55" TU8500 Кристален UHD 4K Smart TV 2020

55" TU8500 Кристален UHD 4K Smart TV 2020

UE55TU8502UXXH

 • Динамичен кристален дисплеј
 • Моќен квалитет на слика
 • Гледај ја сликата, не телевизорот

Одбери Големина

 • Восхитувај се на живописните бои
  Динамичен кристален дисплеј
 • Вистинскиот тон на боја во секоја сцена
  Dual LED
 • Моќен квалитет на слика
  Кристален процесор 4K
 • Гледај ја сликата, не телевизорот
  Без рамка од 3 страни

Смели контрасти за да можеш го видиш секој детаљ

* Samsung е бр. 1 бренд за телевизори веќе 14 години* Извор – Omdia, јануари 2020 год. Рангирањето е направено според извршени пратки. Резултатите не се одобрување на Samsung. Секое потпирање на овие резултати е на сопствен ризик на третата страна.

Восхитувај се на живописните бои

Динамичен кристален дисплеј

Потони во сликата која има поширок спектар на бои. Динамичниот кристален дисплеј дава реални варијации за да можеш да ја видиш секоја суптилност.

Вистинскиот тон на боја во секоја сцена

Dual LED

Технологијата на заднинско осветлување на двојниот ЛЕД го приспособува тонот на бојата според амбиентот на содржината за да може да гледаш онака како што треба да се види.

Вистинскиот тон на боја во секоја сцена Вистинскиот тон на боја во секоја сцена

Моќен квалитет на слика

Кристален процесор 4K

Квалитет на слика кој те допира, овозможен од единствен чип кој диригира со боите, го оптимизира размерот на високите контрасти и владее со HDR.

Гледај ја сликата, не телевизорот

Без рамка од 3 страни

Тенок и елегантен дизајн кој те води до најбистрата слика. Минималистичкиот стил од сите страни и недостатокот на рабови поставуваат нови стандарди. Ќе искусиш неверојатно визуелно искуство во кое целосно ќе се препуштиш.

Почувствувај ја реалноста на 4K UHD резолуцијата

4К резолуција

4K UHD телевизорот оди над вообичаената FHD со 4х повеќе пиксели, нудејќи ти ги острите и чисти слики што ги заслужуваш. Чувствувај се како и ти да си внатре во сцената.

Види ги воодушевувачките детали

HDR

Високиот динамички опсег ја зголемува светлата експресија на телевизорот, така што може да уживаш во огромен спектар на бои и визуелни детали, дури и во мрачни сцени.

Играј побрзо

Game Enhancer

Влези побрзо во играта со помош на Game Enhancer кој го оптимизира екранот за да имаш поголема контрола со речиси незабележливо доцнење на сликата. Доживеј го глаткото играње во својот најимпресивен облик без заматување на движењето и без вибрации.

* Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од конзолата за играње.

Декорирај го просторот со твоите омилени фотографии

Амбиентален режим

Кога ги проектираш омилените фотографии на ТВ екранот, самиот телевизор елегантно се вклопува во декорот. Може да поставиш повеќе фотографии во преубав колаж или да направиш презентација за да биде визуелно свеж и модерен.

* Точноста на заднината може да разликува во зависност од локацијата на телевизорот, зависно од дизајните, шаблоните и/или боите на ѕидовите.

* Точноста на заднината може да разликува во зависност од локацијата на телевизорот, зависно од дизајните, шаблоните и/или боите на ѕидовите.

Исчисти го нередот

Решение за уредни кабли

Samsung UHD нуди педантно решение за сите кабли од телевизорот да бидат уредни, така што ќе бидат скриени во држачот. Ова помага да го намалиш нередот за да можеш во целост да уживаш во прекрасниот дизајн на телевизорот.

* Производот може да се разликува од прикажаниот на сликата. Погледнете ја фотогалеријата со производи.* Оваа карактеристика не важи за телевизорите со 43 инчи.

* Производот може да се разликува од прикажаниот на сликата. Погледнете ја фотогалеријата со производи.* Оваа карактеристика не важи за телевизорите со 43 инчи.

Пристапи до различни содржини користејќи само еден далечински управувач (САД)

Smart Hub & One Remote Control (Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од регионот. Провери пред употреба.)

Тоа е сѐ што ти треба за да откриваш многу нови содржини на едно место и максимално да уживаш. Елегантниот далечински управувач One Remote Control е едноставен за да можеш брзо да пребаруваш низ омилените содржини од дигиталниот приемник, конзолата за играње, апликациите, па дури и пренос во живо.

* Услугата може да не е лансирана во исто време со Samsung телевизорот, а достапноста може да се разликува во зависност од регионот.

Пристапи до различни содржини со само еден далечински управувач (ЕУ)

Smart Hub & One Remote Control (Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од регионот. Провери пред употреба.)

