Life Hacks

Saveti za kreiranje planera na tabletu

Kraljica kreiranja bulet planera Amanda Rejč Li pokazaće ti kako da organizuješ svoje vreme i poboljšaš svoje učenje.

Amanda Rejč Li kreira bulet planer na svom Galaxy Tab S6 Lite pomoću tamnosive S Pen olovke dok sedi za drvenim stolom. Nosi mornarsko plavi džemper sa crvenim i roze prugama. Amanda Rejč Li kreira bulet planer na svom Galaxy Tab S6 Lite pomoću tamnosive S Pen olovke dok sedi za drvenim stolom. Nosi mornarsko plavi džemper sa crvenim i roze prugama.

Bulet planiranje je tokom proteklih par godina postalo izuzetno popularno na internetu i još uvek predstavlja razlog za zavideti. Ipak, ne mora da znači da je na to potrebno potrošiti previše vremena. Članica #TeamGalaxy i BuJo guru Amanda Rejč Li pokazaće ti kako da pojednostaviš proces kreiranja bulet planera prebacujući ga u sferu digitalnog – tako ćeš u svom rasporedu konačno imati vremena da naučiš nešto novo.

Prikaz odozgo crnog Galaxy Tab S6 Lite uređaja na kojem se nalazi nedeljni plan, praćenje navika, motivaciona poruka koja glasi „Believe in Yourself“ (Veruj u sebe) i spisak štiva za čitanje za tu nedelju u okviru aplikacije Samsung Notes. U gornjem levom uglu nalazi se čitav niz drvenih/hemijskih olovki i niz različitih boja u desnom gornjem uglu, koje Amanda koristi dok drži S Pen olovku. Prikaz odozgo crnog Galaxy Tab S6 Lite uređaja na kojem se nalazi nedeljni plan, praćenje navika, motivaciona poruka koja glasi „Believe in Yourself“ (Veruj u sebe) i spisak štiva za čitanje za tu nedelju u okviru aplikacije Samsung Notes. U gornjem levom uglu nalazi se čitav niz drvenih/hemijskih olovki i niz različitih boja u desnom gornjem uglu, koje Amanda koristi dok drži S Pen olovku.
A horizontal view of a black Galaxy Tab S6 Lite. In-display is a multi-window view of notes written on the left pane in the Samsung Notes app, a view of Photo Gallery on the right pane featuring images of home décor and furniture, and a view of the Messages app on top of it. A horizontal view of a black Galaxy Tab S6 Lite. In-display is a multi-window view of notes written on the left pane in the Samsung Notes app, a view of Photo Gallery on the right pane featuring images of home décor and furniture, and a view of the Messages app on top of it.
Režim za multitasking
Za pravljenje beleški koristi opciju podeljenog ekrana i istovremeno gledaj video-lekciju ili slušaj potkast na Spotify aplikaciji.*

Napravi pregled na kojem će se jasno videti tvoji prioriteti

Hajde prvo da vidimo šta je to bulet planer. Shvati ga kao nešto između planera i dnevnika, nešto što ti može pomoći da stekneš produktivnije navike. Napravi spisak predstojećih planova za nedelju ili mesec dana i osmisli izgled koji će biti inspirativan. Po Amandinom savetu zapitaj se „Kakve obaveze imam ove nedelje i kako mi ovaj pregled može pomoći?“, a zatim napravi svoj dizajn na tabletu kao što je Galaxy Tab S6 Lite. Po Amandinim rečima „mesečni pregled je odličan način da stekneš uvid u sve već čekirane i prošle događaje, testove i posebne datume“, dok je „nedeljni savršen za dnevne liste zadataka.“ Ili, još bolje, koristi kombinaciju ova dva pregleda i tvoja efikasnost će biti na vrhuncu.

Snimak odozgo crnog Galaxy Tab S6 Lite uređaja koji je okrenut blago ulevo. Amandina desna ruka koja je usred dizajniranja crnom S pen olovkom. Prikazan je nedeljni raspored za septembar 2020. godine u okviru aplikacije Samsung Notes. Snimak odozgo crnog Galaxy Tab S6 Lite uređaja koji je okrenut blago ulevo. Amandina desna ruka koja je usred dizajniranja crnom S pen olovkom. Prikazan je nedeljni raspored za septembar 2020. godine u okviru aplikacije Samsung Notes.
Crni Galaxy Tab S Lite na čijem je ekranu slika statue Mislilac i šah koji se S pen olovkom iscrtava pored njega. Ispod slike se nalazi tekst čija je jedna rečenica istaknuta plavom bojom, a ostali uslovi navedeni u crvenoj boji. Crni Galaxy Tab S Lite na čijem je ekranu slika statue Mislilac i šah koji se S pen olovkom iscrtava pored njega. Ispod slike se nalazi tekst čija je jedna rečenica istaknuta plavom bojom, a ostali uslovi navedeni u crvenoj boji.
Gledaj i uči
Označi određeni tekst S Pen olovkom i pronađi nepoznate reči u instaliranom rečniku.

Prepolovi vreme dizajniranja koristeći prednosti tehnologije

Imaš sistem koji funkcioniše? Sačuvaj ga kao svoj sopstveni šablon i kopiraj ga iz nedelje u nedelju u Amandinoj omiljenoj aplikaciji, Samsung Notes. Aplikacija ti, osim toga, nudi veliki izbor četkica za brzo kreiranje tebi specifičnog bulet planera pomoću S Pen olovke, čak i dok si u pokretu. Amandine postavke S Pen olovke? „Definitivno četkica za vodene boje kojom se mogu napraviti simpatične dekoracije“, kako kaže. „Volim da uzmem pastelne boje i da sve bude relativno veliko. Za normalno pisanje i hvatanje beleški, volim da koristim tanko crno naliv-pero.“

Uspešno dostizanje ciljeva praćenjem napretka

Koliko puta ti se desilo da planiraš da pročitaš još koju knjigu ili da upišeš neki onlajn kurs, ali ti trenutni raspored to ne dozvoljava? Mi možemo da se umešamo. Dodaj praćenje navika svom bulet planeru i prati razvoj onih aktivnosti u kojima želiš da istraješ u vremenu između posla i zabave. Ako praćenje koristiš zajedno sa pop-up upozorenjima u aplikaciji Samsung Calendar koji te podsećaju da ih se pridržavaš, imaćeš i bonus poene.

*Za korišćenje aplikacije Spotify neophodna je pretplata.

Više vremena samo za mene

Unapredi svoj bulet planer pomoću alatki koje štede vreme kao što je Galaxy Tab S Lite.

Studijska fotografija portreta Amande Rejč Li koja nosi teksas jaknu preko sive rolke. Ona drži roze marker na svom desnom obrazu i gleda u desnu stranu, smešeći se. Studijska fotografija portreta Amande Rejč Li koja nosi teksas jaknu preko sive rolke. Ona drži roze marker na svom desnom obrazu i gleda u desnu stranu, smešeći se.

PREDSTAVLJAMO

Amanda Rach Lee

Umetnica i kreatorka digitalnog sadržaja koja živi u Torontu.

Pročitaj sada ove priče