната страна, а на другата да ја гледаш содржината прикажана на екранот на мобилниот телефон. Ова значи дека повеќе не мора да го тргаш погледот од ТВ екранот за да го ѕирнеш телефонот.

* Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од мобилниот уред.

* Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од мобилниот уред.

Само изговори го тоа што го сакаш, и ќе го добиеш

Повеќе гласовни асистенти

Сѐ е полесно со гласовна контрола. Сега веднаш можеш да дојдеш до омилената содржина, да добиеш одговори, дури и да го контролираш твојот телевизор и другите поврзани уреди во домот. Само кажи го она што го сакаш

* Samsung може во кое било време и по сопствено убедување, без претходно предупредување или известување, да ги смени Услугите или да го одложи и/или прекине давањето на Услуги или кој било дел од Услугите. Наведените содржини, ТВ услуги и способности може да не се достапни во сите региони и територии. Достапноста на услугите може сѐ уште да не е достапна при купувањето на овој производ.* Bixby гласовната команда препознава англиски (US/UK), француски, шпански, германски, италијански, кинески и корејски јазик. Не се препознаени сите акценти, дијалекти и изрази.* Amazon, Alexa и сите поврзани лого ознаки се заштитни знаци на Amazon.com, Inc. или неговите подружници. * Google е заштитен знак на Google LLC.

* Samsung може во кое било време и по сопствено убедување, без претходно предупредување или известување, да ги смени Услугите или да го одложи и/или прекине давањето на Услуги или кој било дел од Услугите. Наведените содржини, ТВ услуги и способности може да не се достапни во сите региони и територии. Достапноста на услугите може сѐ уште да не е достапна при купувањето на овој производ.* Bixby гласовната команда препознава англиски (US/UK), француски, шпански, германски, италијански, кинески и корејски јазик. Не се препознаени сите акценти, дијалекти и изрази.* Amazon, Alexa и сите поврзани лого ознаки се заштитни знаци на Amazon.com, Inc. или неговите подружници. * Google е заштитен знак на Google LLC.

Започни го твојот паметен начин на живеење со QLED

SmartThings Dashboard

QLED работи со SmartThings за да можеш да го контролираш твојот паметен дом. QLED се поврзува со IoT уреди и сензори за да можеш да ги вклучиш светлата, да провериш што има во фрижидерот, дури и да го пуштиш роботот правосмукалка и сето тоа го правиш без да станеш од креветот. Тоа е сосема нов свет.

Спецификации

  • Димензии на комплетот со постоље (ШxВxД) 1227.6 x 794.8 x 235.6 mm
  • Тежина на комплетот со подлога 24.10 kg

{{family.currentModel.displayName}}

{{family.currentModel.modelCode}}

Боја :
{{model.prices.currentPriceDisplay}}
Од {{model.prices.monthlyPrice}} / месечно за {{model.prices.months}} мин
или {{model.prices.currentPriceDisplay}}
Price without VAT: {{model.prices.vatFreePriceFormatted}}

Price with discount: {{model.prices.currentPriceDisplay}}

Price before: {{model.prices.priceDisplay}}

{{model.prices.priceDisplay}} {{model.prices.savePrice}}
  • {{summary.title}}

    {{summary.value}}{{summary.unit}}

  • {{summary.title}}

Спореди ги моделите

Спореди со слични предмети

НЕОДАМНА ПРЕГЛЕДАНО

From $159.00/mo or $125,900.500
$1,000.00 Save $1,000.00

Карактеристиките, спецификациите и визуелните елементи од производот се предмет на промена.