Тоа е сѐ што ти треба за да откриваш многу нови содржини на едно место и максимално да уживаш. Елегантниот далечински управувач One Remote Control е едноставен за да можеш брзо да пребаруваш низ омилените содржини од дигиталниот приемник, конзолата за играње, апликациите, па дури и пренос во живо.

* Услугата може да не е лансирана во исто време со Samsung телевизорот, а достапноста може да се разликува во зависност од регионот.

Пристапи до различни содржини со само еден далечински управувач (останати делови од светот)

Smart Hub & One Remote Control (Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од регионот. Провери пред употреба.)

Тоа е сѐ што ти треба за да откриваш многу нови содржини на едно место и максимално да уживаш. Елегантниот далечински управувач One Remote Control е едноставен за да можеш брзо да пребаруваш низ омилените содржини од дигиталниот приемник, конзолата за играње, апликациите, па дури и пренос во живо.

* Услугата може да не е лансирана во исто време со Samsung телевизорот, а достапноста може да се разликува во зависност од регионот.

Поминувај го времето гледајќи, а не пребарувајќи (САД)

Universal Guide (Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од регионот. Провери пред употреба.)

Организиран список на содржина од канали за пренос во живо, персонализиран само за тебе. Сега можеш со леснотија да дојдеш до омилената содржина без да отвораш апликации.

* Содржината на услугите може да се разликува во зависност од регионот и подлежи на промени без претходно известување.

Поминувај го времето гледајќи, а не пребарувајќи (UK/FR/DE/IT/ES)

Universal Guide (Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од регионот. Провери пред употреба.)

Организиран список на содржина од канали за пренос во живо, персонализиран само за тебе. Сега можеш со леснотија да дојдеш до омилената содржина без да отвораш апликации.

* Содржината на услугите може да се разликува во зависност од регионот и подлежи на промени без претходно известување.

Поминувај го времето гледајќи, а не пребарувајќи (Индија)

Universal Guide (Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од регионот. Провери пред употреба.)

Организиран список на содржина од канали за пренос во живо, персонализиран само за тебе. Сега можеш со леснотија да дојдеш до омилената содржина без да отвораш апликации.

* Содржината на услугите може да се разликува во зависност од регионот и подлежи на промени без претходно известување.

Само допри го телефонот до телевизорот

Tap View

Огледало за филмови или музика од твојот паметен телефон на ТВ е едноставно и само со еден допир. Кога ќе го допреш телевизорот со твојот паметен телефон, тој автоматски ги чувствува сензорите. Затоа, брзо и лесно е да се префрлиш на ТВ и да продолжиш да уживаш во омилената содржина.

* Само компатибилни уреди. * Оваа услуга работи само кога ТВ и мобилниот телефон се вклучени. * Услугата може да не се стартува во исто време со моделот.

* Само компатибилни уреди. * Оваа услуга работи само кога ТВ и мобилниот телефон се вклучени. * Услугата може да не се стартува во исто време со моделот.

Гледај повеќе содржини истовремено

Multi View

Multi View го дели екранот на телевизорот на два дела за да можеш да ја гледаш содржината на едната страна, а на другата да ја гледаш содржината прикажана на екранот на мобилниот телефон. Ова значи дека повеќе не мора да го тргаш погледот од ТВ екранот за да го ѕирнеш телефонот.

* Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од мобилниот уред.

* Достапноста на карактеристиката може да се разликува во зависност од мобилниот уред.

Само изговори го тоа што го сакаш и ќе го добиеш

Повеќе гласовни асистенти

Сѐ е полесно со гласовна контрола. Сега веднаш можеш да дојдеш до омилената содржина, да добиеш одговори, дури и да го контролираш твојот телевизор и другите поврзани уреди во домот. Само кажи го она што го сакаш.

* Samsung може во кое било време и по сопствено убедување, без претходно предупредување или известување, да ги смени Услугите или да го одложи и/или прекине давањето на Услуги или кој било дел од Услугите. Наведените содржини, ТВ услуги и можности може да не се достапни во сите региони и територии. Достапноста на услугите може сѐ уште да не е достапна при купувањето на овој производ.* Bixby гласовната команда препознава англиски (US/UK), француски, шпански, германски, италијански, кинески и корејски јазик. Не се препознаени сите акценти, дијалекти и изрази.* Amazon, Alexa и сите поврзани лого ознаки се трговски марки на Amazon.com, Inc. или неговите подружници. * Google е трговска марка на Google LLC.

* Samsung може во кое било време и по сопствено убедување, без претходно предупредување или известување, да ги смени Услугите или да го одложи и/или прекине давањето на Услуги или кој било дел од Услугите. Наведените содржини, ТВ услуги и можности може да не се достапни во сите региони и територии. Достапноста на услугите може сѐ уште да не е достапна при купувањето на овој производ.* Bixby гласовната команда препознава англиски (US/UK), француски, шпански, германски, италијански, кинески и корејски јазик. Не се препознаени сите акценти, дијалекти и изрази.* Amazon, Alexa и сите поврзани лого ознаки се трговски марки на Amazon.com, Inc. или неговите подружници. * Google е трговска марка на Google LLC.

