Life Hacks

Važni saveti za kućnu kancelariju

Kancelarijski sto u kućnoj kancelariji Kancelarijski sto u kućnoj kancelariji

Kako bi rad od kuće bio efikasan, važno je razmisliti o tome kako ostati koncentrisan tokom dužeg perioda.

Mali radni prostor sa Samsung Space monitorom Mali radni prostor sa Samsung Space monitorom
1

Savet za kućnu kancelariju: dizajn radnog prostora

Da bi radni prostor bio kvalitetno uređen potrebno je pravilno ga osmisliti. Ovaj prostor ne treba da bude previše zatvoren, potrebno je obezbediti dovoljno dnevnog svetla za rad. Kako bi se oči manje zamarale najbolje je postaviti ekran pod uglom od 90° u odnosu na prozor, jer je tako refleksija svetlosti najmanja. Modeli monitora kao što je Space Monitor su savršeni za male prostore.

Visina ovog monitora se zahvaljujući podesivom zglobu može podešavati po potrebi. Ako je za tvoj posao potrebno da istovremeno pratiš dva dokumenta na dva monitora, zakrivljen monitor u razmeri 32 : 9 je idealan. Na monitoru ove razmere moguće je istovremeno i celovito prikazivanje dva dokumenta.

Za pravilno držanje tela u sedećem položaju i rad bez bola u vratu i leđima, potrebno je imati dobru stolicu koja se može podešavati po visini.

Ako u kući imaš neku visoku komodu, pokušaj da s vremena na vreme radiš u stojećem položaju sa laptopom na njoj.

Svoj radni prostor ispuni predmetima koji te motivišu i imaju pozitivan uticaj na tebe. Mogle bi to biti slike tvoje dece, tvoje devojke/mladića ili mačke/psa.

Važno je da taj prostor na kraju dana središ, kako bi ti sledeće jutro počelo sveže i uredno.

Galaxy Buds+ Galaxy Buds+
Galaxy Buds+
Uživaj u modernom i bežičnom AKG zvuku.
2

Savet za kućnu kancelariju: minimalno ometanje

Tokom rada od kuće susrećemo se sa puno stvari koje nam skreću pažnju. Važno je da se takva ometanja svedu na najmanju meru. To znači da sve što nam nije potrebno mora da se skloni sa stola.

Ne postoji ništa što bi bolje eliminisalo spoljašnju buku koja te ometa u radu od tvoje omiljene muzike. Nije važno da li si za tehno ili više voliš popularne hitove, važno je da ti izbor muzike pomogne da se fokusiraš. Za optimalnu koncentraciju nisu ti potrebne prevelike slušalice. Galaxy Buds i Galaxy Buds+ daju jasan i moćan zvuk. A neće zauzeti puno tvog radnog prostora. Zahvaljujući mikrofonu integrisanom u malim slušalicama možeš razgovarati telefonom bez upošljavanja ruku i istovremeno hvatati važne beleške.

Galaxy Watch Active2 Galaxy Watch Active2
Galaxy Watch Active2
Fitnes partner i pratilac tvog životnog stila koji je uvek tu da ti pomogne u postizanju ciljeva.
3

Savet za rad od kuće: drži se fiksnog radnog vremena

Rad od kuće je izazov. Ili imaš milion hitnih zadataka istovremeno, ili uđeš u pravi ritam, ali vreme leti. Lako se može desiti da zaboraviš šta su bitne stvari. Zarad našeg mentalnog zdravlja veoma je važno odvojiti vreme za porodicu, ali i za sebe, kao i za neke druge aktivnosti. Zbog toga je neophodno isplanirati veliki broj pauza. Izdvoj vreme samo za sebe i isplaniraj termine kojih ćeš se striktno pridržavati i koji su isključivo namenjeni tvojoj porodici i voljenim bićima (uključujući i ljubimce).

Pametni satovi kao što su Galaxy Watch ili Galaxy Watch Active2 pomoći će ti da se držiš svog rasporeda, tako što će te nakon dužeg perioda neaktivnosti podsetiti da je vreme za odmor ili malo vežbanja.

Bixby Aplikacija Bixby Aplikacija
Uradi više uz Bixby aplikaciju
Uz Bixby se možeš fokusirati na ono što je zaista važno.
4

Savet za kućnu kancelariju: izađi iz pidžame

Organizuj svoj dan. Nametni sebi rutinu i drži se istih rituala kao da zaista odlaziš na posao. Naravno, dobar doručak je važan. Ali takođe je važno i spremiti se kao da stvarno odlaziš u kancelariju. Zato skini pidžamu i obuci makar udobne farmerice.

Ako se i inače služiš podsetnicima ili spiskom obaveza, postoji mnogo različitih digitalnih pomoćnika za lakše vođenje evidencije. Jedan od takvih pomoćnika je aplikacija Bixby.


* Dostupnost usluge može zavisiti od zemlje; Bixby prepoznaje samo određene jezike i određene akcente; Dostupnost Bixby funkcija i sadržaja može zavisiti od zemlje ili jezika; Prenos podataka / Wi-Fi su obavezni kako bi se u potpunosti koristile Bixby funkcije.

Pauza za kafu: vruća šolja kafe ispred laptopa Pauza za kafu: vruća šolja kafe ispred laptopa
5

Savet za kućnu kancelariju: pravi redovne pauze

Nije svako naviknut na rad od kuće. Za puno ljudi prekid kontakta sa prijateljima i kolegama može biti problematičan. Održavanje kontakta je najvažnije, ne samo radi ispunjenja zadatih rokova, već i kako bismo ostali društveno aktivni. Proveri da li u tvojim planovima ima mesta za to. Razmenjujte ideje i iskustva o radu od kuće ili čak popijte zajedno kafu u virtuelnom svetu. Kolege će ti na tome biti zahvalne, a prijaće i tebi.

Pročitaj sada ove priče