6 digitale kunstwerken die je met The Frame in jouw huiskamer kunt hangen

Door Samsung België 04.10.2017

Samsung The Frame

Onlangs lanceerde Samsung The Frame. Deze lifestyle TV, die ontworpen werd door Yves Béhar, wordt geroemd om haar vernieuwende design. Maar net zo vernuftig is de digitale artotheek die in de TV verwerkt zit. Deze artistieke streamingdienst stelt jou in staat om de beste kunst bij jou aan de muur te hangen. Discover lichtte 6 kunstwerken voor je uit.

“ The Frame verandert onze waarneming van kunst ”

In de Art Mode -de innoverende schermfunctie wanneer de televisie uit staat- zit een uitgebreide kunstcollectie opgeslagen: de Samsung Collection. De collectie beslaat zo ’ n 100 kunstwerken gemaakt door een wereldwijde selectie van 37 kunstenaars en verdeeld over 10 categorieën. “ The Frame heeft de potentie om onze waarneming van kunst te veranderen: hoe het wordt benaderd, verzameld en weergegeven ” , zegt Elise van Middelem, de internationaal geroemde curator die verantwoordelijk is voor de samenstelling van de Art Collection. Van Middelem vervolgt: “ Het was mijn doel om met de Samsung Collection kunstwerken te verzamelen die de ervaring van een wallpaper of stock fotografie overschrijden. Ik wilde het gevoel oproepen dat men een digitale kunstgalerie betreedt. ”

Kunst voor elke smaak

Of je nu een voorkeur hebt voor landschappen, wilde dieren, architectuur of abstracte patronen: de Samsung Collection en de uitgebreide aanvullende collectie in de Art Store bieden voor ieder wat wils. Bovendien kun je de kunstwerken makkelijk verwisselen, zodat je deze naargelang seizoen, interieur of humeur kunt updaten. Ze zijn niet alleen mooi om te zien maar kunnen ook inspireren.

Hieronder lichten we een aantal kunstwerken en de makers ervan toe. Deze kunstenaars werden niet alleen gekozen omdat hun kunst adembenemend is, maar ook omdat ze bijzonder mooi worden weergegeven op The Frame, en daarmee passen in elk denkbaar interieur:

Yann Arthus Bertrand

Yann Arthus Bertrand

Als je van natuurfotografie houdt, dan is het werk van Yann Arthus-Bertrand wat je zoekt. Zijn foto's vangen de schoonheid van de Aarde. Hij gaf onlangs een TED Talk over zijn prachtige luchtfoto-serie, 'Earth from Above', die in 1999 werd gepubliceerd en 3 miljoen exemplaren verkocht. Hij stichtte ook de GoodPlanet Foundation. Gezien zijn liefde voor de natuur is het logisch dat hij werd aangewezen als Goodwill Ambassadeur Milieu voor de VN.

Tommy Clarke

Tommy Clarke

De uit Londen afkomstige fotograaf maakt ook geweldige foto's van de natuur, maar hij benadert het op een andere manier. Zijn luchtfoto's vanuit een helikopter hebben de aandacht van kunstliefhebbers en de media gevangen. Hij werd geïnterviewd door bekende media zoals de BBC, The Telegraph en de New York Times, om er een paar te noemen.

John Severson

John Severson

Zie de kracht van de oceaan door de lens van John Severson. Severson werd door de New York Times verklaard tot invloedrijke kunstenaar en pionier van de moderne surfcultuur en kunst. Hij overleed eerder dit jaar op 83-jarige leeftijd en zijn oeuvre laat zien dat hij zijn leven heeft toegewijd aan de kunsten: fotografie, schilderen, schrijven en film.

Oskar Enander

Oskar Enander

Voor Oskar Enander, geboren in Zweden, maar gevestigd in Zwitserland, zijn kou en sneeuw hem niet vreemd. Zijn fotografie past goed bij zijn achtergrond als skiër, omdat zijn werk het best omschreven kan worden als ‘ de natuur door de ogen van een skiër ’ . Prachtige wolkenformaties, de vormen van bergen en gletsjers en zelfs mede-wintersporters spelen allemaal een rol in zijn werk, waarmee hij drie keer de jaarlijkse Powder Awards won.

Todd Eberle

Todd Eberle

Todd Eberle is al bijna 20 jaar, sinds 1998, Photographer at Large voor het tijdschrift Vanity Fair. Zijn foto's worden gezien door 1.3 miljoen lezers van het magazine maar zijn ook te zien in solo tentoonstellingen in wereldberoemde musea, waaronder het SFMOMA, Art Institute of Chicago, en Tate Modern. Zijn minimalistische esthetiek is clean, analytisch en stijlvol.

Barry McGee

Barry McGee

SF-kunstenaar Barry McGee's ‘ claim to fame ’ is dat hij een van de pioniers was die ervoor zorgde dat straatkunst en graffiti geschikt werden geacht om in een kunstmuseum te tentoon te stellen. Forbes schreef dat ‘ zijn tekeningen net zo zinvol zijn in een galerie als op straat ’ . Zijn opvallende grafische schilderijen zullen je muur zeker doen opleven.

Experiment

“ Voor elke kunstenaar, zowel opkomend als gevestigd, is het deelnemen aan The Frame een stap uit hun comfortzone. We hebben ze immers gevraagd hun werk tentoon te stellen op een geheel nieuw platform. Niet alleen via een digitale interface, het hangt ook in de huizen van mensen over de hele wereld. Voor deze kunstenaars is het omarmen van experimenten wat ertoe leidde dat zij hun werk voor deze collectie hebben aangeleverd en daar ben ik ze dankbaar voor ” , licht curator van Middelem toe.

En jij?

Wellicht heb jij nog niet mogen exposeren in een galerie of museum, maar zijn jouw familieportretten onbetaalbaar. Of de natuurfoto ’ s van je laatste reis naar Zuid-Afrika. Of stillevens die je maakt van gevonden objecten. Dit alles en meer zelfgemaakte beelden waar je trots op bent zijn met My Collection makkelijk te uploaden naar The Frame via je smartphone of een USB-stick. De enige limiet is je eigen verbeelding.

Speciaal voor jou geselecteerd:

• Yves Béhar over hoe je met The Frame de mooiste kunstwerken in je huis hebt hangen
• Samsung opent nieuw tijdperk voor digitale kunst met The Frame op London Design Festival
TV ophangen als een pro: tips uit de kunstwereld

Meer culture inspiratie?

Discover brengt je de laatste tech nieuwtjes op het gebied van o.a. food, travel, lifestyle en culture. Wil je de Discover updates gemakkelijk direct in je inbox ontvangen? Geef je dan op voor onze gratis nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR JOU

qled tv

TV ophangen als een pro: tips uit de kunstwereld

GERELATEERDE PRODUCTEN

The Frame

The Frame