Се вклопува во твојот домашен еко-систем

Работи со

Нека животот биде уште поповрзан. Samsung телевизорот работи со Amazon Alexa, Google Assistand и AirPlay 2.

* Некои карактеристики и функции обезбедени од поврзаните уреди може да не се поддржани или се со ограничена употреба.

Работи со Amazon Alexa

Amazon Alexa

Новиот Samsung TV работи со Alexa, така што животот само што ти стана полесен. Лесно може да ги поврзеш уредите што можат да користат Alexa. Со компатибилноста на Samsung телевизорот, може да направиш Alexa да го вклучува телевизорот, да менува канали, да ја контролира јачината на звукот и многу повеќе.

* Amazon, Alexa и сите поврзани лого ознаки се трговски марки на Amazon.com, Inc. или неговите подружници.* Оваа услуга може да не е достапна при купувањето на овој производ и достапноста може да се разликува во зависност од регионот.

* Amazon, Alexa и сите поврзани лого ознаки се трговски марки на Amazon.com, Inc. или неговите подружници.* Оваа услуга може да не е достапна при купувањето на овој производ и достапноста може да се разликува во зависност од регионот.

Контролирај го телевизорот со Google Assistant

Google Assistant

Сегa Samsung телевизорот работи со Google Assistant за да правиш повеќе работи без да ги користиш рацете. Менувај канали, приспособувај ја јачината на звукот и многу повеќе, користејќи го само својот глас.

* Google и Google Home се трговски марки на Google LLC.* Оваа услуга може да не е достапна при купувањето на овој производ и достапноста може да се разликува во зависност од регионот. *Поддршката за карактеристиката за вклучување на телевизорот може да се разликува во зависност од моделот.

* Google и Google Home се трговски марки на Google LLC.* Оваа услуга може да не е достапна при купувањето на овој производ и достапноста може да се разликува во зависност од регионот. *Поддршката за карактеристиката за вклучување на телевизорот може да се разликува во зависност од моделот.

Работи со AirPlay 2

AirPlay 2

Со вградениот AirPlay 2 сега може на големиот екран да пренесуваш во живо или да споделуваш содржина од Apple уреди. Со леснотија пуштај видеа, музика, фотографии и многу повеќе од твојот iPhone, iPad и Mac на Samsung телевизорот.

* Оваа услуга може да не е достапна при купувањето на овој производ и достапноста може да се разликува во зависност од регионот. * Сликите се симулирани само за илустрација. * Достапноста на карактеристиката и графичкиот кориснички интерфејс (GUI) може да се разликува во зависност од регионот. Провери пред употреба.

* Оваа услуга може да не е достапна при купувањето на овој производ и достапноста може да се разликува во зависност од регионот. * Сликите се симулирани само за илустрација. * Достапноста на карактеристиката и графичкиот кориснички интерфејс (GUI) може да се разликува во зависност од регионот. Провери пред употреба.

Започни го твојот паметен начин на живеење

SmartThings Dashboard

Samsung UHD телевизорот работи со SmartThings за да можеш да го контролираш твојот паметен дом. Samung UHD телевизорот се поврзува со IoT уреди и сензори за да можеш да ги вклучиш светлата, да провериш што има во фрижидерот, дури и да го пуштиш роботот-правосмукалка и сето тоа го правиш без да станеш од креветот. Тоа е сосема нов свет.

Спецификации

 • Серија 8
 • Резолуција 3,840 x 2,160
 • Димензии на комплетот со постоље (ШxВxД) 1230.1 x 793 x 340.4 mm
 • Тежина на комплетот со подлога 18,8 kg

Поддршка

Пронајди одговори на прашањето што го имаш за производот

Прирачник за корисниците и содржина за преземање
Погледни ги дополнителните содржини

{{family.currentModel.displayName}}

{{family.currentModel.modelCode}}

Боја :
{{model.prices.currentPriceDisplay}}
Од {{model.prices.monthlyPrice}} / месечно за {{model.prices.months}} мин
или {{model.prices.currentPriceDisplay}}
Price without VAT: {{model.prices.vatFreePriceFormatted}}

Price with discount: {{model.prices.currentPriceDisplay}}

Price before: {{model.prices.priceDisplay}}

{{model.prices.priceDisplay}} {{model.prices.savePrice}}
 • {{summary.title}}

  {{summary.value}}{{summary.unit}}

 • {{summary.title}}

Спореди ги моделите

Спореди со слични предмети

НЕОДАМНА ПРЕГЛЕДАНО

From $159.00/mo or $125,900.500
$1,000.00 Save $1,000.00

Карактеристиките, спецификациите и визуелните елементи од производот се предмет на промена.