Het is gezond-tijd!

Samsung België, 12/11/2018

Foodbloggers en auteurs als Rens Kroes en Pascale Naessens overtuigden ons ervan: gezond eten kan heel leuk – en vooral lekker! – zijn. Gezond is trouwens al lang geen hype meer: onze manier van eten is gewoon volop aan het evolueren. Het is gezond-tijd! En dat is precies het thema van de Week van de Smaak 2018 die van 15 tot 25 november loopt.

Het perfecte excuus om een gezellig etentje te plannen met vrienden of familie! Wij geven je alvast een lekker en gezond receptje mee voor het aperitief. Dit wordt je volgende guilty pleasure… trust us!

Kippenboutjes met citroen & sesam


• Meng 1 el honing, het citroensap van ½ citroen, 1 el sesamolie, 1el sesamzaadjes en 2el sojasaus in een diepvrieszak. Voeg 6 kippenboutjes toe, sluit het zakje en schud goed om de marinade te verspreiden over het vlees. Laat vervolgens minstens 1 uur in de koelkast rusten.
• Bereid ondertussen een lekkere koolsla en fris dipsausje: snijd ¼ witte kool in fijne reepjes. Voeg de rasp van 1 citroen, het citroensap van ½ citroen, 2 el olijfolie en 2 snuifjes fijn zout toe. Meng alles en zet in de koelkast. Mix nu 50g waterkers en 60ml olijfolie met behulp van een staafmixer of in de blender. Voeg yoghurt, zout en peper naar smaak toe.
• Plaats de gemarineerde kippenboutjes op de Crusty Plate en zet deze in de Samsung HOTBLAST™ combimagnetron op het bovenste rooster. Druk op SLIM FRY™, kies het menu 3-2 en druk op Start. Halverwege de bereidingstijd, als het geluidssignaal klinkt, draai je de kippenboutjes om.

Serveer de gemarineerde kippenboutjes met de waterkerssaus en koolsla. Werk af met wat verse koriander om je sausje extra pit te geven!

Samsung’s technologie, HOTBLAST™, verkort aanzienlijk de bereidingstijd van gerechten. Een krachtige stroom hete lucht wordt via de gaatjes in de bovenkant van de ovenruimte rechtstreeks tegen het gerecht geblazen, zodat het gelijkmatig en snel gaar wordt. Dankzij de SLIM FRY™ functie en de Crusty Plate kun je zelfs bakken en braden met slechts een drupje olie. Resultaat? Lekker krokant gebakken kippenboutjes die toch heel sappig blijven! Met behulp van de slimme vochtsensor* van de combimagnetron wordt de luchtvochtigheid in het apparaat gemeten, zodat de bereidingsmodus en -tijd automatisch kunnen worden bijgesteld voor altijd perfecte gerechten.

* deze functie is beschikbaar afhankelijk van het aangeschafte model.